torstai 4. lokakuuta 2018

Sarjakuvista ja lukujumista

Huomasin, etten ole kirjoittanut Helsingin sarjakuvafestivaalien tunnelmista, vaikka tapahtumasta on jo kuukausi. Pikainen korjaus asiaan! Olen ollut kipeänä ja jonkinlaisen lukujumin vallassa, joten sarjakuvat sopivatkin ehkä parhaiten sohvalukemiseksi. 

Helsingin sarjakuvafestivaaleilla on tavallaan kaksi eri osaa, varsinainen sarjakuvafestarialue, jossa on isompia kustantajia ja tekijöitä sekä pienlehtipuoli, joka kantaa nykyään nimeä Zine Fest. Pienlehtipuolella on myynnissä yleensä hyvin edullisia (ja tasoltaan vaihtelevia) zinejä ja muita pienpainatteita ja uniikkeja taidepläjäyksiä. Monet näyttivät myyvän esimerkiksi tarroja, mutta kirjanmerkkejä, noita himotukseni kohteita ja tarpeellisia käyttöesineitä, myi tällä kertaa vain yksi myyjä. Tekijät, aktivoitukaapas, minä ainakin ostan, jos teette laadukkaita kirjanmerkkejä. Olen nimittäin mestari hukkaamaan kirjanmerkkini, joten uusia tarvitaan aika ajoin.

Ostin Zine Festiltä yhden pienlehden, Tiina M. Vanhapellon sarjakuvan Kissa nimeltä Pumpuli. Tästä olin nähnyt osan jo Helsingin sarjakuvakeskuksen näyttelyssä, ja tykästyin siihen kovasti, ihan vain koska siinä on Lammassaaren lintutorni! (Olen käynyt siellä, kiva paikka.) Ja piirrosjälki on myös oikein laadukasta. Tykkään!


Varsinaiselta sarjakuvafestaripuolelta ostin kaksi hyvin erilaista albumia. Tamperelaisen P. A. Mannisen Kapteeni Kuolion Super-Manse kokoaa lyhyitä Kapteeni Kuolio -seikkailuita Sarjari-lehdistä vuosilta 2006–2016. Toinen albumi taas on Kaisa ja Kristoffer Lekan Islannin pyöräretkestä kertova Expedition no 3 – Cycling around Island.


Kristoffer Leka sanoi, että minulla taitaa olla jo kaikki Lekan kirjat – mutta eipä ole vielä, vaikka ahkerasti täydennän kokoelmaani joka sarjakuvafestivaaleilla ja vaihdan tekijän kanssa sanasen. Vähän tunnen itseni kyllä fanityt... -tädiksi! Tässä Kaisa Leka, Sarjakuva-Finlandiankin voittanut tekijä, signeeraa teostaan.


Ja tässä piirros, jonka hän teki kirjaani.


Myös P. A. Manniselta pyysin signeerauksen. Hauskaa, että nimmarin lisäksi saa pienen kuvankin.Lukujumi tuntuu jo hieman hellittävän, mutta olen vähän lannistunut siitä, että olen joutunut yksinkertaisesti jättämään tosi monta aloitettua kirjaa kesken viime aikoina. Kaverini R, kirjastonjohtaja, joka menehtyi syöpään viime vuoden keväänä, sanoi aina, että kirjan saa jättää kesken, jos se ei nappaa. Silti tunnen syyllisyyttä keskenjääneistä kirjoista. Nyt on kuitenkin niin hyvä kirja aluillaan, että saan sen varmasti luettua loppuun. Mikään nopea lukija en ole, haluan viipyillä kirjan maailmassa ja tunnelmissa. Lukumaratonit ja -haasteet on kokeiltu, eivät ole minun juttujani. Minulla on muuten lukukokemuksilleni oma Instagram-tili, jos joku haluaa seurailla: @liioliilukee

Flunssa jatkuu ja jatkuu, jos lukujumi jo taittuukin. Kurkku on ollut kipeä jo 13 päivää, joten kävin tänään nieluviljelyssä (yh!) terveysasemalla. Luultavasti tulos on negatiivinen eli viirustauti se vain jyllää, eikä lääkettä ole tähän ruttoon. Sairastaminen ei ole kärsimättömän hommaa!

Minulla on edelleen ongelmia kommentoinnissa Bloggerin blogeissa. En pysty kommentoimaan tunnuksillani enkä kirjautumaan uusien blogien lukijaksi. Joitakin seuraamiani blogeja en valitettavasti voi enää ollenkaan kommentoida. Useimpia, myös omaani, voin kommentoida vain nakuttelemalla nimeni, urlin ja tunnistamalla joukon en-ole-robotti -kuvia (etsi kaikki kuvat joissa on savupiippuja / suojateitä / henkilöautoja), mikä on aivan hirvittävän hidasta ja turhauttavaa. 

Sarjakuvavinkkejä otan vastaan, jos jollakulla on hyvä albumi suositeltavana. Pidän eniten pitkistä kertovista sarjakuvatarinoista. Humoristiset stripit eivät ole niin heiniäni.

Pysykää terveinä!

2 kommenttia: 1. En tiedä oletko seurannut blogiani naiset luotuja kulkemaan... mutta jos olet niin olen vaihtanut osoitteen ja nimen
  https://kulkureita2.blogspot.com/


  minulla on myös Astan askareet-blogi en muista oletko sielläkään käynyt
  Asta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos, laitan seurantaan. :) Olen ollut Bloggerin kommentointi- ja seuraamisongelman takia vähän poissa blogikuvioista. En tiedä koskettaako tämä ongelma vielä muitakin Bloggerin käyttäjiä, mutta itselläni kommentointi on edelleen monivaiheisen työn ja tuskan takana. Harmittaa! Mutta siis, yritän löytää aikaa ja jaksua myös muiden blogien seurantaan ja kommentointiin.

   Poista

Kokeilen ainakin toistaiseksi kommenttien valvontaa Bloggerin ongelmien takia. Kiitos kommentistasi!