keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Isoja kysymyksiä ja hyvin pieniä vastauksia

Mielekäs miellekartta -blogista tuli haaste, varsin isoja kysymyksiä. Marrasmatalamielisyydessä niihin on vaikea vastata tänään mitään kovin ylevää, mutta yritetään.

1. Mistä olet kiitollinen juuri nyt?
No heti paha! Olen ollut viime aikoina väsynyt ja katkerakin, tunnustetaan. Mutta juuri nyt olen kiitollinen lähinnä siitä, että saan asua kaupungin parhaimmilla hoodeilla, pienen kävelymatkan päässä merestä ja monista palveluista. Siitä, että tässä kuussa raha riittää ihan sinne seuraavaan rahapäivään asti. Nimipäivästä, joka on tänään, pyhien esirukouksista. Luovista puuhista ja päähän pälkähtelevistä ideoista, joita voin toteuttaa.

Rippi-isältä joskus saatu kaunis kuvakirja suurmarttyyri Katariina Aleksandrialaisen elämästä.
2. Minkä valinnan tai asian haluaisit muuttaa elämässäsi jos pystyisit?
Haluaisin olla terve ja tasapainoisempi ilman jatkuvaa ahdistus-masennus-piirileikkiä. Monet törppöilyt jos saisi pyyhittyä pois, niin olisi kyllä hyvä! Ihmissuhteeni voisivat syventyä, ne jotka ovat jo olemassa. En halua menettää enää yhtään ystävää/kaveria.

3. Mikä on sinun mielestäsi elämän tarkoitus?
Huh taas! Ennen sanoin, niin kuin metropoliitta Ambrosius jossain lehtihaastattelussa, että elämän tarkoitus on olla toiselle enkeli. Takerrun nyt tuohon, kun itsellä lyö tyhjää päässä. On tällä hetkellä aika vaikea keksiä juuri minun elämäni tarkoitusta.

2 kommenttia:

 1. Varsin hyvin valitut vastaukset hyviin kysymyksiin. Mitä haluaisin muuttaa elämässäni? Kymmeniä vastauksia ja erilaisia vaihtoehtoja nousee varmasti monen mieliin, mutta mitä muutetuista asioista olisi sellaisia, joilla ei olisi ollut sitä vaikutusta elämääni, joka tehdyillä valinnoillani on ollut. Jokainen valinta on ketjureaktio ja johtaa johonkin toiseen. Jälkeenpäin ajatellen olisin sitten halunnut mennä "oppikouluun" kielilinjalle, mutta tuo reitti, Jota pitkin kuljin, toi minut lopullisesti tänne Saksaan ja sain aivan ihanat lapsenlapset, joita en olisi saanut jos olisin valinnut toisin. Lapsenlapseni - jos niitä olisin saanut - olisivat sitten olleet toiset.

  Näin kaikki valinnat, joita teemme Ovat tavallaan niitä oikeita. Muutamia pieniä muutoksia itsessäni voisin silti tehdä....
  Toivon sinulle oikein mukavaa syksyä ja joulun odotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Tuo on totta, että yksi valinta johtaa aina toiseen... Jälkeenpäin näkeee ne polut selvemmin ja tajuaa asioiden merkityksen ehkä vasta silloin. Mukavaa joulunodotusta sinnekin päin!

   Poista

Kommenttien valvonta on toistaiseksi päällä. Lämmin kiitos kommentistasi!