keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Behind the scenes – Näyttelyyn alle kolme viikkoa

Työpöydällä on nyt ruuhkaa. Tulevaa Kannelmäen kirjaston vitriininäyttelyä varten huovutettuja kiviä, valmiiksi kirjailtuja ja vielä kuviointia odottavia. Huovuttamattomia kiviä pyörii siellä täällä. Rastapötköjä. Työvälineitä, DMC:n helmilankoja, rakas oppaani kirjonnan maailmaan eli Yvette Stantonin The right-handed embroiderer's companion. Ikkunalaudalla lisää valmiita kiviä, eteisen lipaston päällä "nakuja" kiviä ilman villatakkia vielä. Olohuoneen sohvapöytään olen teipannut washi-teipillä näyttelyvitriinin kokoisen alueen, johon mallailen kiviä ja sommittelen lopullista näytteilleasettelua. Lattialla noin miljoona keltaista pienen pientä siemenhelmeä, onnistuin juuri kippaamaan helmirasian kumoon.
Tykkään tästä vaiheesta, deadline on lähellä, mutta vielä ehtii tehdä jotain. Ja kivet elävät ihan omaa elämäänsä. Osa pienistä kivistä muotoutui yllättäen kaulakoruiksi. En oikein välitä sanasta statement-koru, mutta sellaisia ne ovat, näyttäviä ja aika hulluja riipuksia. Teen näköjään tässä vaiheessa vielä melko radikaaleja ratkaisuja, puran valmiita töitä ja saan innoitusta uusista lähteistä. Juuri nyt on spiraalivaihe. Pidän muutenkin pyöreälinjaisista muodoista, mutta nyt innostun ja löydän vaikutteita muinaisen kalliotaiteen geometrisistä kuvioinneista, jatulintarhoista ja vesieliöistä!

Eilen ensimmäistä kertaa tuntui, että kädet eivät enää kestä villan märkähuovutusta. Huovutin siis taloushanskat kädessä. Se oli hieman kömpelöä, mutta onnistui kyllä. Olen nähnyt millaista jälkeä huovutus voi villa-allergiselle tehdä: kädet nousevat pahimmillaan vesikelloille.

Alle kolme viikkoa pienen näyttelyni alkuun. Täällä tuoksuu saippua ja märkä villa!

2 kommenttia:

  1. Vau, kuulostaa hienolta! Ja ruuhka työpöydällä näyttää kauniilta. Kivet ovat ihanan värisiä ja niin taidokkaasti tehtyjä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vähän on vaikeuksia välillä kirjoa, varsinkin illalla, sillä näköni on valitettavasti huonontunut. Parin viikon sisällä pitäisi tulla uudet silmälasit optikolta, sitten näen taas jotain.

      Poista

Kokeilen ainakin toistaiseksi kommenttien valvontaa Bloggerin ongelmien takia. Kiitos kommentistasi!