torstai 11. toukokuuta 2017

Maailma tulee taas kylään

Helsingin ellei Suomen värikkäin festivaali, Maailma kylässä, on pian taas täällä. 27.–28.5. Kaisaniemen valtaa kansainvälinen tunnelma. Itse olen osallistunut kävijänä ainakin kymmenille festareille ja pari vuotta sitten olin mukana talkoolaisena päivystämässä ortodoksisen Filantropia-järjestön pöydän takana. Maailma kylässä -festivaaleilla onkin mielestäni parasta Mahdollisuuksien tori, iso teltta, jossa voi tutustua lukuisiin eri kansalaisjärjestöihin. Tänä vuonna olen myös vapaaehtoishommissa, tällä kertaa päivystän Uskontojen kylässä, siellä Mahdollisuuksien torilla, Helsingin ortodoksisen seurakunnan pisteellä. Olen paikalla pari tuntia iltapäivästä näillä näkymin kumpanakin festaripäivänä vastaamassa kysymyksiin ja esittelemässä ortodoksisuutta ja seurakunnan toimintaa.

Paperihelmiä myynnissä vuoden 2011 festivaaleilla.
Pari tärppiä runsaasta ohjelmasta. Turvapaikanhakijoiden piirtämiä sarjakuvia on näytteillä Maailman kirjat -teltan seinillä. Sivuvalo-projektin runoilijat käänsivät ja julkaisivat Inger-Mari Aikion ja Niillas Holmbergin saamenkielisiä runoja espanjaksi, lauantai-illassa Amazon-lavalla kuullaan hankkeesta. Sunnuntaiaamusta Mekong-lavalla esiintyy suomalaista musiikkiperinettä ja beatboxia ennakkoluulottomasti yhdistelevä Tuuletar.

Toivotaan lämmintä ja ennen kaikkea kuivaa kevätsäätä tapahtuma-aikaan. Festivaalikentällä kun on pahana tapana muuttua mutaiseksi, jos sataa. No, aitoa festaritunnelmaa sekin!

8 kommenttia:

 1. Ihania nuo paperihelmet. Toivottavasti sää suosii tapahtumaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paperihelmiä on ollut myynnissä joka kerta. 2015 myin niitä itsekin Filantropian pisteellä. Ne olivat silloin kenialaisia. Koulutytöt tekivät niitä myyntiin saadakseen rahaa terveyssiteisiin. Ne eivät ole siellä itsestäänselvyys. Ja jos ei ole siteitä, ei voi mennä kouluun kuukautisten aikana.

   Poista
 2. Minäkin olin kerran kauan sitten noilla festareilla. Olisi kiva päästä joskus taas, mutta ei vain tule liikuttua siellä päin...

  Niillas Holmberg! Muistaakseni hänen cd:nsä ostin kerran Inarin reissulla, siinä on saamenkielistä musiikkia, tosi kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niillas Holmberg on minulle vieras, mutta Inger-Mari Aikion runoista pidän. Ostin pari vuotta sitten Turun kirjamessuilta hänen kokoelmansa, jossa teksti on sekä saameksi että suomeksi.

   Poista
 3. Suosittelen myös Story Sharing Cafe - Tarinoita eri kulttuurien arjesta, joka on Mahdollisuuksien torilla sekä lauantaina että sunnuntaina ;)

  Linkki tapahtumaan: http://www.maailmakylassa.fi/ohjelma/20425

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuo piti minunkin mainita, mutta unohdin!

   Poista
 4. Kiitos vinkistä. Pitääpä muistaa tämä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin vierailun arvoinen (ja ilmainenkin vielä) tapahtuma.

   Poista

Kokeilen ainakin toistaiseksi kommenttien valvontaa Bloggerin ongelmien takia. Kiitos kommentistasi!