keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Kuulumisia

En ole kirjoitellut muutamaan päivään. Meillä alkoi ikkunaremontti, joka ei ole vielä edennyt varsinaisesti omaan asuntooni. Eilen ja tänään ikkunafirman tyyppi on kuitenkin jyrisyttänyt kiviporaa tai vastaavaa ikkunoitteni takana. Piikannut, opin termin raksamieheltä. Kun talon jokaisen ikkunan syrjät käydään läpi, piikkaamista kertyy yhteensä 5,5 kilometriä, mies selitti. Tuntuu kuulemma jo käsissä. Koska täry oli tosi hurja, laitoin kauhusta kangistuneen kissan kantokoppaan ja menin sen kanssa pihalle siksi aikaa, kun ikkunoitteni kimpussa työskenneltiin. Tärinä oli avannut vanhojen ikkunoitteni heppoiset salvat ja sisään oli päässyt hurjasti kivipölyä. Pölyssä olivat vuodevaatteet, verhot, ikkunalaudat ja lattiat, joka paikka. Työ tulee jatkumaan ikkunoiden vaihdolla, mutta nyt käsittääkseni meluisin työvaihe alkaa olla takana.


Olen lukenut yllä näkyvää kirjaa, Muinaisuutemme jäljet – Suomen esi- ja varhaishistoria kivikaudelta keskiajalle. Kirja on yli puolitoistakiloinen järkäle. Luin jo ensimmäisen luvun mesoliittisesta kivikaudesta, nyt on vuorossa neoliittinen kivikausi. Mielenkiintoista! Kirjassa on paljon havainnollistavia kuvia ja karttoja. Olen vähän miettinyt, josko ottaisin kurssin-pari arkeologiaa ensi syksynä avoimessa yliopistossa. Olen kuitenkin todella huono istumaan perinteisillä luennoilla, kirjatentit tai toiminnallisemmat kurssit ovat mieleeni enemmän. Avoimessa olisi syksyllä myös kiintoisa kurssi ihmisosteologiasta – luuntutkimusta – mutta se kuuluu aineopintoihin. Pitää käydä varmaan perusteet ensin kunnolla läpi.

Huomenna on mielenkiintoinen juttu aamusella. Ystäväni on puhunut jo aikaa sitten, että minun pitäisi tutustua erääseen hänen kaveriinsa. Meissä on kuulemma jotain samaa, ja sitä paitsi asumme lähekkäin. Nyt ystäväni otti härkää sarvista ja yhdisti meidät – meillä on siis tämän naisen kanssa huomenna tapaaminen kahvilassa! Jännittävää ja hauskaa.

8 kommenttia:

 1. Vaikuttaapa mielenkiintoiselta kirjalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä! Luin jo kokonaan kivikauden. Nyt siiirrytään varhaismetallikaudelle.

   Poista
 2. Toivottavasti teillä synkkasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä synkkasi! Olisi voinut olla kiusallista ja vaivaannuttavaakin, mutta ei, hyvin tulimme juttuun.

   Poista
 3. Miten tapaaminen sujui? (Minulla on vähän samanlainen kokemus ja tänä päivänä se aikoinaan uusi ihminen on lapseni kummi.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein hyvin sujui. Suunnittelimme vielä tapaavamme jatkossakin. Hauskaa, että sinullakin on ollut hiukan samantapainen kokemus. Mielenkiintoista, että ystäväni näin hyvin osasi päätellä, että voisimme tulla juttuun tämän naisen kanssa. Toimii!

   Poista
 4. Samaa teosta minäkin luen. Valtavan hieno kirja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Hyvin kirjoitettu, ensimmäistä kertaa muinaisaika hahmottuu minulle niin selvästi. Luulin, että kivikaudella oltaisiin oltu jotenkin... alkeellisempia.

   Poista