tiistai 1. toukokuuta 2018

Terapeuttinen töhrykirja

Nyt on kuulkaa kingi-fiilinki, kuten kultaisella 60-luvulla olisi sanottu. Olen oman elämäni supernainen. Hybrikseni johtuu pölynimurista ja urheilusukasta, joka meni imurin jokin aika sitten tukkimaan. Tein kaikkeni saadakseni tukkeen ulos, mutta sinne pölynimurin kitaan se jäi, ja suunnittelin jo myrtyneenä imurin raahaamista sähkölaitekeräykseen ja uuden laitteen ostamista. Mutta tänään yritin vielä kerran, pilkoin pölynimurin osiin käyttämällä raakaa voimaa (use the Force!) ja ronkkimalla ja onkimalla sain kuin sainkin sukan ulos! Miten pienestä voi ihminen tulla iloiseksi. Säästyi vaivaa ja rahaa. Tämä ei ollut edes ensimmäinen kerta, kun tukin imurin. Olen kerran imuroinut styrox-pallon, jonka sain sukkapuikolla pilkottua palasiksi. Ehkä vihdoin opin katsomaan ennen imurointia, ettei sängyn tai lipaston alla piileksi mitään potentiaalisia tukkeita.

Tästä tormistautuneena pudistelin pölyt myös blogiparasta ja väsäsin tämän postauksen töhrykirjastani eli art journalistani. Pari vuotta sitten aloitin art journalin pitämisen, mutta olen repinyt vanhat sivut pois. Nyt töhrykirjan pitämiselle on minulla vain yksi sääntö: huonoakaan sivua ei saa poistaa. Jos tulee ihan kamala, niin gessoa vaan päälle ja uutta kuvaa tekemään. En oikeastaan ole piirtänyt tähän kirjaan paljon mitään, leikin vain väreillä, koska se tuntuu terapeuttisemmalta kuin piirtäminen, joka ei ole suurimpia intohimojani enää. Jonkin verran olen liittänyt kirjaan myös lehdistä leikattuja kuvia.Tykästyin noihin kirjainleimasimiin, jotka löysin Suomalaisesta. Art journalini on Fabrianon kierreselkäinen akvarellilehtiö, se kestää siis hyvin vedellä ja väreillä läträämistä. Ostin jo uuden samanlaisen, mutta isomman, A4-kokoisen, sillä ensimmäinen töhrykirja alkaa tulla vähitellen täyteen. Mietin vielä tekisinkö isosta kirjasta Bible journalin, johon kirjoittaisin tärkeitä raamatunkohtia käyttäen kirjainleimasimia. Maailmalla Bible journaling on suosittua, siellä kyllä taidetaan koristella piirroksin leveämarginaalisia Raamattuja. Itse olen sen verran korkeakirkollinen, etten viitsi oikeaan Raamattuun taiteilla. Bible journalingiin tarkoitettu leveämarginaaliraamattu on kyllä saatavilla suomeksikin, mutta kuten sanoin, ei ole minun juttuni se.


Art journalista ei varmaan vähään aikaan tule tänne päivitystä, mutta jos kiinnostaa, töhryille on oma instatili @liioliiartjournal ja harvahkosti päivittyvä perusinstatilinihän on @liioliinkuvat.

Mukavaa vappuiltaa! Sisäinen kelloni väittää, että on sunnuntai-ilta, mutta kyllä se on arkinen keskiviikko huomenna.

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Sesse! Laitoin tuohon ne mistä itse eniten tykkään. Kohta on vihko täynnä.

   Poista
 2. Tuohan vaikuttaa kivalta:) Mielenkiintoinen idea, että niitä jakeitakin laittaisi samalla systeemillä. Jos teet, niin näytä meillekin joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. A4-kirjaan tulee kyllä niitä jakeita, olen innostunut omistamaan koko kirjan raamatunjakeille. Mietin vielä teenkö pienemmän art journalin ensin loppuun ennen kuin aloitan ison kirjan. En välttämättä malta! :)

   Poista
 3. Apua mikä ihanuus. Upeita värejä ja kauniit sivut.

  VastaaPoista
 4. On nättiä. Olet taitava!

  VastaaPoista
 5. Mahtava idea tuollainen art journal! Usein olisi kiva maalata tai taiteilla jotain, mutta ei ole oikein paikkaa. Tuollaisen voisi ottaa itsellekin esiin, kun lapsi taiteilee omiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on niin kiva idea, mulla tosin juuri nyt jumittaa, kun onnistuin tekemään tooosi ruman sivun :D mutta kuten sanoin, gessoa päälle ja uutta kuvaa tekemään. Repiä ei saa!

   Poista
 6. Hienoja kuvia! Kyllä sinä osaat!

  VastaaPoista
 7. Voi miten ihana, kaunis ja varmasti terapeuttinen töhrykirja! :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eveliina! Nyt kun on ollut ihanat ilmat, kirjan tekeminen on vähän jäänyt odottamaan sadesäitä ja viileitä päiviä.

   Poista

Kokeilen ainakin toistaiseksi kommenttien valvontaa Bloggerin ongelmien takia. Kiitos kommentistasi!