lauantai 2. heinäkuuta 2016

Kesäpäivä Suomenlinnassa

Eilen vietettiin lämmin iltapäivä pikkusiukun kanssa Vallisaaren naapurissa, vähän tutummassa paikassa eli Suomenlinnassa. Vaikka tämä maailmanperintökohde on moneen kertaan nähty, siellä on silti mukava aina pistäytyä. Nauttia juomat ja jäätelöt Piperin puiston kauniissa kahvilassa. Kannattaa kävellä aivan Kustaanmiekkaan saakka, sieltä on parhaimmat merinäköalat, ja myös näkymä Vallisaarelle.

Tykkään tästä kuvasta, jossa etualalla on keltaisia kukkasia ja taustalla häämöttää Suomenlinnan postimerkin kokoinen uimaranta sekä meri. Kuvan asettelu ei ole kyllä täysin omaperäinen. Joku tyttö oli kyykistynyt kuvaamaan samaista kohdetta järkkärillään. Me sitten siskon kanssa saimme tästä idean, ja pokkarilla ja kännykällä yritimme ikuistaa saman.Vaikka Suomenlinna onkin puistomainen kulttuurikohde siinä missä viereinen Vallisaari on ennen kaikkea luontoretkikohde, löytyy luontoa Suomenlinnastakin. Tämä oli hieno: pystysuoran kivimuurin koloissa kasvoi tupsuina siniviolettia kellokukkaa, onko tämä nyt sitten kissankello?


En päässyt vieläkään kirkkobongaamaan Suomenlinnan kirkkoa sisältä, sillä siellä oli menossa vihkiminen.

Illalla särki jalkoja aivan rutosti. Minulla ei ollut mukana askelmittaria, mutta aika tavalla tuli kyllä päivän kuluessa käveltyä. Venyttely kuitenkin auttoi.

10 kommenttia:

 1. Voi kuinka kaunista! Tämäkin kohde on pitkään ollut haavelistalla, mutta vielä en ole päässyt käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nättiä oli! Joku Helsingin reissu vaan tänne. Syksymmällä on varmaan aika tunnelmallinen tuulen tuivertaessa. Ei olisi niin paljon turistejakaan!

   Poista
 2. En ole koskaan käynyt Suomenlinnassa, mutta se kiinostaisi tavattomasti. Ja siellä menisi aikaa varmaan tuntikausia kaikkea vanhaa ihastellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, siellä saa menemään aikaa. Varsinkin jos koluaa myös museot ja kaikki linnoitukset (taskulamppu kannattaa ottaa silloin mukaan).

   Poista
 3. Voi että on kaunista. Tuonne Suomenlinnaan kun joskus pääsisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis ja arvokas paikka kyllä! Ei turhaan Unescon maailmanperintökohteiden listalla.

   Poista
 4. Ei ole tullut käytyä suomenlinnassa,vaikka ei sinne meiltä pitkä matka ole,
  kun ei tätä Turkuakaan ole vielä koluttu kaikkea 43 vuoteen.
  Kivoja ja mielenkiintoisia kuvia täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omassa kotikaupungissa voi löytää vaikka mitä uusia nurkkauksia. Minulle Turku on aika vieras, olen käynyt useammin esim. Tampereella. No, viime kesänä kävin Turussa Luostarinmäellä. Tervetuloa blogin lukijakuntaan!

   Poista
 5. Suomenlinnassa on aina ilo käydä ja nyt en olekaan käynyt muutamaan vuoteen. Joskus nuorena myönnän on tullut siellä rannalla vähän hönöteltyäkin. :) Kivaa viikkoa Liiolii <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, sinäkin hönötellyt, niin minäkin, ja ikää oli ehkä 15 v. :o Mukavaa loppuviikkoa, saisi lämmetä, eikö!

   Poista