perjantai 28. elokuuta 2015

Ei aina vaan isoäidinnelkkuja

Pahana tapanani on mennä asiassa kuin asiassa siitä mistä aita on matalin. Näin käsitöissäkin. Mutta ei sitä koskaan kehity, jos ei ikinä haasta itseään. Kyllästyin juuri totaalisesti isoäidinneliöiden virkkaamiseen, mutta koska lankavarastoni kasvoi räjähdysmäisesti (mistä kohta lisää), lankaa tulee myös kuluttaa johonkin. Mihinkäs muuhun kuin uuteen torkkupeittoon. Haeskelin Pinterestistä kauan sopivaa ja isoäidinnelkkua haastavampaa mallia, kunnes löysin neliön nimeltä willow (granny) square. Se aloitetaan virkkaamalla ympyrä ja siihen terälehdet sekä lopuksi neliskulmainen kehys. Tosi kiva tehdä! Tein aluksi yksivärisen tilkun, mutta kuvio tulee paremmin esille monivärisessä neliössä. Yllättävän nopeasti toinen tilkku syntyi – ensimmäistä piti jopa hiukan purkaa ennen kuin hiffasin, miten kuvio tehdään. 

Teen tilkkuihin vaihteeksi mustat reunukset. Ovat kyllä aika hallitsevat, mutta toisaalta tuovat muut värit hyvin esille.

Lankavaraston äkillinen kasvu selittyy sillä, että äiti tyhjää kaappejaan ja päätti luopua osasta neulelankojaan. Seitsemän veljestä ei miellytä äitiä, joten sain nämä langat... joita on paljon. No, jokainen neulova tai virkkaava henkilö tietää, että langat lisääntyvät itsekseen kaapeissa. Vanhoja, jo tuotannosta poistuneita sävyjä kassikaupalla. Ennen Novitan Seitsemän veljestä oli muuten pehmeämpää kuin nykyisin. Huh. Kiitos, äiti! Ainakaan en tarvitse enää ikinä lisää villalankaa.

6 kommenttia:

 1. Onpa kaunis neliön muoto! Minä taidan kuitenkin vielä pitäytyä niissä tavallisissa neliöissä. Onnittelut lankasaaliista, nyt on matskua tehdä mitä vain!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään tästä, olen tehnyt jo useamman. Mietin onko kuvio niin helppo, että voin tehdä näitä kirjaston Novellikoukussa (jossa kuunellaan novelleja ja tehdään samalla käsitöitä) vai meneekö silmukat sekaisin. Ehkä pientä harjoitusta vaatii. Juu lankaa on paljon, taitaa riittää muillekin jaettavaksi.

   Poista
 2. Kiva kuvio. Ostin jokin aika sitten virkkauskirjan, jossa oli monenlaisia malleja erilaisista paloista, joista voisi sitten kasata vaikka torkkupeittoja, mutta en ole vielä ehtinyt yhtään mallia virkata. Jospa talvella olisi aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on yksi palavirkkauskirja. Aina vaan olen nitkuttanut niitä perinteisiä isoäidinneliöitä. Nyt tuli muutos asiaan. :)

   Poista
 3. Ompas ihanan sävyinen tilkku ja kiva kuvio. Onneksi olen hukannut virkkuukoukut jonnekkin (miten kukaan onnistuu hukata kaikki koukut kerralla on mysteei) niin ei tule taas aloitettua yhtä kesken jäävää tilkkutyötä kaappiin :D

  Tuohan on ihan täydellinen aarresäkki :D

  TTosi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Töiden keskenjääminen on tietysti uhkana... Mutta olen saanut nyt vuoden aikana kaksi peittoa tehtyä, ehkä saan kolmannenkin valmiiksi. Tämä kuvio ainakin on jotenkin motivoivampi, vaihtelevampi kuin se isoäidinneliö. Jaksaa tehdä useamman/pitempään. Ja aarressäkki, todella, tai itse asiassa useampikin. :)

   Poista

Kokeilen ainakin toistaiseksi kommenttien valvontaa Bloggerin ongelmien takia. Kiitos kommentistasi!