sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Kala kamerassa

Virolaiset luontokamerat ovat jääneet syys-talvikaudella olemattomalle huomiolle täällä blogissa. Hirvikamera ja hyljekamera eivät näytä olevan juuri nyt toiminnassa. Käsmun rantakamera näyttää harmaata merimaisemaa. Lähellä Tallinnaa, Viron pohjoisrannikolla sijaitseva Käsmu on minulle tuttu, kiva paikka. Kerran vietin siellä muutaman päivän eräänlaisen kääntäjäseminaarin merkeissä.

Yksi luontokamera näyttää toimivan, kalakaamera! Vaikka olen entinen akvaristi, tämän kameran seurailu ei saa kyllä minua hihkumaan innosta. Vähän tylsää. Joskus tulee kuitenkin kurkattua, mitä "silakoille" kuuluu. (En tunne kuin trooppisia akvaariokaloja, ja ehkä erotan hauen ahvenesta.) Tässä kuvakaappaus kalakamerasta tältä illalta. Pari eväkästä siellä ui paikoillaan.


Ei voi muuta kuin odotella kevättä ja niitä mahtavia pesäkameroita. Virolaisten luontokameroiden seuraajilla on englanninkielinen keskustelufoorumi. Itse en ole sinne jaksanut kirjautua, mutta lueskelen joskus muiden juttuja.

11 kommenttia:

 1. Vitsi tuo virolainen luontokamera on hyvä! Mukavaa itsenäisyyspäivää Liiolii <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootas kun tulee kevät ja ne kattohaikara- ja kalasääskikamerat. Laiska luontoharrastaja tykkää. :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Mukavaa maa... ei kun tiistaita sinnekin päin! <3

   Poista
 3. En tunnista kyllä minäkään noita, mutta olisikohan jotain lohikaloja. Vesi ainakin on kovasti kirkasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kirkas on vesi! Virossa muuten muistan hämmästyneeni yhden joen kirkasta vettä. Se oli jossain Tarton lähellä, en muista enää mikä joen nimi oli. Mutta olen nähnyt yhtä kirkasta jokivettä vain Lapissa, siis sellaista, että pohjan kivet erottuu.

   Poista
  2. Varmaan lohikalat ainakin tykkää, kun on kirkasta vettä. Tässä lähellä missä asun, on kalaportaat ja kyllä sinne kai jopa merilohikin joskus nousee, mutta on kyllä vähän sameammat oltavat kuin noilla virolaisilla kaloilla https://www.youtube.com/watch?v=FuDtK0ASuLk

   Poista
  3. Olisitko muuten vielä kiinnostunut lähtemään johonkin museoon? Omat aikatauluni vaikuttavat siltä, että olen tulossa Helsinkiin 22. päivä. Päivät, jotka sopisivat itselleni, olisi 22. tai 23. päivä. Eli jos satut olemaan Helsingissä nuo joulua edeltävät päivät ja museot vielä kiinnostaisivat, niin olen avoin ehdotuksille, itselleni tosiaan kävisi useimmat museot, kun niitä kuitenkin Helsingissä on enemmän ja ovat isompia.

   Poista
  4. Tuossa kun katselin noita museoita, niin luulen että Amos Andersonin museo kiinnostaisi itseäni eniten. http://amosanderson.fi/fi/ Mutta voin kyllä tosiaan lähteä muuallekin, jos sinulla on joku mihin haluaisit mennä.

   Poista
  5. Hei, anteeksi viipynyt vastaus! Tällä hetkellä valitettavasti tuntuu sittenkin liian jännittävältä lähteä ihan vieraan ihmisen kanssa museoon. :/ Ehkä joskus vielä kokoan itseni, jotta pääsen tämä olisi mahdollista.

   Poista
  6. Ok, no ei mitään. :) Täytyy mennä itsekseen sitten.

   Poista

Kommenttien valvonta on toistaiseksi päällä. Lämmin kiitos kommentistasi!