lauantai 10. kesäkuuta 2017

Kuulumiset vanhan Blogistanian tyyliin

Otsikkoon viitaten tulossa on siis tajunnanvirtaa viime päivien ja viikkojen sisällöstä. 

Maailma kylässä -festareista on jo kaksi viikkoa, aloitetaan niistä. Päivystin kumpanakin festivaalipäivänä kaksi tuntia Uskontojen kylässä Helsingin ortodoksisen seurakunnan pisteellä. Mukana oli muutaman muun uskonnon edustajat myös omilla ständeillään: luterilainen kirkko, Suomen bahá'í-yhteisö, buddhalaiset, eipä tainnut olla muita? Juutalaisuuden ja islamin edustajat olivat mukana keskustelualustuksia pitämässä. Olin odottanut enemmän eri uskontojen edustajia paikalle. Kumpanakin päivänä oli mielenkiintoisia ja osin vähän hämmentäviäkin kohtaamisia ihmisten kanssa. Eräs kävijä halusi haastaa minut väittelyyn ja käännyttää minut ateistiksi, mikä oli hieman outoa ja kiusallista. En ollut itse paikalla käännyttääkseni ketään mihinkään. Kuuntelemalla ja rauhallisesti keskustelemalla yhteys syntyi kuitenkin eri tavoin ajattelevan kanssa. Kiertelin työvuoroni jälkeen katsastamassa kansalaisjärjestöjen runsaan tarjonnan ja pitkään harkitsin jäämistä yhteen työpajaan, jossa kirjottiin langalla paperille oma lupaus Suomelle. En kuitenkaan malttanut istua alas puuhailemaan.

Viikko sitten taas kotisaaren kulttuurikeskuksessa pidettiin Runouden kesäjuhlat. Harvinaista herkkua saada runotapahtuma ihan omille hoodeille! Olin muutaman ensimmäisen tunnin kuuntelemassa. Kiva, että esiintyjät olivat keskenään aika erilaisia. Runoilija Anja Erämaja oli aivan loistava esiintyjä! Mukavia kohtaamisia tuollakin.

Välillä olen väritellytkin, tämä on Monstra Kalevala -värityskirjasta. Huom! Puuväreillä vaihteeksi,  ei rakkailla Stabiloilla.
Täällä Helsingissähän oli eilen iso ilmailunäytös. Yritin mennä katsomaan sitä Kaivopuistoon, mutta kun kaksi täpötäyttä raitiovaunua meni ohitse – ei toivoa mahtua sisään – käännyin kannoillani ja palasin kotiin. Lopulta näin osan esityksestä kotisaarelta käsin. Britannian ilmavoimien taitolentoryhmä Red Arrows'it vilahdukselta jopa omasta keittiönikkunastani.

Tänään oli (ja on edelleen) Lapinlahdessa kierrätystapahtuma, jota sää todella suosi. Ulkona pukeutumisen puistokirppari, sisällä luentoja, työpajojakin oli ainakin pari. Osallistuin itse yhteen pajaan. Hieman harrastelijamaista kankeutta tapahtuman järjestämisessä, jos saa inistä: työpaja ei ollut siellä missä ilmoitettiin, ei alkanut silloin kuin ilmoitettiin, eikä ollut maksuton kuten ilmoitettiin. Onneksi pyydetty euro materiaalimaksua löytyi kukkarosta kyllä. No, ymmärrän, että vapaaehtoismeiningillä mennään, ihmiset tekevät parhaansa & omalla tyylillään.

Laitoin keittiönkaapit kuluneella viikolla syyniin, ne ylähyllyt, joihin harvoin tulee vilkaistua. Järjettömät määrät juomalaseja, kippoja ja lautasia, joita en käytä. Epälukuinen määrä sitä sun tätä. Tarjosin kavereille, ja pääsin kuin pääsinkin eroon kaikesta. Nyt minulla on vain pari kappaletta kutakin astiaa, ja ne ovat niitä lempiastioita, joita todella myös käytän. Kaveri kyllä huolestuneena kysyi, mitä teen, jos haluan pitää juhlat. En ole juhlaihmisiä, ja jos isot juhlat hairahdun pitämään, sitten syödään vaikka kertakäyttöastioista. Vähän huvittava ajatus 50-vuotisjuhlista (hyvänen aika, seuraavat pyöreäni, onneksi ei ihan pian) tässä sohvattomassa asunnossa, paperilautaset vierailla käsissä. Ei pikkupikku kahvikupposia valkoisine servetteineen, vaan jostain Tigeristä rätväköimmän värinen kattaus. Se olisi minua, hah. Ehkä kuusikymppiset sitten iän edellyttämän arvokkuuden mukaan? Vielä ehtii tässä kypsyä.

Kirjojakin on tullut luettua, hyvin hitaasti tosin. Kierrätyshyllystä löytynyt Leena Krohnin Mehiläispaviljonki oli kesken liian pitkään. Nyt luen niin ikään kierrätyshyllystä löytynyttä, ihan korkkaamatonta Mia Kankimäen pokkaria Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Voi miten hyvä! Oikea aarrelöytö! Ajattelin vähän haastaa itseäni uusille urille tänä kesänä ja lukea kotimaisia naisten kirjoittamia historiallisia romaaneja. Lukulistalla on kyllä paljon muutakin, ja lisäksi on tehtävä käännöksiä.

Aurinkoa viikonloppuusi!

4 kommenttia:

 1. Hienoa, että vältyit pahemmilta käännytyksiltä ja että kotonakin on nyt vähemmän sellaista tavaraa, jota ei koskaan käytä. :) Tunnut osaavan yhdistää hyvin kotoilun ja erilaisissa tapahtumissa käymisen. Itse hallitsen hyvin vain ensimmäisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi jäätävän myöhäinen vastaus!! :o Elämä tuli väliin. Olen menossa kohta Turkuun, joten lisää tapahtumia ja toivottavasti kiinnostavia paikkoja tulee koluttua läpi. Raivausintoni seuraava kohde saattaa olla askartelutarvikkelaatikosto.

   Poista
 2. Harmittaa, että en päässyt runouden kesäjuhliin, mutta keuhkoputkentulehdus alkaa nyt viimein olla ohi.:) Kiva lukea kuulumisiasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi ollut kiva nähdä siellä, mutta kipeänä ei kannata lähteä minnekään. Kesäflunssat ja muut rutot ovat kyllä kurjia. Hyvä, että olo on jo parempi!

   Poista

Kokeilen ainakin toistaiseksi kommenttien valvontaa Bloggerin ongelmien takia. Kiitos kommentistasi!