sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Dragia ja teatteria

Kokeilen mielelläni kaikkea uutta ainakin kerran. Tällä kertaa kävin tutustumassa itselleni ihan outoon lajiin, dragiin, Kulttuurikeskus Sähinän ilmaisissa keskiviikkosessioissa. Estradille nousi säkenöivä Linnea von Kattendam luotto-dj:nsä Ellu Eskolan kanssa. Linnea von Kattendamin hahmon takana on taitava ja monipuolinen teatterin- ja taiteentekijä Ville Kekäläinen. Sali oli täynnä monenikäistä yleisöä, kun von Kattendam veti tulevan kauden kabareensa parhaita paloja kenraaliharjoitushengessä. Hauskat välispiikkaukset ja lip syncatut musiikkikappaleet toimivat hyvin yhteen. Artisti marssitti lavalle myös joukon tunnettuja musiikintekijöitä Anita Hirvosesta Paula Koivuniemeen. Pienillä asunmuutoksilla, peruukeilla ja huikealla mimiikalla hahmot olivat aivan tunnistettavia – ja hauskoja! Ihailtavasti taiteilija antoi erityishuomiotaan yleisössä olleille pienille lapsikatsojille. Kerrassaan mainio ja viihdyttävä show.

Linnea von Kattendam / Ville Kekäläinen.
Seuraavana päivänä jatkoin kulttuurin parissa, kävin katsomassa Myllyteatterin Kolgan. Esitys perustuu runoilija Tommi Parkon esikoiskokoelman Lyhyt muisti, meri päätösrunoon. Olimme aikoinaan Tommin kanssa samassa kirjoittajakoulutuksessa. Kun Tommin esikoinen ilmestyi 1997, luin sen melkein puhki. Nyt oli mielenkiintoista nähdä Miira Sippolan ohjaama ja dramatisoima tulkinta kolmiosaisesta päätösrunosta. Esityspaikka on Töölössä Arkadia International Bookshopin kellarissa. Esitys ei ollut runonlausuntaa, se oli nykyrunon vapaa tulkinta nykyteatterin fyysiselle kielelle. Pienen huoneen halki virtasi henkilöhahmoja, tarinoita, koko ajan taustalla viipyivät lempeät ja ehkä hiukan hämmentyneet enkelit.

Esityksiä on vielä joitakin jäljellä. Loppuunmyydyssä ensi-illassa oli hyvin tiivis tunnelma, sillä katsomo oli postimerkin kokoinen. Happi oli jossain vaiheessa loppua, eikä tilasta pääse lähtemään kesken pois. Tämä pienenä varoituksen sanana mahdollisille panikoiville. Esityksen kesto on kuitenkin vain noin tunnin. Suosittelen kyllä ennakkoluulotonta heittäytymistä nykyrunon ja -teatterin maailmaan. Ylipäänsä suosittelen ennakkoluuttomia kokeiluita, ne usein yllättävät positiivisesti.

2 kommenttia:

  1. Hauskanoloista heittäytymistä todellakin. Voisin kuvitella meneväni tällaiseen kuten stanup esitykseen. Varmasti mukavaa ja viihdyttävää. :) Hurmioitunut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, hyvin tehty ja nokkela (ei kiusallinen, vaivaannuttava!) stand up -esitys olisi myös hieno kokea.

      Poista

Kokeilen ainakin toistaiseksi kommenttien valvontaa Bloggerin ongelmien takia. Kiitos kommentistasi!