sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Katastrofikeittiössä onnistutaan

Ruokablogi tämä kyllä ei ole. Ei niin, ettenkö pitäisi hyvästä ruoasta, kokkaaminen ei vain ole oikein vahvinta alaani. Katastrofikeittiö. Sellaista tosi-TV-ohjelmaa voisi kuvata kyökistäni. Nyt tulee kuitenkin ruokapäivitys, harvinaista.

Kun olen nyt hetken ajan vältellyt tietokoneella istumista, olen tehnyt huomattavasti enemmän kotitöitä kuin ennen, samoin laittanut ns. oikeaa ruokaa. Aika pelottavaa huomata! Somen seuraaminen ja muu tietokoneella viipyily vie niin paljon pois rikkaammasta olemisesta ja elämästä. Kännykän näpelöinti ei minua niin koukuta kuin läppärin naputtelu.


Mutta nyt on siis kotoiltu, ja katastrofikeittiössäkin onnistutaan silloin tällöin. Löysin Jemina eats what -blogista niin herkun ja simppelin retiisisalsan ohjeen, että olen tehnyt sitä jo kahdesti. Itse käytin punasipulia tavallisen sipulin sijaan, eikä korianteria löydy kaapistani. Vähän soveltamalla mennään, mutta ihan taivaallisen hyvää pitaleivän täytettä. Laitoin pitaan myös falafeleja (pakasteita) ja fetaa sekä hummusta. Oli niin nälkä salsaa tehdessä, että pilkkominen jäi vähän laiskaksi ja biitit isoiksi. Käykää Jeminan blogissa ihastelemassa, miten niitä ruokakuvia oikeasti pitää ottaa! Itse inspiroiduin kokkaamaan tätä tuoresalsaa nimenomaan Jeminan mahtavien kuvien vuoksi. Omassa ruokaräpsyssäni on houkuttelevinta ehkä tuo värikäs lautasliina, joopa joo... Mutta hyvää oli!


Olen miettinyt vähän ruokakuvien jakamista somessa. Vielä jokin aika sitten oli päiviä, jolloin en saanut syötyä tarpeeksi monipuolisesti enkä aina tarpeeksikaan, koska rahaa oli naftisti. Katselin Instagram-kuvia herkullisista annoksista ja ajattelin, etten ikinä jaa someen yhtään ruokakuvaa. Mutta ei asia ole niin mustavalkoinen. Ruoka on ihana asia, enemmän kuin pelkkää polttoainetta, ja siitä saa nauttia. Tottakai. Mutta on hyvä muistaa, ettei kaikilla ole laittaa leipäjonohernaria kummempaa lautaselleen. Monilla tällä planeetalla ei sitäkään.

Saarna on saarnattu, kerron vielä mitä muuta olen tehnyt tietokoneettomina hetkinäni. Lukenut, ulkona! Ja metrossa. Puiston penkillä ja oman talon pihalla, auringossa puun alla. Ihmeen hyvin pystyn keskittymään ulkona, vaikka kesken on vironkielinen romaani. Itse asiassa vieraan kielen lukeminen imee jotenkin tiiviimmin mukaansa, siihen on pakko syventyä, jotta ymmärtäisi. Osallistun Helmet-kirjastojen kesän lukubingoon, kaksi ruksia on jo bingotaulukossani ja lisää tulee.

Tiedän, että moni inhoaa tätä hetkeä, sunnuntai-iltaa, jolloin viikonloppu vähitellen alkaa vaihtua maanantaitunnelmaan. Arkianarkistina tämä on minusta viikon paras hetki. Päikest kõigile!

10 kommenttia:

 1. Hienosti ajateltu ja saarnattu. Myönnän sorrun usein ruokakuviin, siis muiden laittamiin ruokiin, koska haluan kunnioittaa ruoan laittajia ja ruoka on silmääni kaunista taidetta, mutta totta on, tämäkin puoli.
  Ihanalta näyttää annos ja tuo lautanen on niin kiva myöskin.

  Mukavaa heinäkuun alkua Liiolii <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tiia! Tämä blogi on ollut ihan kesälomalla, joten heinäkuun alusta on pyörähtänyt jo heinäkuun puoliväli. :o Nyt on niin kuuma, että menee ruokailut melkein salaatti- ja veismelonilinjalla. :D

   Poista
 2. Lukubingo kuulostaa hyvältä kesätoiminnalta. Minä olen lukenut myös: junassa, kasvihuoneessa, laivassa, puistossa. Ihana, ihana kesä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukubingoni etenee, kohta voisin jo huutaa "bingon". Ihana hellekesä, mutta hakeudun varjopaikkoihin kirjan kanssa.

   Poista
 3. Nam nam! Hyvältä näyttää☀️Mukavaa viikkoa☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää oli, nyt lautasella tosiaan kaikkea kevyttä ja ei-kuumaa syötävää. Ihanaa hellepäivää, älä läkähdy!

   Poista
 4. Hyvältä näyttää 😍 Lautanenkin on tosi kaunis! Minusta on ihanaa syödä kauniilta astioilta arkisinkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään noista Marimekon lautasista. Olikohan tuokin sitä Siirtolapuutarha-sarjaa, en ole varma. Totta on, että kauniit ja kivat astiat juhlistavat arkisenkin aterian.

   Poista
 5. Awesome looking plate! I love the design of it. I have been looking at new plates and silverware to get for my kitchen, thanks for the share. Have a nice rest of your week.
  World of Animals

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks for the comment. The plate is Finnish design by Marimekko. :)

   Poista

Kommenttien valvonta on toistaiseksi päällä. Lämmin kiitos kommentistasi!