lauantai 19. joulukuuta 2015

Joulukuusimetsässä ja himmelintekoa oppimassa

Kävin eilen Kansallismuseossa. Pihalla oli, kiitos vinkistä, Elina, joulukuusimetsä. Eri vapaaehtoistahot harrasteryhmistä päiväkoteihin olivat koristelleet kuusia käyttäen varsinkin kierrätysmateriaaleja, kuten CD-levyjä ja viilipurkkeja. Sateessa ja päivänvalossa joulukuusimetsä vaikutti suoraan sanottuna vähän reppanalta. Vähän mietin joidenkin kuusien kohdalla, että koristeiden kehittelyyn olisi voinut enemmänkin panostaa. Yllättävän moni oli käyttänyt laminointikonetta. No, saapa säänkestävää ainakin. 

Jalat mässähtelivät mutaiseen maahan kuusia kierrellessä. Valokuvat välittävät ainakin joulukuun räimäleisen ilman, jos ei muuta... Tämä kannattaa käydä ehdottomasti kokemassa auringon laskettua. Metsä on pystyssä loppiaiseen asti.
Kansallismuseon ala-aulassa sai kokeilla himmelitekoa. Tämä oli se varsinainen juttu, joka minut houkutteli itselleni muuten varsin tuttuun museoon. (Rukinlavat on kyllä hienoja, pointsit entisajan tekijöille!) Aulan katosta roikkui 8 x 4 metrinen jättiläishimmeli, jota syksyn mittaan ovat monet käyneet museolla rakentamassa. Valitettavasti ruoko tai olki oli päässyt loppumaan, joten en päässyt osallistumaan varsinaisen himmelin tekoon, mutta mustasta mehupillistä sain kokeilla himmelin perusmuodon, salmiakkikuvion kokoamista. Siihen meni 12 pilliä ja tekele roikkuu nyt tuosta olohuoneen kattolampustani. Ohjeetkin sain mukaan, joten ehkä vielä joskus rakennan oman isomman mehupillihimmelin. Kiva tekniikka. YLE:n sivuilla on minuutin pituinen video Kansallismuseon jättihimmelistä. 

Kiersin museon näyttelyt suht nopsakkaan läpi. Esihistoria, lempiosioni, oli valitettavasti suljettu. Meinasin aluksi jättää Sibelius-erikoisnäyttelyn käymättä, mutta sehän olikin iso ja hieno! Kannattaa käydä ehdottomasti katsastamassa. Sytyin kunnolla vasta loppupuolella näyttelyä, joten voi olla, että "joudun" menemään uudestaankin. Sibelius-näyttely on avoinna maaliskuulle.

4 kommenttia:

 1. Tuollainen joulukuusimetsä olisi kiva kävellä läpi. Harmi ettei täällä päin ole vastaavaa.

  TTosi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kyllä kivoja juttuja, pääkaupungin etu. Lumi vaan puuttuu! :D

   Poista
 2. Mekin nyt sitten hankittiin museokortit, vielä käyttämättä tosin.:) Toivottavasti esihistoriapuoli avautuu vielä tulevan vuoden aikana. Se on myös oma suosikkini Kansallismuseossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, hienoa! Se on kyllä mainio kortti. Jep, mä pyörin Kansallismuseossa hetken ympyrää, kun ihmettelin minne esihistoria on kadonnut. :o

   Poista

Kommenttien valvonta on toistaiseksi päällä. Lämmin kiitos kommentistasi!