sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Strömsö-putki ja puuhelmisormukset

Flunssa on ollut vielä kimpussa, joten aikaa olen kuluttanut kevyiden puuhien parissa. Neljän jakson Strömsö-putki teki ah, niin hyvää! Syyskauden jaksoista on silti vielä kolme katsomatta YLE Areenassa, ja vanhoja viime keväisiä ohjelmia on myös joitakin näkemättä. Olen vähän säästellyt niitä pahan päivän varalle. Strömsön seuraaminen on nimittäin mitä parhainta ahdistuksen karkotusta! 

Huomasin Strömsön toimittajan Leen sormessa puuhelmistä tehdyn kivan ja näyttävän sormuksen. Pienellä haulla löytyikin ohje sen tekoon YLE:n sivuilta. Tein pari erilaista sormusta. Ohjeesta poiketen käytin helmityölankaa, en siimaa. Eri kokoiset pyöreät puuhelmet ovat vanhoja, ehkä 70-luvulta. Sain ne äidiltäni viime vuonna.


Äitini tosiaan luopui isosta määrästä askartelutarvikkeita ja lankoja. Sain kaikki seiskaveikat ja ison laatikollisen erilaisia kuviopapereita. Mukana on myös joitakin erikoispapereita, kuten musta siluettipaperivihko ja laadukkaita kuulto- ja metallipapereita.


Lisäksi sain kaksi laatikostollista helmiä, kimalteita, paperiaskarteluun sopivia koristekuvioita, kaikennäköistä askartelusälää, suurin osa varmaan edesmenneestä Tiimarista hankittua, mutta myös Sinellistä, osassa markka-aikaiset hintalaput jäljellä. Jotenkin hirveän sääli, ettei äiti enää jaksa askarrella. Hän teki taidokkaita kortteja ja muita paperiaskarteluita, käsitöistä puhumattakaan! Tarvikkeita on niin paljon, omat vanhat roippeeni (lipastollinen askartelumatriaalia!) mukaanlukien, että on selvää, etten tule eläissääni näitä kaikkia minäkään hyödyntämään, vaikka askartelisin joka ainoa päivä. Elämän rajallisuus... Keski-ikä taitaa painaa urakalla päälle, kun tällaistakin tulee mietittyä hilepurnukoita ja kuviopapereita hypistellessä. Sanokaapa muuten, mitä noista askarteluhileistä eli kimalteista voi tehdä? Ei ainkaan houkuta ajatus levittää liimaa paperille ja ripottaa hilettä päälle – joka paikka olisi sen jälkeen kimalteessa. Mutta kauniita ne kyllä ovat. Keijupölyä!

4 kommenttia:

  1. Voi! Tuollanen puuhelmisormus olisi todella upea! Arkityössä ehkä vähän epäkäytännöllinen, mutta noh. Hyvä idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ja ei tuota sormusta kättelykäteen, muistutti eräs kaverini. :D

      Poista

Kokeilen ainakin toistaiseksi kommenttien valvontaa Bloggerin ongelmien takia. Kiitos kommentistasi!