torstai 14. kesäkuuta 2018

Helsingin itäinen saaristoreitti

Nythän tämä elämä kääntyi vallan sosiaaliseksi. Isosiskoni lomailee, joten lähdin hänen kanssaan tänään saaristoristeilylle. Suomen Saaristokuljetus Oy liikennöi kesän ajan Hakaniemen ja Vuosaaren väliä. Me matkasimme itäisen saaristoreitin Vuosaaresta Hakaniemeen päin. Reitillä on yhdeksän pysäkkiä, ja koko matka kestää noin tunnin ja 45 minuuttia. Vuosaari–Hakaniemi -välin hinta on 10 €. 

Maksaruohoa Vuosaaren laiturilla. Kyllä, olin kontillani tätä kuvaa ottaessani.

Vuosaaren rannan hulppeat asunnot. 
Vuosaaresta päin lähdettäessä reitti kulkee ensin ulompana merellä. Alkumatka olikin paras ja merellisin osa. Ensimmäinen pysähdys Vuosaaren jälkeen oli Leikosaaren laiturilla. Istuimme siskon kanssa alkumatkan keulapenkeillä ulkona. Liikennöitsijä oli valitettavasti vaihtanut huoltotöiden takia pienempään alukseen, jossa kaikki muut paitsi neljä keulaan päässyttä joutuivat istumaan sisätiloissa. Onneksi kajuutta oli avonainen perästä, joten ihan suljetussa kopissa ei tarvinnut sisälläkään olla. Kuitenkin olisi ollut kivempi sellainen isompi alus, jossa olisi ollut paljon istuimia kannella. Luovutimmekin puolimatkassa keulapaikat muille. Tässä pikkualuksessa ei myöskään ole wc:tä, mikä kannattaa ottaa huomioon, jos reissuun lähtee.


Vartiosaaren kallioita.


Loppumatka Hakaniemeen päin kulkee lähempänä mannerta. Oli hauska nähdä itäinen kaupunki mereltä käsin. Degerön kanavassa paloivat punaiset valot. Piti hetken aikaa odottaa omaa vuoroa; kapeaan kanavaan pääsee vain yksi alus kerrallaan.

Degerön kanavassa.
Onnistuin ruskettumaan toispuoleisesti reissussa. Minulla oli pitkähihainen paita, ja nyt oikea kämmenselkäni ranteeseen asti on ruskea, mutta vasen valkoinen!

Yritän keksiä jotain puuhaa vielä pariksi seuraavaksi päiväksi, sillä kotona on remontti ja yritän pysytellä pois tieltä. Jep, remontti, taas. Vastahan ikkunaremontista selvittiin. Tällä kertaa ei ole kuitenkaan kyseessä taloyhtiön remontti, vaan ihan omatilaamani kylpyhuoneen katon ja yläseinien maalaus. Kylppäri olikin päässyt aika hurjaan kuntoon.

10 kommenttia:

 1. Varmasti ihana risteily! Näkee Helsinkiä vähän eri näkökulmasta. Hienoja kuviakin olet ottanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva merimatka, toivottavasti isompi alus otetaan reitillä pian käyttöön, jotta kaikki halukkaat pääsevät kansipaikoille.

   Poista
 2. Tuollaiset risteilyt ovat kivoja! Näkee maisemia eri tavalla. Paitsi että paremmin näkisi, jos olisi päässyt kannelle tietysti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä venereittejä menee Helsingissä käsittääkseni enemmänkin, esim. Isosaareen, jossa en ole vielä käynyt. Ja sitten Espooseen päin menee myös venereitti. Ehkä testaan joku kaunis päivä.

   Poista
 3. Oi, taatusti ihana risteily! Olisi kyllä kiva nähdä Helsinkiä tuostakin näkökulmasta joskus, vaikka en kyllä ihan hirveästi ole vielä ehtinyt kierrellä siellä maan pinnallakaan :D Täältä Pohjois-Suomesta tai opiskelupaikkakunnalta Itä-Suomesta on niin pitkä matka, että ihan vaan matkustamiseenkin menee jo reippaasti aikaa, joten Helsinki-reissut ovat jääneet aina ihan vaan parin päivän pituisiksi. Helsinki on kyllä niin kaunis, että olisi kiva ehtiä viettämään siellä enemmänkin aikaa joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, meillä Suomessa on kyllä tosi pitkät välimatkat! Haluaisin käydä esim. Kuopiosssa, mutta matka arveluttaa. :D Pitää yöpyä, jos lähtee Helsingistä vähänkään Tamperetta tai Turkua pidemmälle. Mutta mikä ettei, ehkä joskus teen sen haaveilemani Itä-Suomen kierroksen. Yksi haavepaikkani on myös Hanko, huvilaloma siellä.

   Poista
 4. Niin tuttuja paikkoja kaikki😊Degerön kanava on hieno!Mukavaa viikkoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaa, tunnet seudut, kiva juttu! Minäkin pidin Degerön kanavasta!

   Poista
 5. Tämä saaristoristeily kuuluu meidän tämän kesän kohteisiin. Hyvä tietää, että kansipaikkoja on vähän ja toiletti uupuu. Kauniita kuvia, en malta odottaa että pääsen samalle reitille nauttimaan kesästä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, matkaan vaan! :) Reitillä voi ajaa myös vain osan matkasta ja jäädä johonkin saareen. Tai ajaa Hakaniemestä Vuosaaren suuntaan. Paras osuus on kyllä se avomeri Vuosaaresta päin lähdettäessä. Siinä tuntee todella olevansa merellä.

   Poista

Kokeilen ainakin toistaiseksi kommenttien valvontaa Bloggerin ongelmien takia. Kiitos kommentistasi!