maanantai 2. huhtikuuta 2018

Kun maas' on hanki

Mukavaa pääsiäismaanantain iltaa kaikille! Onneksi on säätiedotteet. Olisi muuten ollut karua herätä tähän aamuun. Nyt osasi ainakin henkisesti valmistautua koko päivän jatkuneeseen lumituiskuun. En ole muuten mikään sananparsien ja sanontojen ylin ystävä, mutta nyt toistelen vissiä totuutta "uusi lumi on vanhan lumen surma". Olkoon niin!


Pääsiäiskoristeet laitoin esille lauantaina. Silitin pöytäliinat ja laitoin kotialttarille kaitaliinaksi äidin kirjoman liinan, joka oikeasti on kyllä käspaikka. Äiti osti käspaikan aikoinaan Valamosta ja huomasi vasta kotona, että se onkin tee-se-itse-paketti. No, äiti kirjaili käspaikan mallin mukaan ja virkkasi siihen vielä pitsitkin. Meillä kotona se oli pöytäliinana, niin minullakin nyt, vaikka mallailin sitä kyllä ikonin ympärillekin.

Pääsiäiskanoja minulla on nyt kaksi, kun perin lapsuudenkotoa ison lasikanan. Se on ostettu 70-luvulla Espoon Siikajärveltä meidän silloisesta lähikaupasta. Asuimme siis ihan korvessa, Nuuksion kupeessa. Lapsena oli jännittävää pääsiäisaamuna, kun herkut kuulsivat lasin läpi. Ensin piti syödä aamupala ja sitten sai ottaa kanan vatsasta suklaamunia. Pieni lasikana on kirppislöytöni. Harvinaisen hyvä löydökseni, yleensä en löydä kirpuilta mitään kivaa.


Pääsiäiskausi kestää helatorstaihin asti ja esimerkiksi tällä viikolla toimitetaan kirkossa koululaisten pääsiäispalveluksia joka päivä. Arkisia puuhia on viikolla paljonkin hoidettavana, mutta niitä sävyttää pääsiäisen ja kirkkaan viikon ilo.

Kristus nousi kuolleista!

12 kommenttia:

 1. Niin nostalgisia pääsiäiskoristeita💛💚Mukavaa viikkoa sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä saavat olla esillä nyt helatorstaihin asti. :) Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Aivan upeat kanat ja munat <3 Sydämellistä uutta viikkoa Liiolii <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin! Munia tulee lisää melkein joka vuosi. Kaunista viikonloppua!

   Poista
 3. Olen samaa mieltä, että uusi lumi on vanhan surma. Kevät on tulossa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se toimii!! Lumi katoaa silmissä. Tuollahan on jo kuivaa asvalttiakin!

   Poista
 4. Kyllä se kevät tulee ja vesisateet ja loskakelit... Inhoan niitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me päästiin täällä aika vähällä loskalla, lumi suorastaan haihtuu ilmaan. Sisäpiha on kyllä kuralöllöä.

   Poista
 5. Kauniita koristeita! :) Iloa, valoa ja siunausta viikkoosi!

  VastaaPoista
 6. Ihania pääsiäiskoristeita todella! Mitä kirpputoreihin tulee, minä löydän niiltä aina vähän liiankin helposti kaikkea... No, varsinkin kirjoja, mutta kyllä joskus muutakin... Siunattua pääsiäisaikaa edelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kirjoja kyllä löytäisi kirpulta helposti, mutta yritän sulkea niiltä silmät. Emmauksen kirpparilla tuossa naapurissa on varsinkin hyvä kirjavalikoima. Samoin sinulle, siunattua pääsiäiskautta!

   Poista

Kokeilen ainakin toistaiseksi kommenttien valvontaa Bloggerin ongelmien takia. Kiitos kommentistasi!