torstai 1. maaliskuuta 2018

Raap! Raap! Siirtokuvakirja testissä

Viime viikolla pukkasi akuuttia kriisiä – tilanne vaati rentouttavia ja aivoja nollaavia värityskuvia, ja mahdollisimman pian. Suomalaisessa kirjakaupassa myyjän kanssa todettiin, että ns. aikuisten värityskirjojen buumi alkaa olla menneen talven lumia. Pieni valikoima melko heppoisia värityskirjoja löytyi yhden hyllyn päädystä. Mutta sieltä löytyi myös jännittävä uutuus, Nemon viime vuonna julkaisema Villi puutarha -siirtokuvakirja, jonka tekijät ovat Bethan Janine, Felicity Brooks ja Mary Cartwright. 

80-luvun lapset muistavat ehkä Kalkitos-siirtokuva-arkit. Niissä oli useita erilaisia aiheita ja monenlaisia maisemia, johon siirtokuvat rapsuteltiin lyijy- tai kuulakärkikynällä kiinni. Villi puutarha on kokonainen pieni kirja täynnä kuvasivuja: yksitoista erilaista puutarhaa tai maisemaa ja seitsemän siirtokuva-arkillista kukkia, lehtiä, perhosia ja lintuja taustoihin liitettäväksi. Sopii aikuiseenkin makuun. Tämä on kaunis kirja, jonka aion antaa myös eräälle (aikuiselle) ystävälle lahjaksi.


Merenranta on yksi suosikkisivuistani. Tässä taustassa ei ole vielä lisätty siirtokuvia. Aukeaman vasemmalla puolella on mustavalkokuva, jossa on kasvien nimet.


Siirtokuvat kiinnitetään taustaan siis raaputtamalla kuvan päältä huolellisesti kynällä. Itse käytin loppuunkulunutta kuulakärkikynää.


Lampi on myös yksi suosikkisivuni kirjassa. Tässä kuva on valmiina. Siirtokuvina oli niin kukkia, lumpeenlehtiä, sudenkorentoja, kaloja kuin sammakoitakin.


Nämä buumit ovat kyllä mielenkiintoisia. Kun aloin väritellä mandaloita vuonna 2010, tulostin kuvia netistä eikä kanssavärittelijöitä juuri ollut aikuisissa. Sitten tuli kova noste ja julkaistiin jos jonkinlaista väritys- tai puuhakirjaa aikuisillekin. Täytettäviä kirjoja itsensä kehittämistä tai rentoutumista varten. Tänään lähikirjakaupassa huomasin, että aikuisten värityskirjat olivat kaikki 5 € alennuksessa. Värittelyä aion jatkaa edelleen, koska se on rentouttavaa puuhaa, jos vain välineet ovat kunnossa (lue: Stabilot tai muut kynät, joista irtoaa väriä jyystämättä). Yhdessä vaiheessa oli se poikien ja nuorten miesten piponvirkkausbuumi. Sekin taisi mennä aika nopeasti ohitse? Mitähän seuraavaksi keksitään?

8 kommenttia:

 1. Hauska kirjauutuus ja opettavainen. Minullakin on monen monta värityskirjaa ja kuvia on todella rentouttavaa väritellä. Meinaan jatkaa värittelyjä, vaikka buumi menisikin ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, värittelyä en jätä. :D Yleensäkin sytyn eri buumeista vähän myöhässä, jos ollenkaan.

   Poista
 2. Villiä!
  Tiedän heti kenelle hankin tämän kirjan, enkä odota hetkeäkään. Siskoni oli lapsena kalkitos-fani...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, hienoa! Jos kivijalkakirjakauppasi myy ei oota, niin ainakin Adlibriksestä voi kirjaa tilata.

   Poista
 3. Mielenkiintoista!
  Värittäminen keskittää ajatukset käden työhön ja on varmasti siksi niin rentouttavaa.
  Hyvää viikonvahdetta, Liilolii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värittäminen ja vaikkapa virkkaus, samaa asiaa ajavat. Hyvää pyhää toivottelen!

   Poista
 4. En ollut tällaisista siirtokuvakirjoista kuullutkaan aiemmin, hauska idea :) Värityskirjabuumin katoamisen olen kyllä huomannut itsekin. Molemmat varmasti rentouttavia juttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä oli kiva ja vähän erilainen löytö sieltä (aikuisten) värityskirjojen joukosta. Onneksi luottokirjakauppani Adlibris myy vielä laajaa valikoimaa abstrakteja kuvia sisältäviä värityskirjoja, joista tykkään eniten.

   Poista

Kokeilen ainakin toistaiseksi kommenttien valvontaa Bloggerin ongelmien takia. Kiitos kommentistasi!