torstai 13. huhtikuuta 2017

Rastat päähän ja muita huovutuksia

Huovutus on jatkunut tässä torpassa. Uutuutena kokeilin huoparastojen tekoa. Ostin askartelukaupasta merinovillaa ja vasta kotona googlailtuani selvisi, että varsinkin merinovillan tuotannossa on epäkohtia. Vegaani en ole, vaikka lihaa en syökään, mutta en halua enää hankkia merinovillaa. Toki se on ihanan pehmeää ja pitkäkuituista. Jatkossa aion selvittää ostamani villan taustat eli käytännössä hankkia vain kotimaista huovutusvillaa. Säkillinen vanhoja ties mistä peräisin olevia villoja kuitenkin odottaa täällä, ne aion joka tapauksessa käyttää loppuun. Laitoin kyllä toissapäivänä sähköpostia eräälle villaa myyvälle nettikaupalle ja kysyin, onko heidän merinovillansa mulesing-freetä, mutta en ole saanut vastausta vielä. Tässä rastanipussa pinkit ja vaaleamman violetit pötköt ovat merinoa, tummanpurppura rasta on karheampaa lyhytkuituista villaa. Rastapötkylän siitäkin sai ihan hyvin aikaiseksi. Pujottelin rastojen päihin lopuksi isoreikäisiä lasihelmiä.


Toinen asia jota olen miettinyt, liittyy ikäkriiseilyyn ja ulkonäköön. Tyyliin, siis. Kun sisäisesti tuntee olevansa kaksikymppinen eteerinen hippityttö, mutta peilistä katsoo nelikymppinen täti. Hippitytön poninhännässä villarastat näyttävät päheiltä, nelikymppinen täti rastat päässä ehkä hiukan homssuiselta tai pahimmillaan hassahtaneelta? Niin, toisille vähän vanhemmillekin sopii värikäs rastatyyli aivan varmasti, jos asenne on kohdallaan. Itse mallailin pötköjä eilen peilin edessä tukkaan ja ajattelin, että saattavat jäädä vain kotikäyttöön. Katsotaan. Toisaalta en ole mikään jakkupukunainen ikinä ollutkaan. 

Tässä kuvassa ovat uusimmat kivihuovutukseni. Pienin kivipallero on Konevitsan tuominen, Laatokalta siis, kivi on niin pikkuinen, että siihen en leikannut kurkistusaukkoa. Valkoiseen huopakiveen ompelin aluksi myös helmiä, mutta purin ne pois. Vihreä liukuvärjätty lanka riittää, pidän siitä, että on yksinkertaista.


Olen käyttänyt märkähuovutuksissani Fairya. Kun on vielä pientä villa-allergiaa, kädet ovat todella kovilla. Niitä saa rasvata alituiseen. Ostoslistalle laitan siis Marseille-saippuan. Voisin ehkä kokeilla huovuttamista myös suojahanskat kädessä.

Rauhallista hiljaista viikkoa eli suurta viikkoa, kuten ortodoksit sanovat.

16 kommenttia:

 1. Ihanat rastat ja ihania kaikki nuo sinun huovutuksesi! :)

  Sama täällä, että peilistä katsoo nelikymppinen täti-ihminen, joka kaiken huipuksi on varsinkin viimeisen vuoden aikana niin lihonut, että masentaa... Oma sisäinen minäkuva on ihan eri kuin mitä peilistä näkee. Mutta tässä pitäisi opetella itsensä hyväksymistä - ja toisaalta kyllä vähän laihtuakin...

  Mutta nyt vietetään ensin pääsiäistä! Siunattua pääsiäisen aikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä siinä onkin, että minäkuva on eri kuin miltä se peilistä näyttäytyy! FB:ssä kiersi joskus piirroskuva vanhasta kumaraisesta mummosta, jonka varjokuva heijastui seinään: se varjo oli hoikan ja ryhdikkään ballerinatytön. Pääsiäisen ja ylösnousemuksen odotuksessa! Kohta on h-hetki.

   Poista
 2. Ihania kiviä!

  Uh, tieto lisää tuskaa ja välillä tuntuu, ettei missään asiassa voi valita täysin eettisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Karkkis! Totta tuo, että tieto lisää tuskaa monissa kulutusasioissa. Mielenkiintoista on, että nettikauppa, johon kirjoitin, ei ole (ainakaan vielä) vastannut mitään kysymykseni heidän villansa eettisyydestä. Hmm.

   Poista
  2. No eipäs olla hätäisiä: nettikauppa vastasi juuri, että heidän merinovillansa on mulesing-vapaata.

   Poista
 3. Tyttärellänikin on rastat ja olen kateellinen, etten oikein kuusikymppisenä kehtaa rastoja laittaa. Ja mikä ettei----
  Ihanaa Pääsiäisen Aikaa Sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, mikä ettei... ;) Ainakin kotioloissa pari irtorastaa kampauksen koristeeksi. :) Rauhallista pääsiäisaikaa!

   Poista
 4. En ole koskaan ollut mikään rastatyttö mutta muilla ne ovat näyttäneet kivoilta. Värit on ainakin minun mieleen. :) Rauhallista Suurta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä oletkin rusettityttö, eikö niin? :) Liturgiset värit tähän paastonajan viime metreille noissa rastoissa, huomasin juuri. Hyvää suuren juhlan odotusta!

   Poista
 5. Tähän vaateasiaan liittyen: http://www.vauva.fi/keskustelu/1680368/ketju/minkalainen_nainen_kayttaa_desigualin_vaatteita - repesin täysin tälle keskustelulle. Itsehän tykkään Desigualista. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas, ei tullut linkkiä, mutta kopioi tuosta.

   Poista
  2. "Elävä maatuska." Loistavaa Vauva-palsta -keskustelua tuolla. :D

   Poista
 6. Hyvää pääsiäistä Liiolii. Pistä ihmeessä rastat päähän ja kokeile miltä se tuntuisi kulkea niissä.

  TTosi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää pääsiäistä! No, kun kerran yllytät, niin täytyyhän sitä. ;) Pääsiäisenä saa olla vähän hassu. Vappukin tulossa. :D

   Poista
 7. Kauniita käsitöitä ja hauskoja pohdintoja iästä! Rastat näyttävät niin upeilta, että toivottavasti uskallat käyttää niitä missä tahansa. :) Mukavaa, että villan alkuperä on sinulle noin tärkeä asia, vaikka et olekaan vegaani. Marseille-saippua on muuten minustakin mainio tuote, joka tosiaan ei kuivata ja ärsytä ihoa siten kuin moni nestemäinen saippua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itse asiassa olen vähän käyttänyt jo rastoja. :D Hiukseni ovat vaan niin liukkaat, etteä noita on vaikea saada pysymään. Ponnarilenkin avulla poninhännässä pysyvät jotenkuten. Kaveripiirissäni on useampia vegaaneja, joten sitäkin kautta nämä eettiset asiat tulevat helpommin nykyään mieleen.

   Poista