lauantai 29. huhtikuuta 2017

Kasvitieteelliseen puutarhaan Museokortilla

Kaisaniemessä sijaitseva Helsingin yliopiston kasvitieteellinen puutarha on yksi lempipaikoistani kotikaupungissa. Kasvihuoneisiin pääsee nyt tutustumaan myös Museokorttia näyttämällä. Mahtavaa! Tämä kakkosvuoteni Museokortin omistajana on ollut aika paljonkin ensimmäistä vuotta hiljaisempi, mutta aavistelen aktivoitumista museokäyntirintamalla. Vielä on nimittäin näkemättä Kansallismuseon uusi esihistoria-näyttely ja vaikka mitä muuta mielenkiintoista. 

Kasvitieteellisessä puutarhassa suosikkejani ovat kosteankuuma ja avara palmusali sekä viileä aavikkohuone mehikasveineen. Useimmiten vierailuni kasvitieteelliseen on ajoittunut juuri kevääseen tai kevättalveen. Ulkopuutarha, johon on vapaa pääsy, on tällä hetkellä muutostöiden kohteena. 
Lummehuoneessa kasvaa isolehtisiä jättilumpeita, jotka tosin vielä olivat aika vaatimattomia. Kasvavat kesää kohden. Huomioni kiinnitti lummesalin reunalla kasvava lähes luonnottoman värinen kasvi. Kyseessä oli jadeliaani, uhanalainen kasvi Filippiinien trooppisista sademetsistä. Sen kukkavanan ärhäkän vihreä sävy on harvoin luonnossa nähty. Jadeliaani kukki Kaisaniemen puutarhassa ensimmäistä kertaa keväällä 2014.

Jadeliaani.

4 kommenttia:

 1. Ihana paikka ja mielenkiintoinen kasvi. Sinnepä haluan minäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne siis suuntaa! Ihana paikka erilaisine saleineen. Lämpötila- ja kosteuserot kasvihuoneissa, tuoksut, vehreys...

   Poista
 2. Kasvitieteellinen on niin hieno paikka ja lapsena ramppasin todella paljon Töölön kasvipuutarhassa. Aurinkoa uuteen viikkoon Liiolii, josko se kevät pian tulisi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoa sinullekin, nyt se nimittäin paistaa! Kevättakissa vihdoinkin. Askartelukaupan myyjä jo huomautti mulle ennen vappua, että miksi olen vielä "turkki" päällä. :o

   Poista

Kokeilen ainakin toistaiseksi kommenttien valvontaa Bloggerin ongelmien takia. Kiitos kommentistasi!