tiistai 26. heinäkuuta 2016

Katutaidetta Keravalla

Entiseen kotikaupunkiin on muodostunut lämmin viha-rakkaussuhde. Kerava, tuo Keski-Uudenmaan alamaailman keskus, oli kuitenkin elinpiirini monta vuotta. Teininä ajattelin, että sieltä puuttuu oikea luonto (kävin staijaamassa lintuja naapurikunnan puolella, Tuusulanjärvellä) ja oikea kulttuuri (joka löytyi vain ja ainoastaan Helsingistä). No eihän tilanne nyt niin karu ole! Tein siis visiitin Keravalle viikonloppuna. Toki kaupungin hiljaisuus iski tajuntaan pääkaupungin hälystä tullessani. Keravalla on kuitenkin menossa erittäin mielenkiintoinen projekti, Purkutaide. Kaupungista puretaan piakkoin useita isoja liikekiinteistöjä, joiden seinät on peitetty suurikokoisilla graffiteilla, aivan luvallisesti siis. Tyylit ja taso vaihtelevat, joukossa on todellisia helmiä.

Tämä iso realistinen sydän on yksi suosikeistani.Tämä vihreäsävyinen puoliympyrä on aika kiva.


Toinen lempigraffitini on tässä alakuvassa näkyvä saippuakuplia puhalteleva parrakas mies. Graffitin voi tehdä myös harmaan sävyillä. Aina ei tarvitse käyttää koko palettia.


Kannattaa tutustua projektin nettisivuihin, johon linkki oli postauksen alussa – sivustolta löytyvät mm. katutaiteilijoiden tiedot. Instagramissa lisää kuvia näistä graffiteista löytää hashtagilla #purkutaide. Mitäpä ajatuksia kuvat heräättävät? Kaoottisia anarkistisia väripläjäyksiä vai taidetta siinä missä Edelfeltkin?

12 kommenttia:

 1. Minusta nuo ovat hienoja. Entisellä asuinpaikkakunnallani on myös tosi rumia rakennuksia, jotka saisi purkaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin yllättynyt miten monta liikerakennusta Keravalta aiotaan purkaa. Ilmeisesti kauppa ei siellä kannata enää samalla tavoin kuin ennen? Hurjasti isoja marketteja siellä on ollutkin.

   Poista
 2. Mielenkiintoisia. Katutaide voi joskus olla hyvinkin onnistunutta. :)

  VastaaPoista
 3. Taidettahan nuo on, vaikka alusta on purkuun menossa.

  VastaaPoista
 4. Tosi upeita teoksia! Harmi vaan kun ne häviävät purkamisen vuoksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisko kertoi, että Norjan Stavangerissa on paljon hienoja graffiteja ihan tarkoituksella ja luvallisesti talojen seinissä - pysyvästi.

   Poista
 5. Hienoja ovat, kiinnostava projekti.:) Myyrmäen asemalla on myös ihan luvallista katutaidetta, tarkoituksella tehtyä ja pysyvää. Ideaa saisi mielestäni levittää muuallekin virkistämään ankeita seinäpintoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelin, ettei noita ole töhritty tageilla tai surkeamilla graffiteilla, mutta ilmeisesti graffitin tekijät kunnioittavat noita teoksia? Keravalla elävöitetään purkurakennuksia muutenkin, käsittääkseni siellä on joitain tapahtumia niissä.

   Poista
 6. Wau noihan on todella hienoja! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On juu! Kokonaisuutena ehkä hiukka sekava, mutta yksittäiset teokset oli näyttäviä.

   Poista

Kokeilen ainakin toistaiseksi kommenttien valvontaa Bloggerin ongelmien takia. Kiitos kommentistasi!