perjantai 23. marraskuuta 2018

Joulukeräys Tallinnaan

Joulunodotukseni muodostuu marraskuun puolivälissä alkaneesta joulupaastosta, Martin markkinoista 24.–25.11. ja tietysti jo perinteeksi muodostuneesta Virkku ry:n Mummo- ja pappapussikeräyksestä, josta ilmoitus alla.


*****

Virolaisen kulttuurin ystävät Virkku ry järjestää tänäkin vuonna jo perinteiseksi käyneen Mummo- ja pappapussikeräyksen!

Keräysaika: 1.11.–4.12.2018

Keräyksen tavoitteena on toimittaa joulupussin muodossa jouluiloa Tallinnassa asuville vähävaraisille vanhuksille ja pitkäaikaissairaille. Tallinnan kaupungin sosiaalikeskuksen kotipalveluyksiköt jakavat pussit saajilleen joulunalusviikoilla. Jos haluat osallistua Mummo- ja pappapussikeräykseen, luethan ohjeet alta:

Pussiin pakataan kaikkia varten samat lahjat:
1 kahvipaketti,
1 keksi- tai piparkakkupakkaus (max. 200g)
1 makeispakkaus (max. 200g)

HUOM! Tänä vuonna emme enää ota vastaan kynttilöitä emmekä lautasliinoja lahjapusseihin!

Pussit voi toimittaa Mummo- ja pappapussikeräyksen aikana marraskuussa
1.11.–4.12.2018 arkisin kello 10–16 Eesti Maja – Viro-keskukseen, Suomen Viro-yhdistysten liittoon (Sörnäisten rantatie 22, 1. talo, C-ovi, Suvilahti, Helsinki)
24.–25.11.2018 Martin markkinoille Helsingin Kaapelitehtaalle Virkun markkinaständille markkinoiden aukioloaikana.

Keräystä on järjestetty vuodesta 2000 lähtien ja mummo- ja pappapusseissa on viety jouluiloa vuosien varrella reilusti yli tuhannelle vähävaraiselle tallinnalaisvanhukselle.

Kiitos avustasi – viedään Tallinnaan hyvää joulumieltä!

–Virolaisen kulttuurin ystävät Virkku ry.

*****


Itse mietin tänäkin vuonna, kuinka järkevää on roudata herkkuja Suomesta Viroon, kun ne voisi ostaa vaikka lahjoitusrahoin paikan päältä, mutta eipäs nyt niristä, vaan viedään jouluiloa Tallinnaan tässäkin muodossa. Itse laitoin taas kolme pussia valmiiksi, vien ne huomenna Martin markkinoille, joka siis on suuri Viro-tapahtuma Helsingin Kaapelitehtaalla. Itse odotan markkinoilta ennen kaikkea kulttuuriohjelmaa, kirjalöytöjä ja toivottavasti löydän ensi vuodeksi seinälle myös Fenno-Ugrian sukukansakalenterin. Jos et ehdi tai jaksa lähteä Tallinnaan, mene huomenna tai sunnuntaina Kaapelille, Viro tulee luoksesi!

6 kommenttia:

 1. Martin markkinoilla olen minäkin piipahtanut! Hieno projekti..hyvää mieltä itsekin yritän viedä kohde on nyt opiskelijat Suomessa. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan hirmuisen myöhään, pardon! Oma vierailuni Martin markkinoille supistui tänä vuonna täsmäiskuksi parille ständille, pussit vein Virkulle ja ostin pari kirjaa, siinä se. Mukavaa, että ilahdutat opiskelijoita. <3

   Poista
 2. Ihania nuo mummo- ja pappapussit! Ja onpahan ainakin vähän eri herkkuja kuin mitä siellä on tarjolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin se ajatus lämmittää mieltä, että joku mummo keittää mun antamasta kahvista sumpit itselleen. :) Pieni lahjoitushan tämä on, mutta ehkä tuo iloa saajilleen.

   Poista
 3. Tykkään tuosta, että sisältö on sama kaikille ja ennalta määrätty. Mutta tosiaan, hassua roudata Suomesta asti Viroon tuotteita, joita saa sieltäkin.

  Silti, jos olisin Helsingissä, niin varmaan osallistuisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, toista se oli 90-luvun alussa, kun Virossa oli pulaa suunnilleen kaikesta. Me vietiin tuttavaperheille Tallinnaan mm. sitruunamehutiivistettä, jauhoja ja sukkahousuja. Mutta joo, osallistuin, tuli itselle hyvä mieli ja toivottavasti siellä toisella puolella Suomenlahtea myös.

   Poista

Kokeilen ainakin toistaiseksi kommenttien valvontaa Bloggerin ongelmien takia. Kiitos kommentistasi!