sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Kirjontalangat järjestykseen

Olen aika huono pitämään yllä hyvää järjestystä pitempiä aikoja. Nyt kun kirjontaa on tullut harrastettua enemmän, varsinkin pienillä vyyhdeillä olevat muliinilangat olivat päässeet hurjaan takkuun. Hankin siis pienen muovirasian ja puolia kirjontalankoja varten. Niin, ja aika kasan uusia lankoja, säästöpakkauksen sateenkaaren väreissä. Tämä on jotain unkarilaista lankaa, ei DMC-laatua, mutta välttää tarpeisiini. Vyyhtien puolaamisessa meni useampi päivä. Ehkä nyt järjestys pysyy? Muita tapoja säilyttää kirjontalangat on esimerkiksi Strömsö-ohjelmassa esitelty keino keriä lanka pyykkipojan ympärille. Kaunis väripalettihan tästä tuli. Vielä on jäljellä muutama tyhjä puola samoin kuin pikkupätkä vanhoja lankoja kieputtamatta. Kerissä on ikivanhoja DMC:n helmilankoja, yksisäikeisiä siis.


Tässä kuvassa on takkukasa, josta ennen nypin tarvitsemani langanpätkän. Saa pyöritellä silmiä ihan vapaasti...


Olen jatkanut kivien huovuttamista ja kirjontaa. Välillä puran tekeleeni ja aloitan alusta. Pieni kivinäyttely on suunnitteilla, mutta siihen on vielä niin kauan aikaa, että yksityiskohdat ovat täysin auki. Kerron lisää myöhemmin, jos näyttelyn toteutuminen varmistuu. Joka tapauksessa suunnitteilla ja tekeillä on viisi erilaista kivisarjaa, joiden teemat pohjaavat suomalaiseen kansanrunouteen ja mytologiaan.

Sarjasta: Itäneet ja versoneet.

14 kommenttia:

 1. Onpa siisti järjestys! Minullakin meinaa ompelulaatikko ja langat mennä aina sekaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nyt on! Ja toistaiseksi on pysynytkin siistinä.

   Poista
 2. Ihanasti langat järjestyksessä ja ovat kivan näköisiä katsella, kun on montaa väriä siinä. Nuo kirjomuksesi on hauskat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lanka oli halpaa ja toivottavasti ei kovin kehnoa laadultaan. Mutta siinä oli tosiaan ihana värisarja, 50 vyyhdin pakkaus. Plus noita vanhoja lankasotkuja.

   Poista
 3. On sinulla hienosti langat järjestyksessä! Takkukasa on hauska :) Ja hienoja nuo alimman kuvan luomuksesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Huovutin juuri lisää yhden valkean kiven "tirkistysaukolla", se tulee kivisarjaan jota kutsun Morsiussarjaksi. Vielä pitäisi kirjoa se.

   Poista
 4. Nuo huovutukset ovat todella kauniita! 8)

  VastaaPoista
 5. Voi että on ihania nuo huovuttamasi kivet!! Ja kyllä nyt on upeasti järjestyksessä langat, bravooo ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen ihan hurahtanut kivien huovuttamiseen. Kävin rannassa etsimässä sileitä kiviä, mutta en oikeastaan löytänyt kunnollisia. Eri asia jos asuisi jossain valtameren äärellä, sitten löytyisi sopivia kiviä.

   Poista
 6. Oih, värijärjestyksessä silmä lepää!

  Luulenpa, että vähemmistössä ovat ne ihmiset, joilla järjestys pysyy yllä kovin pitkään. Näin ainakin haluan uskoa, sillä minä en ainakaan saa ylläpidettyä järjestystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa värijärjestys ei ole ihan täydellinen, siis se sävyjen jatkumo, mutta kelpaa tällaiselle ei niin pikkutarkalle tyypille. ;)

   Poista
 7. Hei,
  Mistä tuollaisia "puolia" voi ostaa? Itsellä kanssa ongelma noiden lankojen kanssa, mutta en tiedä mihin langat kieputtasi.

  T:AW

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Puolia löytyy esim. Kirjokkaasta, sieltä taisin tilata omanikin:
   http://kirjokas.com/index.php?cPath=353_0_455_542

   Poista

Kokeilen ainakin toistaiseksi kommenttien valvontaa Bloggerin ongelmien takia. Kiitos kommentistasi!