keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Sisä-Hatussa

Pitkään jatkunut korkeapaine on saanut meriveden vetäytymään. Nyt onkin harvinainen mahdollisuus vierailla kuivin jaloin Lauttasaaren lähiluodolla tai pikkusaarella, jolla on hauska nimi Sisä-Hattu. Luoto sijaitsee Lauttasaaren kaakkoiskulman edustalla. Itse kävin Sisä-Hatussa eilen, tihkusateisena ja aika tuulisena päivänä. Villamyssy, huppu ja tuplalapaset olivat todellakin tarpeen. Väkeä oli arkenakin aika paljon liikkeellä.


Sisä-Hattuun voi kesällä kahlatakin, mutta nyt sinne pääsee kävelemään leveää "bulevardia" pitkin.


Luodolla on sileitä kallioita, joihin on raaputettu tekstejä ja kuvia, kuten tämä merihenkinen kompassiruusu.


Sisä-Hatussa kasvaa muutamia puita, kuten iso komea leppä, ruusupensaita, jotka nyt loistavat kullankeltaisina sekä kanervaa. 


Kallioisen luodon rannoilla on myös hienoa hiekkaa. Ihastuttava paikka! Sisä-Hattuun vievän kannaksen vieressä uiskenteli eilen kymmenittäin haapanoita ja joitakin kyhmyjoutsenia.


Harmittaa taas, ettei ole kunnon kameraa. Ehkä jotain loppuruskan sävyistä tallettui kuitenkin myös näihin kuviin. Keltaista, ruskeaa, vihreää, punertavaa... Tämä viimeinen kuva on Lauttasaaren puolelta, ulkoilupuistosta, läheltä paikkaa, josta Sisä-Hattuun vievä kannas alkaa.


Kannattaa pistäytyä Sisä-Hatussa pian, nyt kun sinne vielä on mahdollista päästä. Lämmintä päälle!

6 kommenttia:

 1. Tuohan oli jännä. Olisin varmasti itsekin mieluusti mennyt tuonne kuljeskelemaan kun tuollainen harvinainen tilaisuus kerran kohdalle osui. Mistähän lienee tuonkin paikan nimi tullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin. Aivan jäätävän myöhäinen vastaus, mutta kun ei ollut voimia eikä jaksua aiemmin kommentoida. Mietin itsekin luodon/saaren nimeä. Hieman ulompana on Ulko-Hattu. Läheisiä pikkusaaria ja -luotoja ovat myös Nahkahousut ja Sulhanen. Hauskoja nimiä.

   Poista
 2. Onpa kuvauksellinen paikka se Sisä-Hattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tuolloin oli vielä viimeisiä ruskan värejä kontrastina sateiseen harmauteen.

   Poista
 3. Jännä löytö tuo Sisä-Hattu. Aina mukavaa kun löytää jotain yllättävää luonnossa.

  En tiedä oletko siis kameraa hankkimassa tai katselemassa, mutta jos olet, niin kannattaa tsekata myös Amazon.de ja Amazon.co.uk. Kummastakin löytyy huomattavasti halvemmalla kuin Suomesta. Itse ostin vähän aikaa sitten ensimmäisen kunnollisen kameran itselleni, eli en ole mikään pro aiheeseen liittyen. Kuitenkin, ostin Brittien Amazonista Canonin ihan hyvän järkkärin alle 500e lähetyksineen. Suomesta jos olisi ostanut jostain Rajalasta tms., niin olisi maksanut 200e enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää tuo Amazon-asia, vaikka olen vähän arka tilaamaan mitään ulkomailta, vaikka vähäiset kokemukseni ovat kyllä olleet ihan positiivisia. Järkkärikameran hankinta on kyllä jatkuvasti mielessä. Jos vain tulee sopiva sauma, niin varmaan siihen sijoitan. Pääsisi kuvausharrastuksessa askeleen eteenpäin.

   Poista

Kokeilen ainakin toistaiseksi kommenttien valvontaa Bloggerin ongelmien takia. Kiitos kommentistasi!