lauantai 17. helmikuuta 2018

Uusia viherkasveja ja arvonnan voittaja

Tällä kertaa en ostanut viherkasveja kuukahtaneiden tilalle, sillä tattadaa – vähäiset huonekasvini (kaksi rahapuuta ja kilpipiilea) voivat oikein hyvin. Mutta lisää tarvittiin, koska on kevät (kyllä helmikuu tavallaan jo on kevättä) ja viherpeukoloinnostus alkoi taas. Perhosorkidea oli Plantagenissa -30% alessa, kuten kaikki muutkin kukkivat ruukkukasvit. Melko varma valinta. Aikoinaan minulla oli orkidea, jonka sain kukkimaan uudestaan muistaakseni parikin kertaa ennen kuin jätin sen tyystin hoidotta (hyi minä) ja loppu tuli. Tästä yksilöstä lupaan huolehtia parhaani mukaan. Valitsin nuppuisen yksilön, kaksivanaisen, jotta kukinnasta riittää iloa mahdollisimman kauan. Maksoi reilun 9 €. 


Toisena muorinkukka "rain drop", joka muistuttaa minusta ulkonäöltään aika paljon kilpipiileaa, mutta on isompi, ja lehdissä on tuo terävä kärki, jota kilpipiileassa ei ole. Pitäisi olla myös helppohoitoinen; kasvi sietää kuivahtamistakin. Minulla on muuten kotona ihan hillitön banaanikärpäsinvaasio. Neuvoja miten niistä pääsee eroon? Pikku pörriäisiä taisi tulla syksyllä kukkamullan mukana ja ne ovat kyllä hurjan ärsyttäviä, tunkevat suuhun ja nenään ja inisevät korvanjuuressa.


Sitten arvonnan pariin. Osallistujia oli 14 kappaletta ja jokaiselle teistä olisin halunnut laittaa pikku paketin tulemaan! Kivoja kommenttejakin! Lippulappuarvonnan suoritin juuri äsken ja voittaja on...Karkkis! Onnea paljon, otan sinuun yhteyttä. Jos joku nyt jäi hurjasti himoitsemaan Ortodoksisuuden mitä, miksi, miten -kirjasta, sen saa tilattua Ortodoksisten Nuorten Liitosta. Kiitosakatistos-hymnin tekstiä myy taas Lintulan luostari. Lasi-ikonista en osaa valitettavasti sanoa, mistä sellaisia enää löytäisi. Kotimainen käsityöläinen niitä valmisti ja myi jossain markkinoilla.

Toivon kaikille hyvää lauantai-iltaa ja alkavaa pyhää. Se on ortodoksisessa kirkkokalenterissa nimeltään ortodoksisuuden sunnuntai. Jokaisella paastosunnuntailla on oma nimensä ja teemansa. Pääsiäistä kohti mennään hitaasti mutta varmasti.

16 kommenttia:

 1. Ihania kasveja! Varsinkin orkideat ovat mulle ihan mysteeri, ja okei, kasvit ylipäänsä :D Joten olen näppärästi ulkoistanut niiden hoitamisen poikaystävälle. Nyt keväällä tekeekin kyllä mieli hankkia jotain uutta vihreää kotiin :) Tuo muorinkukka on tosi kivan näköinen, ja jos se kerran kestää vähän kuivahtamistakin, niin se voisi selvitä meilläkin elossa.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orkidea on helpompi kuin luulisi! Uppokastelu kerran viikkoon tai kahteen. Lannoitus on minulle vielä hepreaa, en ole sitä tehnyt, mutta silti olen saanut kasvin kukkimaan uudestaankin. Kevät on kyllä just tällainen aika milloin alkaa viherpeukolovaihe, vaikka muulloin ei kasvit jaksaisi vähempää kiinnostaa. :D

   Poista
 2. Haluan auttaa,
  ongelma niitten pienten kärpästen kanssa oli inhottava. Kuten kirjoitat, ne lentää ei ainoastanan kukkien ympärillä. Sain niistä eroon, kun laitoin jokaikiseen kukkaruukkuun tulitikun pää alaspäin. Kokeile, mulle oli tuo neuvo hyväksi apuksi. Ei tarvi ostaa kaupallista myrkkyä!
  Terveisiä. :)
  (yhteen ruukkuun voi laittaa 2 - 3 tikkua).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos paljon vinkistä! Tuosta en ole ennen kuullutkaan. Pitää testata. Pikkukärpäset käyvät todella hermoon.

   Poista
 3. Kasvit ovat kivoja. Minä ostin Olevasta 2 perhosorkideaa. Niitä alkaa olla jo melko paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin perhosorkidean ja puikkokämmekän välillä, mutta päädyin tähän vanhaan tuttuun. Puikkokämmekkä kyllä tuoksuisi hyvältä... ehkä kotiutan senkin joskus.

   Poista
 4. Onnea voittajalle! ja viherkasvit on kyllä ihania, mulla vain kissa vähän niitä maiskuttelee..Kivaa alkavaa viikkoa💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissan kanssa kannataa tosiaan olla tarkkana, kun monet kasvit ovat myrkyllisiä. Oma ex-kisuni ei syönyt kasveja, mutta kylläkin muovia ja villaa. Huh! :o

   Poista
 5. Onpa mukavat kasvihankinnat! Meilläkin on välillä banaanikärpäsiä ihan riesaksi asti, mutta yleensä yksinkertainen ötökkäansa tepsii: purkin pohjalle tilkka jotain makeaa mehua, vähän ehkä hunajaa tai sokeria lisäksi ja pieni tippa tiskiainetta. Ötökät lentävät sinne ja hukkuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä testata tätäkin. Mietin myös voisiko kärpäsloukku-kasvi auttaa pikkukärpäsiin. Plantagenissa oli myynnissä kärpäsloukkuja. Se on kuitenkin ilmeisen vaativahoitoinen kasvi, enempi terraario-olosuhteissa viihtyvä.

   Poista
 6. Upeita kasveja. Tuo muorinkukka pitäisikin hankkia. Jopa minä osaan sitä hoitaa.
  Onnittelut voittajalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muorinkukkia on erilaisia, mutta ilmeisesti kaikki ovat aika helppoja. Vielä hengissä ainakin tämä minun yksilöni. :D

   Poista
 7. Oi miten kivaa voittaa arvonnassa!

  Kauniita viherkasveja! Ihanan muotoiset lehdet tuossa muorinkukassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea! Laitoin voittosi postiin tänään, toivottavasti tulee pian ja ehjänä perille.

   Poista
 8. Hitsit kun olen missannut tuon viherkasvialen! Muorinkukat on todella helppohoitoisia ja niistä saa myös jaettua uusia pikkuyksilöitä keväisin. Meille mahtuisi vielä pari(kymmentä) viherkasvia, jos ei kysytä mieheltä D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Plantagenissa on aika usein ale-kamppiksia, kannattaa pitää silmällä. Minullekin mahtuisi vielä lisää viherkasveja, varsinkin jos saisin johonkin amppelit kiinni. Niihin sitten rönsyliljoja ja muita köynnöstäviä roikkokasveja.

   Poista

Kommenttien valvonta on toistaiseksi päällä. Lämmin kiitos kommentistasi!