maanantai 8. elokuuta 2016

Tunnelmia kansainvälisestä Postcrossing-miitistä

Olen harrastanut Postcrossingia reilut kymmenen vuotta. Osallistuin lauantaina 6.8. Suomen Postcrossingyhdistyksen järjestämään kansainväliseen miittiin. Tämä oli jo toinen kansainvälinen Postcrossing-tapahtuma, jossa olen ollut mukana. Edellisen kerran vuonna 2009 kokoonnuttiin pienimuotoisemmin, pelattiin mölkkyä Kaisaniemenpuistossa ja kirjoiteltiin postikortteja. Nyt miitissä oli 77 osallistujaa, Suomen lisäksi Ruotsista, Norjasta, Venäjältä, Virosta, Hollannista ja Italiasta. 

Aamulla lähdettiin tilausajobussilla kohti Loviisaa. Tapasimme hilpeistä mummokorteistaan tunnetun korttitaiteilijan, Inge Löökin, Print Mill -painotalolla. Inge Löök oli oikein herttainen. Saimme ostaa erikoishintaan hänen korttejaan.

Inge Löök signeeraamassa korttejaan.
Saamamme tarjouskupongit kädessä suuntasimme seuraavaksi loviisalaiseen konditoria Vaherkylään. Otin teen kanssa palasen aivan ihanaa kirsikkatorttua. Paikallisella kirpputorillakin ehdimme osa porukasta piipahtaa. Koska matkan teemana oli postikortit, nappasin talteen kirpulta muutaman dieselveturi- ja lättähattukortin. Junakortteja kun yllättävän monet crossarit keräilevät. Dr14-veturikortti taitaa kyllä lähteä muinaselle exälleni, joka harrastaa dieselvetureita.

Loviisasta bussimme ajoi suoraan Helsinkiin Kauppatorin lauttarantaan. Varsinainen miitti pidettiin Suomenlinnassa, ravintola Bastionissa. Söin aivan loistavaa kasvislasagnea. Jälkiruokana ollut mustikkapiirakka ei ihan vakuuttanut, mutta sitten olikin jo kiire allekirjoittamaan miittipostikortteja. Itse lähetin maltilliset 25 korttia, suunnilleen. Yhteensä tapaamisesta lähti kuitenkin maailmalle 1,6 kg maksimikortteja ja huikeat 9,3 kg postikortteja. En ehkä ihan jokaiseen korttiin kirjoittanut nimeäni...

Jouduin lähtemään miitistä kotiin melko aikaisin, sillä vilunväreet ja aivastukset enteilivät alkavaa flunssaa. Siksi sunnuntaiaamun vapaamuotoisempi miittipäiväkin jäi omalta osaltani kokonaan väliin. Mukava miitti oli kuitenkin, kiitos järjestelyistä Suomen Postcrossingyhdistykselle! Kiitos myös kaikille yhteistyökumppaneille miittikassin antoisasta sisällöstä!

4 kommenttia:

 1. Voi että tuo kuulostaa mukavalta! Ja mä korttihullu yitän pidätellä itseäni antikvariaateissa ja museoissa ja ja ja......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, museokaupat varsinkin ovat vaarallisia korttihulluille! :D

   Poista
 2. Aikamoinen korttimäärä tapahtumasta lähtikin maailmalle! Siinä siis nyt on kuvassa Inge Löök, taiteilija itse. Hänen korttejaanhan lienee jokainen suomalainen nähnyt ja varmaan näpeissäänkin pitänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inge Löök oli oikein mukava. Olisin halunnut kuulla hänen kertovan omasta korttitaiteestaan meille. Se olikin melkein ainoa puute koko miitissä. Hänen korttinsa ovat tosi suosittuja myös maailmalla.

   Poista

Kokeilen ainakin toistaiseksi kommenttien valvontaa Bloggerin ongelmien takia. Kiitos kommentistasi!