lauantai 23. huhtikuuta 2016

Art journalin aloitus

Art journal voisi olla suomeksi vaikka kuvapäiväkirja. Art journal on kuitenkin alan tekijöiden keskuudessa niin vakiintunut termi, että käytän sitä. Aloitin tämän kirjan tekemisen eilen saaren omassa kulttuurikeskuksessa. Perjantai-iltaisin siellä olevaa tilaa saa käyttää luoviin juttuihin 3 € maksusta. Periaatteessa tila on tarkoitettu lähinnä tanssiin ja muuhun ruumiinkulttuuriin, mutta hyvin sovin sinne lattiatasoon taidetarvikkeineni. Art journaliin syntyi eilen viiden sivun pohjat, niitä on aivan huippurentouttavaa tehdä. Ensin akvarelliväriä, sitten akvarelliliiduilla päälle, taas vettä, lopuksi akryylimaalilla töpötystä.

Tämä sivu kaipaa ehkä vielä jotain?

Tänään lisäsin yhdelle aukeamalle lehdestä leikatut kuvat ja nuottipaperisuikaleen, töpöttelin lisää akryylimaalia päälle. Mustat tekstit kirjoitin ohuella permanent-tussilla, valkoinen on maalattu siveltimellä ja akryylivärillä. Ostin kuitenkin tänään pari valkoista maalitussia, joilla onnistuu varmasti helpommin pitempienkin tekstien kirjoittaminen.


Tässä näkyy koko albumi, johon art journaliani teen. Sen mustassa kannessa on aukko, josta ensimmäisen sivun kuva pilkottaa hauskasti. Kierrekantisessa albumissa on akvarellipaperiset sivut, niiden paksuus/paino on 300 grammaa per neliömetri, eli ne kestävät ihan kivasti maalaamista, poispyyhkimistä, kerrostamista... Albumi on kivan kokoinen, ei liian iso, onko tuo nyt A5?


Olen haeskellut netistä art journal -inspiraatiota. Googlen kuvahaulla löytyy niin hienoja teoksia, että oma tuotos alkaa tuntua kovin vaatimattomalta. Löysin myös tee-näin-mutta-älä-näin -ohjeita, jotka ärsyttivät jonkin verran: art journalin joka sivulle on piirrettävä, joka sivulla on oltava tekstiä... Ei tuollaisia sääntöjä voi laittaa minun mielestäni! Minusta säännöttömyys ja vapaus kokeilla on nimenomaan tämän lajin juttu. Se mitä tähän kirjaan en luultavasti laita (vaikka en käy vannomaan), on valmiit askartelupaperit ja muut sellaiset. Yritän tehdä ja maalata mahdollisimman paljon itse. Jatkamme harjoituksia!

16 kommenttia:

 1. Hienoja töitä nuo! Tuosta ekasta tulee mieleen Aadam... päätti sitten ottaa.

  VastaaPoista
 2. Ihana kirja ja ihanat sivut! Olet aivan oikeassa jos ohjeissa käsketään sitä tai tätä tehdä joka sivulle, eihän se sitten enää ole Art Journal, minusta pitää saada tehdä ihan mitä haluaa kirjaan, luoda omia hullutuksia yms. Minulla on monta Art Journalia tekeillä (olen meinaan tehnyt niitä ihan postista tulevasta roskapostista) YouTubest löytyy kanssa ihania videoita, sieltä minä aikanani löysin tuon Art Journalin;) Mukavaa viikonloppua sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Laitoin jo nuo sivut vähän uusiksi, enemmän kerroksia, se miellyttää minua. Katselin sinun art journalisi ja ne ovat tosi upeita! Vau!

   Poista
 3. Kauniita! Minä olen tehnyt lehdistä leikatuista kuvista leikekirjoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minulla on myös yksi vihko täynnä lehtikuvakollaaseja.

   Poista
 4. vastaan sinulle tänne mandalavirkkaus kysymykseen. Tietyille langoille jos tekisi, olisi arvio peittojen koosta, minun lankani ovat jotain aivan muuta, joten lopullinen koko on arvoitus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta, siis lopputulos on vielä salaisuus kaikin puolin. Hienon näköisiä ne mandalat tähän mennessä, itsellä ei riitä tällä hetkellä into virkkaukseen.

   Poista
 5. Tästä tulee hieno journaali. kai jokainen saa tehdä näköisensä ja tyylisensä. Kiva seurata, mitä kaikkea keksitkin. Alku näyttää oikein lupaavalta. Jostain pitäisi löytää itsellekin inspiraatioita näihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Selma! Muuttelin jo noita sivuja jonkin verran, tein päälle kuviointia ym. Mistä tietää milloin sivu on lopullisesti valmis? Aina tekisi mieli muuttaa jotakin. :D

   Poista
 6. Hei!:) Hienoja sivuja olet tehnyt. Kysynkin nyt että, mistä olet hankkinut tuon kirjasi, kun on mielestäni vaikea löytää kirjaa, missä on noin paksua paperia? T. Tarja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tarja! Kiitos! Kirja on jyväskyläläisestä taidetarvikekauppa Flyktmanista, tilasin verkkopuodista:
   http://www.taidetarvike.fi/tuotteet.html?id=40/3888

   Poista
  2. Hei! Kiitos kun kerroit tuon verkkopuodin osoitteen! T. Tarja

   Poista
 7. Ihana idea! Olen kanssasi samaa mieltä, että vapaus ennen kaikkea! Sitähän teet itsellesi etkä muille, vaikka meille muille on mukavaa, että saamme nähdä hienoja töitäsi. Pidän kovasti luonnoskirjoista, -vihoista ym.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on nyt myös toinen luonnoskirja sarjakuvakurssia ja muutenkin sarjisten luonnostelua varten. Siihen teen nopeita "sutaisuja" lyijykynällä muistin tueksi.

   Poista

Kokeilen ainakin toistaiseksi kommenttien valvontaa Bloggerin ongelmien takia. Kiitos kommentistasi!