lauantai 14. huhtikuuta 2018

Linturetkiä ja naapurustoja

Olen nyt retkeillyt kotisaaren rannoilla sekä aamusta että illasta. Muuttolinnut ovat tulleet ryminällä. Vähän harmi, ettei kamerassani ole putkea, joilla linnuista saisi lähipotretteja. Jäätä on vielä lahdissa, ja jäänreuna tuntuu keräävän vesilintuja. (Tiesittekö, että jäänreuna on viroksi jäääär? Kyllä, neljä äätä peräkkäin ilman väliviivaa.) Tässä kyhmyjoutsen aamuretkeltäni. Tämän lähemmäksi lintuja kamerallani ei tosiaan pääse. Kiikaroimalla näkee tietysti paremmin, mutta joskus olisi kiva napata lintukuviakin. En ole kyllä vielä päässyt selvyyteen itseni kanssa siitä, riittäisikö motivaationi pitkällä tähtäimellä lintukuvaukseen vai ei. En viitsi ostaa arvokasta linssiä kaappiin pölyttymään.


Näkymää Nahkahousuille päin. Huhtikuun valo on mielestäni todella haastava kuvaamisen kannalta, kova ja raaka. Eikä vihreää ole vielä missään. Silti mieli halaa ulos rannoille kuvailemaan.


Vakiokuvauskohteeni on tämä pystyyn kuollut puu, jonka ikuistan lähes joka kerta ohi kulkiessani. Olenkin saanut jo pienen kokoelman kuvia paikasta eri vuodenaikoina, eri säissä.


Mutta siis, linturetken saalis eilisillalta, tässä kiinnostavimmat: alleja oli merellä n. 150, nokikanoja, silkkiuikkuja, telkkiä, isokoskeloita, meriharakoita, merimetso, haahkoja, taveja... pikkulinnuista kevään ensimmäinen punarinta. Alli on siitä kiinnostava, että sitä näkee täällä harvemmin, vain muuttoaikaan.

Linturetken jälkeen (mukana oli myös isosiskoni) mentiin kuumalle teelle. Otin naapurustosta muutaman kuvan. Täällä ei oikein ole hienoja graffiteja, vain tällaisia töherryksiä. Mutta huomatkaa: "ilmainen kalja!" Älkää nyt oikeasti kukaan soittako tuohon numeroon, joku on varmaan tehnyt källin kaverilleen.


Komea kerrostalo vuodelta 1938. Arkkitehtina oli Else Aropaltio. 


Ja lopuksi sokerina pohjalla lempikahvilani, kotoinen Makers, josta saa gluteenitonta ja vegaanista murkinaa, ken sellaista hinkuu. Kahvila peittoaa ketjupaikat mennen tullen. Kovin oli vaan taas hiljaista eilen illalla, toivottavasti kävijöitä riittäisi ja kahvilan ylläpito kannattaisi.


Keväistä viikonloppua kaikille!

10 kommenttia:

 1. Onpa hauska sana tuo jäääär. Viron kieltä olisi kiva osata.
  Viihtyisän näköinen kahvila.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viro on mun <3, samaan aikaan helppo ja vaikea kieli. Kahvilassa on kivat eriparikalusteet, upottavia sohvia ym.

   Poista
 2. Rakastan aluetta, jolla asut, siellä on niin paljon tullut pörrättyä ja meren läheisyys, aah. Makers vaikuttaa ihan minunkin paikalta.

  kaunista sunnuntaita Liiolii <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, meri ja rannat on ihan parasta täällä. Tulepa joskus tänne, niin vien sinut Makersiin! <3

   Poista
 3. Tuo kahvila näyttää ihanalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä kahvilassa piirretään ensi lauantaina, saatan mennä paikan päälle taiteilemaan.

   Poista
 4. Kauniita kevätkuvia ja tosi ihanan näköinen kahvila! Ja ihana tuo virofakta, viron kieltä ois kyllä hauska opetella joskus, se on niin veikeän kuuloista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäätävän myöhäinen vastaus tulee tässä. :O Kiitos! Nyt on jo meri kokonaan vapaa ja kevät taas hiukan pidemmällä. Kahvila on ihan huippu. Lempparini siellä on vegaaninen mansikkasmoothie.

   Poista
 5. Mahtava "saalis" lintubongauksia ja houkutteleva kahvila. Kyllä sun kelpaa!
  Minä olen myös opiskellut vähän viron kieltä, mutta eipä ollut tuttu sana tuo jäääär.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja anteeksi kovin myöhäinen vastaus! Toinen hassu viro-fakta on, että sana "kukkokin" kirjoitetaan viroksi "kukkki", siis siihen tulee todellakin kolme K:ta peräkkäin. :)

   Poista

Kokeilen ainakin toistaiseksi kommenttien valvontaa Bloggerin ongelmien takia. Kiitos kommentistasi!