sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Alppiruusupuisto ja Isoisänsillan avajaiset

Löysin Haagan Alppiruusupuiston kaksi vuotta sitten. Viime vuonna en käynyt siellä, mutta perjantaina pistäydyin taas katsomassa rhododendroneiden kukintaa. Tänä vuonna kukinta on hieman etuajassa johtuen lämpimästä keväästä. Kuitenkaan samanlaista kukkahurmosta kuin kaksi vuotta sitten ei tällä kertaa syntynyt. Kun nyt vertaan ottamiani kuvia 2014 kesäkuun kuviin, huomaan, että pari vuotta sitten kukinta oli paljon runsaampaa. Tai sitten en osunut nyt uhkeimman kukinnan hetkellä puistoon. Kaunis paikka joka tapauksessa, kuuma tuoksuva mäntymetsä, jossa korkeita rhodopensaita. Linnunlaulua ja kesyjä oravia. Puistossa kuljetaan leveitä pitkospuita pitkin ja siellä on myös pari esteetöntä kukkienkatselulavaa. 

Taustalla häämöttävä voimalinja jakaa puiston kahteen osaan.


Näkymä kukkienkatselulavalta, jonne pääsee myös pyörätuolin kanssa.


Keskiviikkona kävin kotiseuturetkellä Kalasatamassa, jossa avattiin uutukainen Isoisänsilta. Kävelysilta vie Kalasataman asuinalueelta Mustikkamaalle. Tätä reittiä pitkin pääsee kävelemään aika nopsakasti Kalasataman metroasemalta aina Korkeasaareen asti. Myöhästyin virallisesta avajaisohjelmasta, mutta isosiskon kanssa istuttiin hetki Mustikkamaan puolen kallioilla auringossa ja kuunneltiin orkesterin jammailua Kalasatamassa. Kuului meren yli oikein hyvin.

Näkymä Mustikkamaan puolelta Kalasatamaan päin.
Lähipäivien suunnitelmat liittyvät kodin laittamiseen. Sää ei ole enää paras mahdollinen, vaan tyypillisen kesäkuinen – vesisadetta ja viileää. Sisäpuuhat sopivat siis paremmin kuin hyvin. Ikkunaremppa on nyt todellakin sisätöiden osalta ohitse ja olisi aika virittää loputkin verhot ikkunoihin. Silitystä tiedossa, huh. Makuuhuoneeseen tulee Vallilan Nuppu-verhot pinkkinä ja keittiöön kamalan likaisen rullaverhon tilalle Vallilan turkoosisävyinen kappa, Verano. Olin pitänyt vuoden päivät isoa roinalaatikkoa olohuoneen lattialla. Se sisälsi erään yhdistyksen tavaroita ja nyt sain viimein laatikon pois nurkistani, ihanaa. Pari mattoakin taitaa vaihtaa huonetta. Pinkki matto menee makuuhuoneeseen, koska sopii uusien verhojen kanssa yhteen, ja olohuoneen puolelle tulee makkarin harmaa matto.

10 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia! Haagan kukkapuistossa olen pari kertaa joskus käynyt, kun olen ollut Helsingissä. Mutta en ole ikinä nähnyt tuollaista kukkaloistoa siellä, jotenkin kai väärään aikaan osunut sitten aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, se ajoitus on tärkeä. Nyt olin ehkä hitusen liian ajoissa liikekellä, saattoi olla ihan vain muutamasta päivästä kiinni, milloin on paras kukinta. Tai sitten talvi oli tehnyt tuhojaan. Nimittäin kaksi vuotta sitten se kukinta oli jotain ihan hurjaa. Olin ehkä hiukan pettynyt tämänvuotiseen kukkaloistoon, vaikka hieno paikka muuten onkin.

   Poista
 2. Hienoja kuvia!:D Hyvä kun tulee muistuttelua, että pitäisi itsekin käydä katsomassa rodoja. Ei olla vielä tänä vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopsaan sitten Haagaan. Arvelisin, että juuri nyt on kukinta parhaimmillaan.

   Poista
 3. Tuolla puistossa olisi kyllä kiva kävellä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan. Siellä tuoksuivat suopursut, ne kasvavat alueella käsittääkseni ihan villeinä.

   Poista
 4. Ompa komea silta ja kauniit alppiruusut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkani Korkeasaareen lyhenee kivasti tuon kävelysillan ansioista. :)

   Poista
 5. Wau miten kaunista, meillä Rhodo juuri puhkeamassa kukkaan, mutta ihan kuin ei tänä vuonna jaksaisi kukkia täydellä teholla. Odotellaan ja toivotaan. <3 Mukavaa viikkoa Liiolii <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi teki kyllä tuhojaan monessa puutarhassa tänä vuonna. Kivaa viikonloppua Tiialle!

   Poista

Kokeilen ainakin toistaiseksi kommenttien valvontaa Bloggerin ongelmien takia. Kiitos kommentistasi!