maanantai 4. joulukuuta 2017

Valmistautumista jouluun

Vielä yhteisesti lämmin kiitos kaikille edellistä postausta kommentoineille. Elämä jatkuu. 

Laitoin tapani mukaan ensimmäisenä adventtina esille hieman joulukoristeita. Tuntuu siltä, että vuosi vuodelta yhä vähempi riittää. Joulukynttelikköjä on kolmella ikkunalla, ne ovat ne tärkeimmät tunnelmanluojat. Harmikseni tajusin, että kynttelikköni lamput eivät olekaan ledejä vaan hehkulamppuja – kuluttavat huomattavasti enemmän energiaa. 

Kävin myös ostamassa todella överin joulukalenterin Eerikinkadun Trimeeristä. Hopeanhohtoisessa kalenterissa on Pietarin ns. Verikirkko, ja luukuista paljastuu ikoneita. Himoitsin tätä jo viime vuonna ellen aiemminkin.


Toinen pieni jouluinen ostos on minikokoinen lumisadepallo, jonka sisällä on kettu. Söpö kuin mikä.


Lumisadepalloja on kertynyt pieneksi kokoelmaksi asti. Harmi, että niistä haihtuu vettä vuosien kuluessa. Vain laadukas saksalainen Goebelin valmistama enkelilumisadepallo on säilynyt ilman ilmakuplaa.


Tuohuksia palaa kotialttarilla iltarukouksien aikaan. Annoin tuon pitsikeraamisen enkelin, joka kannattelee tuohusta, äidilleni kerran joululahjaksi. Nyt sain sen itselleni. Sen sisällä voi polttaa tuikkua myös.


Ja joo – joulun hitti, tonttuovi, on askarreltu täällä myös. Täytyy sanoa, ettei ollut yhtään juttuni. Siis tontut ylipäätään eikä sellainen pieni koristeovi keittiön nurkassa. Tekele lensi nopeasti roskikseen, mutta kokeiltu siis on! Yrittänyttä ei laiteta. Oletteko te kokeilleet tonttuoven tekoa?

Huomenna ehkä leivon pipareita. Minulla on Suomen muotoinen piparimuotti, olisi hauska tehdä itsenäisyyspäiväleivonnaisia.

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

14 kommenttia:

 1. Tuopa onkin ihan erilainen kalenteri mitä yleensä näkee, hieno se on. Kiva sulla myös tuo lumisadepallokokoelma ja siihen kiva lisä tuo kettu. Kuten sanoit, se on söpö:) Hyvää joulunodotusaikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Trimeeri-kaupassa on todella laaja valikoima joulukalentereita. Myyjä kysyy aina: "Haluatko kristillisen vai höpöhöpö-kalenterin?" :D No, jokaiselle löytyy varmasti sopiva.
   Mukavaa joulunalusaikaa!

   Poista
 2. Lumisadepallot on kyllä kauniita. Meilläkin on niitä joskus ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ja mukavia kuvauskohteita myös. Flickr-kuvasivustolla on useampi ryhmä pelkästään lumisadepalloille.

   Poista
 3. Kaunis kotialttari ja sinulla on hieno lumisadepallokokoelma🎄🎄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! Äitini aina sopivan tilaisuuden tullen täydensi lumisadepallokokoelmaani.

   Poista
 4. Onpas upea kalenteri:) Ihana on myös kokoelmasi:) Kotialttarisi rauhoittava ja kaunis. Tonttu ovia olen tehnyt pari ja se riitti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se aika hillitön, kiva availla, kun tulee joka päivä joku ikoni luukusta. :) Ajattelin, että olisin vielä kokeillut toisen kerran tonttuoven tekoa, mutta saa nähdä ehdinkö ja jaksanko siihen puuhaan enää ryhtyä ennen joulua.

   Poista
 5. Kaikkea nättiä sinulla siellä!

  Ikävä jää, mutta tulee kuitenkin lohdullisempi olo. Ja kiitollisuus siitä kaikesta, mikä oli. Minun äitini kuolemasta on jo 20 vuotta ja isäni 4 vuotta.

  Levollista oloa Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen yrittänyt karsia tilpehöörin määrää kodissani, mutta kyllä näitä söpöjä esineitä vielä riittää. :)

   Nyt kun hautajaiset ja muistotilaisuus ovat ohitse, alkaa kyllä helpottaa. Lohdullisempi olo, kuten sanoit. Rauhaisaa joulunalusaikaa!

   Poista
 6. Kauniit kuvat! Suloinen on kettu koriste. Tuo pitsikeraaminen enkeli on myös kaunis♥ Minunkin on tuollainen tonttuovi pitänyt rakentaa, mutta vielä en ole kerennyt:) Leppoisaa alkavaa viikkoa ja mukavaa joulun odottelua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi kun olisi enemmän valoa, niin tulisi vielä kivemmat kuvat. Mukavaa joulun odottelua sinullekin! <3

   Poista
 7. Hieno on kalenteri ja mielenkiintoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, vähän erilainen se on, eikä siinä ole tonttuja, minkä katson isoksi plussaksi. ;) Tontut ei vaan ole juttuni, kuten sanoin. :D

   Poista

Kommenttien valvonta on toistaiseksi päällä. Lämmin kiitos kommentistasi!