tiistai 17. toukokuuta 2016

Remontti – ohiko?

Eilen soi ovikello ja remonttimies – ei vaan -nainen – siellä kyseli tarvitseeko ikkunat pestä vielä toiseen kertaan. Sanoin, ettei niitä ole pesty vielä ensimmäistäkään kertaa. Ei muuta kuin pesemään, siis remonttinainen, en minä. Valmista tulikin sutjakasti, ilo saada kerrankin ammattilaisen pesemät akkunat. Kysyin, joko verhot saa laittaa ikkunoihin, ja sain luvan. En kuitenkaan vielä niitä ripustanut, sillä alakerrasta alkoi kuulua samassa armoton pauke, jota kesti kolmisen tuntia, iltaan asti. Siis eikö tämä remontti ollutkaan vielä tässä? Jos jotain tässä ikkunaremontissa nillitän, niin tiedottamisen ontumista. Minusta olisi kiva tietää milloin työmiehet tulevat, voiko oven laittaa säppiin, pitääkö kissa laittaa lukkojen taakse vai voinko olla täällä yöpaidassa keskellä päivää, jos haluan. Ja ennen kaikkea haluaisin tietää onko kaikki sisätyöt nyt tehty. Ainakin yksi lauta parvekkeen oven alta pitää vielä kiinnittää takaisin paikalleen. 

Mutta valitus sikseen, uudet ikkunat ovat hienot. Harmi, etten dokumentoinut alkutilannetta, joka oli karu. Alkuperäiset 50-luvun ikkunat olivat kyllä tavallaan hienot, mutta kylmää ne eivät pitäneet ollenkaan loitolla. Lisäksi ikkunalasi vääristi jonkin verran. Nyt on kolminkertaiset lasit ja pitävät pokat. Heinä on korvattu nykyaikaisemmalla eristeellä. Ulkotyöt on vielä tekemättä, kuten tästä kuvasta ehkä näkee. Eristeet tursuavat tuolta ikkunan välistä pihalle.


Ikkunoissa on aika tyylikkäät kahvat.


Parvekkeen oven kahvan modernimmasta muotoilusta en niin tykkää, mutta ajaa kyllä asiansa, onhan siihen miellyttävä tarttua.


Kun tämä remppa on ohi, alammekin hiljalleen valmistautua seuraavaan koitokseen eli sähköremonttiin.

13 kommenttia:

 1. Meilläkin elämä on viimeiset kaksi vuotta ollut yhtä remontoimista. Keittiön valmistuttua maaliskuun puolivälissä, ajattelin pitää taukoa. Noh, elokuussa otan yläkerran wc.n käsittelyyn. Yläkerran pintaremppasin muutoin talvella. On se ihana saada uudistusta.
  Mukavaa viikon jatkoa täältä Oulusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tuo, että uudistukset kotona ovat ihania. Mutta se työn määrä sitä ennen (vaikka sen tekisivät ulkopuoliset työmiehet)!! Nopeasti paikat sitä paitsi rapistuu. Putkiremppa oli "äsken" eli 15 v sitten, nyt keittiökalusteet näyttävät jo hiukan kulahtaneilta. Hyvää viikonloppua!

   Poista
 2. Komeat on ikkunat, ja puhtaat! Se on jo puoli voittoa, omat on vielä osittain pesemättä tältä kesältä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunoiden pesemisessä on ios työ. Saa nähdä likaantuvatko omani uudestaan, kun rempan ulkotyöt alkavat.

   Poista
 3. Hienoa, että teillä remontiin on kuulunut ikkunoiden pesu. Kun edellisessä asunnossamme tehtiin julkisivuremontti, jonka yhteydessä uusittiin ikkunoita ja lasitettiin parveke, niin itse piti pestä kaikki pinnat.

  Se on tosi kurjaa, jos tiedotus ei toimi. Siitä kannattaa varmasti antaa palautetta, josko sitten seuraavan remontin yhteydessä homma toimisi paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olikin ihan eka kerta, kun tässä taloudessa kävi ammattimainen pesijä. Palautelomake remontista tulikin juuri sopivasti, voisin siihen avautua tuosta tiedostuspuolesta.

   Poista
 4. Tuo ikkunankahva on kiva ja noudattaa vanhaa tunnelmaa, mutta parvekkeen kahvakin olisi voinut olla samaa sarjaa kyllä. :) Mahtavaa, että sait ammattilaisen ikkunanpesun ja pääsit ripustamaan verhot, nyt kelpaa katsella ikkunoista. <3 Aurinkoa viikonloppuun <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Ja nyt tuli vielä postiluukusta kolmannenlainen ikkunan kahva, se irtoavain jolla avataan loput ikkunat, joissa ei ole kiinteää kahvaa. :o Arvaapas onko vielä kahden ikkunan verhot silittämättä ja ripustamatta! En tykkää silittämisestä yhtään, mutta pakko tehdä. Kivaa viikonloppua sinne!

   Poista
 5. Hyvin onnistuneet nuo uudet ikkunat, ovat samantyyliset kuin talon aikakauteen sopii.

  Niille vääristäville ikkunalaseille olisi ollut ottajia jonoksi asti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, varmasti olisi ollut ottajia laseille, mutta sinne ne vaan meni, jätelavalle. Kaverini, joka on ikkunaentisöijä, sanoi, että älä anna vaihtaa pois noita vanhoja ikkunoita. Vaan minkäs teet, pieni ihminen, kun taloyhtiö jotain päättää. Mutta olen kyllä nyt tyytyväinen ja odotan kiinnostuneena ensi talvea, että onko yhtään lämpimämpää sisällä.

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Miten saitte ikkunoihin nuo kivat vanhat kahvat nimimerkillä meillä alkaa vastaava ikkunaremontti ensi vuonna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuokralaisena en tiedä kovin tarkasti rempan taustoista, otin vastaan mitä tuli, mutta ikkunatoimittaja ja -valmistaja oli meidän taloyhtiössä Ikkunatehdas Lasivuorimaa (ja sen perinneikkunat). Tsemppiä ikkunaremonttiin!

   Poista

Kokeilen ainakin toistaiseksi kommenttien valvontaa Bloggerin ongelmien takia. Kiitos kommentistasi!