sunnuntai 6. elokuuta 2017

Syksyn tapahtumatärpit Helsingissä

Elokuu on ehkä vielä kesäkuukausi, ja joskus syyskuussakin saatetaan saada helteitä, mutta täällä suunnitellaan kuitenkin jo täysillä tulevan syksyn menoja. Jaan suosikkini tässä. 

Olen menossa ensi viikolla alkavalle Runoutta lounasaikaan -kurssille Senaatintorin antikvariaatti Nikulaiseen. Kurssia pitää vanha kaverini, runoilija Tommi Parkko, jonka kanssa olin samassa kirjoittajakoulutuksessa lukiovuosinani. Mielenkiintoista nähdä miten Tommi opettaa, ja saanko itse sanaakaan paperille... Kurssille kuulemma mahtuu vielä, nopeasti ilmoittautumaan, tiedot linkin takana.

Runokuu on aina elokuussa, tällä kertaa ajattelin käydä seuraamassa SUOMI ON RUNO -runomaratonia Lavaklubilla 22.8. jos vaan jaksan ja viitsin. (Olen koko ajan laiskempi lähtemään iltarientoihin.) 

Ilmoittautuminen syksyn opistokursseille alkaa pian. Helsingin työväenopiston ohjelmasta en löytänyt mitään kivaa, mutta Kalliolan kansalaisopistossa olisi Nukketeatterinuken valmistus- ja Nukketeatterinuken käsittely -kurssit, joihin ilmoittautumista harkitsen vakaasti. Eikä pidä unohtaa Kansallisteatterin Kohtauspaikkoja kadonneille -nukketeatterinäytelmää aikuisille, tähän saatiin toivottuja lisänäytöksiä elokuulle. Millään ei kyllä kukkaronnyörit veny kaikkeen kivaan mihin haluaisi. (No, luultavasti itkisin hysteerisesti koko tuon näytelmän ajan, joten...)


Syyskuussa alkaa sitten varsinaisesti tapahtua. 2.–3.9. pidetään Helsingin sarjakuvafestivaalit Suvilahden Kattilahallissa. Olen osallistunut sarjisfestareille kolme tai neljä kertaa. Huippuhyvä mahdollisuus tavata sarjakuvien tekijöitä ja ostaa harvinaisempia sarjakuvia ja pienlehtiä. Pienlehdille ja muille kuriositeeteille on festareiden yhteydessä oma Helsinki Zine Fest Oranssin tiloissa. 

16. syyskuuta Helsingin Tuomiokirkon kryptassa pidetään Helsinki Design Week'n tapahtuma Tyhjä kulho. Tähän en ole aiemmin osallistunut, mutta kiinnostaa ehdottomasti! Tapahtumassa saa rahalahjoitusta (Unicefille) vastaan käsintehdyn kulhon ja mieleisensä soppa-annoksen. Tilaisuudessa on myös elävää musiikkia, kaikki vapaaehtois-/lahjoituspohjalta. Edellisenä viikonloppuna olisi Kaapelitehtaalla Design Market, mutta jätän sen houkutukset luultavasti muille.


Loka-marraskuun vaihteessa minulta tulee huovutettujen ja kirjottujen kivien näyttely Kannelmäen kirjastoon. Kiviä on esillä kirjaston vitriineissä marraskuun kolme ensimmäistä viikkoa. Laitan tästä tarkempaa infoa lähempänä ajankohtaa. 


Marraskuun 11.–12. Wanhassa Satamassa pidetään Lakritsi- ja Salmiakkifestivaalit. Enpä ole ennen osallistunut, mutta salmiakin ystävää kiinnostaa kyllä. Ennakkoliput 10 €.

Saa vinkata lisää kiinnostavia tapahtumia, edullisuus tai ilmaisuus on aina plussaa. Onko muita, jotka tutkivat syksyllä opistojen kurssiesitteitä? Löytyikö mitään kiinnostavaa?

10 kommenttia:

 1. Kiitos vinkeistä. Pitää muistaa katsoa työväenopiston tarjonta. Ja Kannelmäen kirjastossa täytyy sitten pistäytyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä! Työväenopistossa taisi alkaa tänään ilmoittautuminen, Kalliolassa huomenna torstaina. Muitakin opistoja on sekä Helsingissä että lähikunnissa, niistä voi löytää jotain yllättävän kivaa. Tervetuloa näyttelyyn sitten marraskuussa! :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Olepa hyvä, unohdin tästä mm. Taiteiden yön (ja Helsingin juhlaviikot ylipäänsä), tarjontaa on siis vaikka kuinka paljon.

   Poista
 3. Siellä Helsingissä noita tapahtumia riittää! On taatusti jokaiselle jotakin :) No, itseäni ei silti harmita, vaikka täällä tarjontaa on vähemmän, kun olen niin huonossa hapessa, että hyvä kun töissä jaksaa käydä :) Mielellään vapaa-ajalla lueskelen kotona :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tapahtumia on joka sormelle ja varpaalle kyllä. Itselläni on ikävä lukujumi, olen lukenut lähinnä sarjakuvia. Uusin vaan kirjaston lainojani, ehkä joskus saan jonkun kirjan loppuun astikin luettua.

   Poista
 4. Ihania kuvia, niin kauniita!😍 paljon on kivoja tapahtumia,varmasti jokaiselle löytyy jotakin:) Mukavaa elokuun jatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! :) Hurjasti on tapahtumia kyllä. Itse jätin esim. Taiteiden yön ihan suosiolla väliin tänä vuonna. Mukavaa syksyn odotusta!

   Poista
 5. Kannelmäen kirjastossa ei olekaan tullut pistäydyttyä. Näin hajamielisenä hyvä, jos laitat vielä muistutuspostausta. Olisi kiva nähdä näyttelysi. :)

  Sarjakuvafestivaalit kiinnostavat myös. Pieni saamattomuus vaivaa, toivottavasti tulisi kuitenkin käytyä.

  Ensi viikolla alkaakin Teatteri Jurkan käsikirjoituskurssin jatko-osa johon osallistun. Kyseisellä teatterilla onkin monenlaisia kursseja. Olen kuullut muistakin heidän kursseistaan hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen postauksen, kun kivinäyttelyni aukeaa. Itse asiassa kivet ovat menossa tammikuuksi 2018 Rikhardinkadun kirjaston Hyllygalleria Hyvinpieneen myös. Mutta kun nyt näitä kahta näyttelytilaa vertailen mielessäni, luulen, että kivet pääsevät Kannelmäen vitriineissä kivemmin esille. Kannelmäen kirjasto oli yllättävänkin hieno paikka.

   Hienoa, että monet teatterit tekevät yleisötyötä, järjestävät kursseja ym. Nukke-/lastenteattereista ainakin sekä Sampolla että Hevosenkengällä on kurssitoimintaa.

   Poista