lauantai 5. joulukuuta 2015

Lisää joulujuttuja kotona ja myyjäisissä

Viisi luukkua jo avattu joulukalenterista. Ilokseni siitä näyttää joka päivä paljastuvan kuvan lisäksi jokin englanninkielinen raamatunjae. Tämä ensimmäisen luukun jae kolahti kyllä lujaa tässä ulkoisessa ja hitusen sisäisessäkin pimeydessä: "Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valon."


Torstaina kävin Iiris-keskuksessa Helsingin ja Uudenmaan näkövammaisten jouluriehassa. Suuntasin ensimmäisenä Hepan pöytään. Ostin Hepan neuloman pörröisen tuubihuivin. Se on tuossa alla olevassa kuvassa alareunassa. Mahdoton tavoittaa kameralla sen väriä tässä hämäryydesssä, mutta siinä on mustaa ja vihreän eri sävyjä. Ihanan pehmoinen! Huivi on minulla juuri nytkin kaulassa. Hepan pöydästä lähti mukaan myös punaiset mehiläisvahakynttilät. Tarjolla oli monenlaisia käsitöitä noin kolmellakymmenellä eri myyjällä. Yhdestä pöydästä ostin kivan helmillä koristellun rottinkikorin. Joku saa sen luultavasti joululahjaksi, jos raaskin luopua siitä.Kotona laitoin tänään lisää joulujuttuja esille. Vuosia sitten Tiimarista ostettu kultainen paperitähti pääsi olohuoneen ikkunaan.


Sohvapöydälle väsäsin kranssiasetelman. Luultavasti Sylvi keksii yöllä, että kranssiin pisteltyjä kuusenpalloja voi läimiä pitkin lattioita.


Lopulta kaivoin esille kaikki loputkin lumisadepalloni. Niitä on yksi iso ja viisi pientä. Mitä niitä turhaan hautoo laatikossa, pääskööt esille kerran vuodessa. Harmillisesti jo melkein jokaisesta lumisadepallosta on haihtunut vettä.


Huomenna sitten juhlistetaan itsenäisyyspäivää ja pyhän Nikolaos Ihmeidentekijän päivää. Eli joulupukin esikuvan päivää. Meidän seurakunnassa on jokin lastenjuhla kai. Olen pudonnut vähän kelkasta, kuulen aina jälkikäteen, mitä seurakunnassa on tapahtunut. Nytkin olisi ollut 2.12. srk-salilla jonkinlaiset vapaaehtoistoiminnan messut, mutta valitettavasti ohi meni. Minulla on tullut myös aikamoinen kynnys mennä kotikirkkoon Tapiolaan, kun jotkut ihmiset tekevät ison numeron siitä, ettei minua ole näkynyt siellä vähään aikaan. Tarkoittavat toki hyvää, mutta se on hirveän kiusallista. "Missä olet ollut?!" Kolmen-neljän pyhäkön välillä kulkemisessa on hyvät ja huonot puolensa. Pitäisi kai kiinnittyä taas yhteen kirkkoon ja sen ympärillä olevaan yhteisöön. Pyhittäjä Hermanin kirkolla ovat tutut ihmiset (tosin monet vanhat tutut vuosien takaa ovat jonnekin sieltä kadonneet tai jo kuolleetkin), Pappilatalon pikkukirkossa tykkään käydä, kun se on niin pieni (ja nimikkopyhälleni vielä omistettu), Uspenskissa voi solahtaa anonyymisti joukkoon (mikä on hyvä tai huono asia vähän mielialasta riippuen) ja Jumalansynnyttäjän syntymän yhteisössä olisi mahdollisuus päästä osalliseksi, niin, siitä yhteisöllisyydestä ehkä ihan erityisellä tavalla. Ja olisihan vielä tuossa lähellä hautausmaan kaunis profeetta Elian kirkko. Vaihtoehtoja on paljon täällä. Eikä tuossa ole edes kaikki. 

Myyjäisistä tuli vielä mieleen, että Ornamon Design joulumyyjäiset olisivat tuossa Kaapelitehtaalla vielä huomenissa. Vinkiksi kaikille, joita laadukas taide & käsityö kiinnostaa. Luulen, että sinne saa varata aika paksun lompskan mukaan? En taida uskaltaa mennä edes katselemaan, heh!

8 kommenttia:

 1. Ooh kaikkea ihanaa ja nuo lasipallot! <3 Mukavia joulumyyjäisiä ja itsenäisyyspäivää Liiolii <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nuoita pallosia on kertynyt. Hyvää itsenäisyyspäivää!

   Poista
 2. Ihania ostoksia olet tehnyt. Kaunis tuo rottinkikori ja tuubihuivi.
  Mukavaa Itsenäisyyspäivää Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siellä oli vaikka mitä hienoa, ja vielä Iiris-keskuksen Annansilmät Aitta, jossa on myös näkövammaisten tekemiä käsitöitä. Itsenäisyyspäivän mukavaa iltaa sinnekin!

   Poista
 3. Ihania noi sun lumisadepallot. Olen välillä katsellut jotain sellaista ja miettinyt raaskisinko ostaa, mutta ostamatta on jäänyt. Mä niin tykkään laittaa joulukoristeet ajoissa esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, katselin yhdessä lastentavarakaupassa sellaista soivaa lumisadepalloa, oli törkeän hintainen ja järki tuli käteen (harvinaista). Oikeasti en tarvitsisi enää yhtään tavaraa tänne.

   Poista

Kommenttien valvonta on toistaiseksi päällä. Lämmin kiitos kommentistasi!