tiistai 25. tammikuuta 2022

Kuvia silmille ja sormille

Näkövammaisten lasten koskettelukirjoista olenkin täällä aiemmin kirjoittanut, mutta blogitauon aikana on syntynyt myös jotain muuta kosketeltavaa. Nämä taktiilit kuvat on tarkoitettu sekä silmille että sormille tutkittaviksi. Ne on tehty kaksinkertaiselle villapohjalle, jonka koko on muistaakseni noin 50x70 cm. Ensimmäisenä syntyi esittävä työ, Sammakkolampi. Käytin siinä kynttilämansetista purettuja kukkia, erilaisia helmiä, ja lumpeenlehdelle on kapuamassa muovinen lelusammakko.
Sitten kokeilin abstraktia taidetta. Kierrätyskeskuksesta ostin ison pussin vanhoja nappeja. Valkoiselle villapohjalle sommittelin niistä soikion, ja työ sai nimen Ukkosrumpu.


Abstraktia tämäkin. Niin ikään kirpulta löytyneistä valkoisista huopapalloista kokosin valkoiselle pohjalle työn, jonka nimesin Maitojoeksi.


Haluaisin tehdä vielä värikkään taktiilin kuvan, Paratiisin, jossa olisi erilaisia kukkia ja ehkä tiukuja. Kenties käärmekin? Lisäksi suunnittelen työtä, jossa olisi tunnusteltavia onkaloita erilaisine pienine helmineen. Ja vielä haluaisin tehdä ainakin koralliriutan! Nämä ovat todella koukuttavia käsitöitä, ja villapohjalle käsinompelu on ihanan rauhoittavaa.

Näitä taidepläjäyksiä varten minulla ei ole oikeastaan suuria suunnitelmia. Tai no joo, toki olisi hienoa saada joskus jonnekin pieni näyttely, jos kuvia syntyy useampi. Tekemisen ilo on ollut suurta näiden kanssa. 

4 kommenttia:

 1. Tuo sammakko kuva on hieno <3 Tuli mieleen että itsekin vois tehdä jotain sellaista..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Näitä on kiva tehdä, sellaista leppoisaa ompelua ja suunnittelua. Suosittelen kokeilemaan.

   - Liiolii

   Poista
 2. Toinen toistaan hienompia töitä! Näyttely, ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seija! Olen miettinyt paria paikkaa, mihin näyttelyä tarjota, jos saan töitä useamman aikaiseksi. Näiden kanssa ei ole mikään kiire, mutta muhittelen ajatusta. Töiden vieressä pitäisi olla kyltti "Saa koskettaa hellästi puhtain käsin". :)

   - Liiolii

   Poista

Kommenttien valvonta on toistaiseksi päällä. Lämmin kiitos kommentistasi!