lauantai 8. kesäkuuta 2019

Helluntaiaaton kirkkopuuha-arvonta

Heleää helluntaiaattoa, tähän vanhat vitsit kesäheiloista, joita ei ole eikä tule. Blogissa päivitystahti on ollut kovin hidas, mutta ehkä kesäriennoista tulee kirjoiteltua tännekin. Art journal -kesäleiri alkaa ensi viikolla. Löysin kirjaston kierrätyskirjahyllystä 60-luvun ruotsinkielisen hengellisen romaanin, jonka tuunailen kurssilla taidepäiväkirjaksi. Riihimäen retki polttelee myös mielessä. Haluaisin nimittäin mennä siellä sijaitsevaan Suomen Lasimuseoon. Lasi on yksi lempimateriaaleistani. Kesä on myös monien praasniekkojen eli ortodoksisten kirkkojen "nimipäiväjuhlien" aikaa. Esimerkiksi Helsingin Unioninkadulla sijaitseva Pyhän Kolminaisuuden kirkko viettää juuri nyt helluntaina praasniekkaansa.

Kirkkovierailuja silmälläpitäen arvon nyt lukijoiden ja satunnaisten kulkijoiden kesken pienen puuhapaketin, joka sopii niin lapsille kuin aikuisillekin. Paketissa on Ortodoksisuuden mitä, miksi, miten – Kirkkotiedon käsikirja, joka on piirroskuvitettu käytännön opasvihkonen ortodoksisen kirkon tapoihin. Lisäksi mukaan tulee tarrapuuha-arkki, jonka avulla voi tutustua ortodoksisen kirkon esineistöön liimailemalla tarroja oikeille paikoilleen. Vihkosen ja tarrapuuhan kanssa voi mennä sitten vaikka lähimpään ortodoksiseen kirkkoon bongailemaan niitä ristejä, lampukoita ja ikoneita autenttisessa ympäristössä.

Jokainen kommentin jättänyt (huom. kommentti ilmestyy blogiin vasta esitarkastuksen jälkeen) saa tasapuolisesti yhden arvan. Jättäkää mielellään sähköpostiosoite, jotta tavoitan voittajan postiosoitteen kysymistä varten. Huomatkaa, etten voi enää kommentoida Bloggerin ärsyttävän bugin takia niihin Bloggerin blogeihin, joissa ei ole kommenttien esitarkastus päällä. Arvon voittajan lauantaina 15.6. ja julkaisen voittajan nimen tai nimimerkin silloin, pysykää linjoilla!


Nyt taitaakin nousta ukonilma, ihanaa, lempisääni! Suljen tietokoneen ja sammutan modeemin myräkän varalta. Onnea arvontaan jokaiselle.

15 kommenttia:

 1. Sulla oli ihana jae tuolla blogin yläosassa:) Minäpä osallistun arvontaan. Käyn sitten aikanaan kurkkaamassa, onko voittoa tullut kohdalle. Modeemista muuten, niinpä totesin tänä aamuna tämän koneen esille ottaessani, että oli sitten ollut yöllä sähkökatko, kun modeemi piti taas viritellä käyttökuntoon. Ja vielä tämä: kiva kun mainitsit, että on helluntai; olisikohan muuten mennyt ihan sivu silmien, ellei olisi kalenterista tullut huomattua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea arvontaan! Tuo jae on nyt mottoni: vaikka olosuhteet olisivat kuinka kurjat, asenne ratkaisee. Sen voi valita. Meille ei tullutkaan ukkosta, mutta tänään taas lupaillaan, ja otan varuiksi modeemin irti seinästä.

   Poista
 2. Minäkin peukutan blogin yläosan jakeelle :) Mulla suunnitelmissa käväistä Uspenskin katedraalissa kesällä katsomassa, miltä se näyttää, ikinä en oo ollut siellä, joten puuhakirja tulis tarpeeseen ;) Mukaan kivaan arvontaan siis.
  t. Nelliina
  nelliina(@)yahoo.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea arvontaan! Uspenski onkin hyvä vierailukohde, siellä on kesäisin aika laajat aukioloajat, joten pääsee hyvin kurkistamaan miltä siellä näyttää. :)

   Poista
 3. Kiinnostava arvonta!
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottelen onnea arvontaan, ylihuomenna selviää voittaja! :)

   Poista
 4. Mukaan arvontaan.
  henna.holappa1@luukku.com

  VastaaPoista
 5. Kiinnostava arvonta minustakin, olen ehdottomasti mukana!
  kirjarakkautta at gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän kirkollista kesäpuuhaa! :D Onnea lauantaiseen arvontaan!

   Poista
 6. Niin kaunista sanaa olet valinnut. Arvonnassa mukana. Hyvää kesää täältä Hämeenkyröstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anselmi, ja kaunista kesää sinullekin! Toivotan onnea arvontaan.

   Poista
 7. Meillä on ollut nyt tihuuttavaa sadetta mutta huomenna pitäisi olla helle, ei uskoisi. Osallistun arvontaan oikein mielelläni koska aihe on kiinnostava.
  aiholapp at lailanet.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa ihmettelen, että sää on tänään kylmän kostea ja huomenna pitäisi tulla lämpötilassa iso muutos ylöspäin. Katsotaan. Onnea arvontaan!

   Poista
 8. Arvonta on suoritettu, julkistan kohta voittajan uudessa postauksessa.

  VastaaPoista

Kokeilen ainakin toistaiseksi kommenttien valvontaa Bloggerin ongelmien takia. Kiitos kommentistasi!