keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Uudet viherkasvit ja näköasiaa

"Syklaaminpunainen" on yksi lempiväreistäni. S-marketin minisyklaamit kiinnivät alkuviikosta huomioni. Kävin myös kukkakaupassa ihastelemassa syklaameja, joita oli eri sävyissä, mutta palasin ostamaan edullisemman ja hyväkuntoisemman markettisyklaamin, joka maksoi alle 3 €. Nyt saa sitten lyödä vetoa montako päivää tai viikkoa näyttävä ruukkukasvi selviää varjoisella itäikkunallani. Lukaisin hoito-ohjeet, joista selvisi, että kasvi menestyy viileässä. Asuntoni on kyllä viileä, mutta ei tämä mikään lasitettu parveke ole – se olisi kuulemma suotuisa paikka syklaamille. Syklaamin vieressä keittiön ikkunalla on trendikasvina mainostettu kilpipiilea, joka työntää jo kivasti uusia pieniä pyöreitä lehtiä keskeltä. Ja sitten vielä säkkärä rahapuun alku. Leikkasin isosta ja villiintyneestä rahapuustani pistokkaita ja juurruttamisen jälkeen laitoin multaan. Yksi harvoista huonekasveista, joka 100% varmasti menestyy hoidossani.Joitakin viimeviikkoisia kuvia rannalta. Aurinko paistoi pitkän sateen jälkeen, joten kiiruhdin ulos ikuistamaan ruskaa. Tämä iso kultalehtinen koivu oli mielestäni tosi näyttävä.
Uimarannan hietikon leikkipaikka oli muuttunut järveksi. Kuvasin heijastuksia lammikon pinnassa.


Kävin näöntarkastuksessa alkukuusta. Edellisestä optikkokäynnistä olikin kulunut hurjat kuusi vuotta. Sain tietysti taas vahvemmat silmälasit. Ensimmäiset monitehoni! Jännitin vähän myös ensimmäistä silmänpaineenmittaustani, mutta ei se niin paha toimenpide ollut, lähinnä hiukan ärsyttävää herkkäsilmäiselle. Koska lasini ovat isoilla plusvahvuuksilla, ne pitää hioa ohuemmaksi, mikä taas maksaa mansikoita. Olkaa onnellisia te, jotka pystytte käyttämään edullisia huoltoasemarillejä. Onneksi sain lasit puoleen hintaan, "vain" 600 €, sillä myymälässä oli yllättäen alkanut juuri tarjousviikko. Valmiit lasit saan ehkä parin viikon päästä. Valitsin pyöreähkön sankamallin optikon avustuksella. Toivottavasti sitten taas näen lähelle hyvin. Moniteholaseihin sopeutuminen voi kyllä viedä jonkin aikaa. Samoin uudistuneeseen peilikuvaan tottuminen.

14 kommenttia:

 1. Kyllä moniteholaseihin äkkiä tottuu. Muistan kun itse hain ensimmäiset moniteholasit, laitoin ne päähän heti ja optikko kysyi aionko laittaa ne heti päähän, että kannattaa olla varovainen kaupungissa ja varsinkin portaissa... Ihan hyvin selvisin 3-4 km kävellen kotiin, paitsi silloisen kerrostalon raput kolmanteen kerrokseen kävelin varovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on kuulemma onneksi melko pieni ero lähi- ja kaukokatselun alueella laseissa, että niihin pitäisi tottua melko nopeasti. Vaikea kuvitella millaiset ne lasit ovat käytännössä, kun ei ole koskaan vastaavia ollut.

   Poista
 2. Huh mikä hinta! Ei ole kivaa ei, juu täällä mennään kohta kaksiteholasien puolelle, ei hajuakaan mitä sellaista plus miinus lasit maksaa.

  Ihanaa syksyn jatkoa Liiolii <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta sano! :o Niitä laseja pidetään kuin kukkaa kämmenellä sitten. Otin silmälasivakuutuksen niille, vaikka siinäkin on 20% omavastuu, jos jotain tapahtuu. Ihania syyspäiviä! Aurinkoa (ja kylmää) luvassa.

   Poista
 3. Onpa ihania kuvia, varsinkin tuo lähikuva ruskalehdistä, joiden takaa näkyy vettä ja valoa! Nuo syklaamit ovat ihanan värisiä.

  Sama vika täällä, on tosi vahvat miinuslinssit, jotka tulevat aina kalliiksi. Ja monitehojen ottaminen lähestyy uhkaavasti... eipä oikein innosta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minäkin tykkään juuri siitä kuvasta. Valo oli kaunis lehtien lomasta. Uskomatonta minkä hintaisia lasit tosiaan voivat olla, vielä ison alennuksen jälkeenkin. Monitehot ovat tietysti vielä yksitehoja kalliimmat. *huoh*

   Poista
 4. Upeat kuvat. Minä olen saanut hoidettua monta syklaamia piloille. En uskalla ostaa niitä enää, vaikkakin ovat ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Syklaamini kesti vain neljä-viisi päivää hyvänä, ihan uskomatonta! Kukkavarret nuupahtivat, nypin ne pois. Lehdet näyttävät vielä hyviltä.

   Poista
 5. Kova on hinta!mä oon taas piilolinssien käyttäjä,sellaiset joita pidetään 2 viikkoa yötäpäivää..Kauniita kuvia sinulla!Mukavaa viikkoa🌼

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinta on hurja, mutta minkäs teet... Itse en voi piilolaseja käyttää, kun silmäni ovatniin herkät, etten voi koskettaa niitä ollenkaan. Ripsarin laittaminen on siinä ja siinä, että sujuu. Silmätippojen kanssa olen jo helisemässä.

   Poista
 6. Kauniita kuvia. Rahapuu ei ole minun kukkani. :) Olen saanut sellaisen hengiltä useammankin kerran. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen niin huono kastelija, että lähinnä vain mehikasvit viihtyvät täällä. Nyt laitoin kalenteriin kukkienkastelupäivän erikseen. Syklaami RIP, se jo nuupahti. Harmi!

   Poista
 7. Huh, onpa melkoinen lammikko leikkikentällä, mutta hienot kuvajaiset sen pintaan syntyi.
  Olen itse niin surkea syklaamin hengissäpitäjä. Se on kukkasena niin kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ja lämpimästi tervetuloa lukijakuntaan! Syklaami oli ihana - sen hetken kun se kesti. Neljä päivää ja kukat nuupahtivat. Nyt kellastuvat jo lehdetkin.

   Poista

Kokeilen ainakin toistaiseksi kommenttien valvontaa Bloggerin ongelmien takia. Kiitos kommentistasi!