keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Kukkamandaloita ja asahia

Lapinlahteen Lähteellä on taas tullut käytyä useampaankin otteeseen. Eilen olin mukana tekemässä hetken kestävää taidetta luonnonmateriaaleista. Aloittelimme Lähteen pihalla, mutta ukonilman noustessa hipsimme nopsaan sisätiloihin. Tein kaksi kukkamandalaa, toisen kokosin lehvistä, kukista ja kivistä pyöreän jakkaran päälle. Tämän toisen kokosin pöydällä paperiarkille kukkien lehdistä ja terälehdistä. Oli yllättävän rauhoittavaa ja kivaa puuhaa. Katsoin samalla kertaa myös Käytävägallerian uuden valokuvanäyttelyn.


Lapinlahden portti, tummat ukkospilvet taustalla. Kohta sataa.
Tänään pihapiirin Puoti oli avoinna. Tutkailin käsityöläisten tuotoksia, varsinkin keramiikkaesineet kiinnostivat. En ostanut kuitenkaan mitään. Tulin tällä kertaa Lappariin asahi-liikuntaan tutustumaan. Tunti pidettiin puistossa meren ääressä. Olin paljain jaloin, viileä nurmikko tuntui ihanalta varpaissa. Asahi on siis suomalainen terveysliikuntamuoto, joka on saanut vaikutteita mm. tai chista. Helppoja, pehmeitä liikkeitä, jotka sopivat kaikille kunnosta ja iästä riippumatta. Tykästyin niin, että kävin vielä illalla kotisaaren liikuntakeskuksen ilmaisessa puistoasahissa. Vähän piti himmailla oikean olan kanssa joissakin liikkeissä.

Olen yrittänyt keksiä muitakin lajeja kävelyn rinnalle. Sellaisia, jotka eivät rasittaisi liikaa kipeää olkapäätäni. Pitää mennä taas joskus vesijuoksemaan. Luulen, että olka ei siedä varsinaisia uintiliikkeitä, mutta vesijuoksu sujuu. Säännöllistä liikahtelua on takana kohta kolme viikkoa. Enpäs ole vielä lopettanut! Tällä kertaa minulla ei ole epärealistisia odotuksia, että esim. kiinteytyisin fitness-kuntoon parin treenin jälkeen tai pudottaisin nopeasti painoa. Huomenna on taas olkapään fysioterapia.

12 kommenttia:

 1. Kaunis tuo kukkamandalasi. Minä tykkään porteista. Ihanasti ja kutsuvasti on ovet auki. Olen tehnyt monen monta atc-korttia aiheesta.

  Kirjeesi ei vielä tullut. Olen lähdössä huomenaamulla reissuun, joten esittelen letterisi ensi viikon alussa. (tullaan sunnuntaina kotiin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kauniin rakennuksen kaunis portti. Siitä on mukava käydä sisään kahvilaan ja näyttelyihin tutustumaan.

   Ihme ettei kirje vielä tullut, mutta ilmeisesti posti kulkee nykyään vähän miten sattuu. Toivottavasti siinä oli riittävästi merkkejä. Ota ihmeessä yhteyttä, jos laitoin liian vähän. Kysyin kyllä postivirkailijalta paljonko siihen pitää laittaa maksua.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Sen tekeminen oli todella meditatiivista. Piti herkin käsin asetella hauraita terälehtiä.

   Poista
 3. Tosi kaunis toi sun kukkamandala. Olen katsellut netistä ja miettinyt, että olisi todella kiva kokeilla, mutta enpä ole ehtinyt :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, parastahan olisi koota tuollainen mandala luonnonmateriaaleista jonnekin metsään tai puutarhaan, mutta nyt oli työskenneltävä sisätiloissa, kun sää ei suosinut.

   Poista
 4. Minäkin olen muutaman kerran käynyt Asahissa ja se on aika kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin! Ja yllättävää kyllä sain selkä- ja kylkilihakset kivasti kipeiksi, eli tuli oikeasti liikuttuakin, vaikka homma on niin kevyen näköistä. No, kaikki liikkuminen on plussaa.

   Poista
 5. Voi kunpa olkapään kipu hellittäisi, ei ole kivaa, miten saat nukuttua? Uintia en ole voinut harrastaa, kun on niskat niin jumissa, niin siitä vain paheni ihan kauheasti. Toivottavasti keksisit jonkun kivan lajin.

  Aurinkoa päivääsi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vieläkään ei ole hellittänyt. :/ Saan nukuttua muuten, mutta en oikein sillä kipeällä puolella. Huomenna menen vesijuoksemaan. Se on vaan aika tylsää hommaa, IMHO. Aurinkoa sullekin, tai kuuta, sillä nyt on jo ilta! :D

   Poista
 6. Tuo portti on kaunis, kyllä kukkamandalakin on kaunis,
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista

Kokeilen ainakin toistaiseksi kommenttien valvontaa Bloggerin ongelmien takia. Kiitos kommentistasi!