sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Kissa ikääntyy ja muita kuulumisia

Kävin katsastamassa kaveriporukalla Kiasmassa esillä olevan Ernesto Neton näyttelyn. Brasilainen Neto on kiinnostunut huni kuin -kansasta ja sen perinteistä. Kiasman näyttely koostui vain ihan muutamasta suurikokoisesta teoksesta. Ne on punottu verkkomaisiksi värikkäistä kuteista. Näihin teoksiin saa mennä sisälle pötköttämään ja rauhoittumaan riisuttuaan ensin kengät pois. Loikoiltiin tuossa isossa "teltassa" hyvä tovi.Kissinger täytti tänään vuosia, nyt ollaan jo 12 ja siirrytään vähitellen ja ainakin osittain niveliä hellivään senioriruokaan. Mahtaako Sylvin entinen omistaja vielä eksyä tänne blogiin? Terveiset Sylviltä, jos satut tämän huomaamaan. Sylvi on asunut pian tasan puolet elämästään minun kanssani.


Kirjeenkirjoituspäivä myös. Muutama ihminen saa postia lähipäivinä. Kyselin kavereiden osoitteita FB:ssä, sillä olen hukannut osoitekirjani ja monet tallessa olevat yhteystiedot ovat vanhentuneet. Vain pari ihmistä laittoi osoitteensa, kirjoitan nyt heille.


Kotisaarella on kevätmarkkinat. Tänään vähän kurja sää moiseen, mutta eilen kävin kiertelemässä markkinoilla. Ne olivat kyllä todella vaatimattomat. Metrilakumyyjä tietysti, muutamia muita kauppiaita ja joidenkin puolueiden kojuja. Onneksi löysin täältä saarelta kivan uuden kahvilan. Täällä on asukasmäärään nähden yllättävän vähän kahviloita (ja niistäkin noin neljästä-viidestä kaksi on ikitylsiä Cafe Picnicejä), joten uusi (syksyllä jo auennut?) luomukaffila paikkaa osaltaan tätä puutetta. 

8 kommenttia:

 1. Tuo Kiasmassa oleva Ernesto Neton näyttely olisi kiva nähdä, moni on kehunut sitä.

  Ihanaa olisi saada kirjeitä, niin pitkä aika on siitä, kun olen saanut ihan oikean käsin kirjoitetun kirjeen.

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa vierailla Neton näyttelyssä. Se on tosiaan melko pieni, Kiasmasta on nyt auki vain 2 ylintä kerrosta, mutta jos vaikka satut omistamaan Museokortin, pienikin piipahdus museossa kannattaa. Ja kyllä tuolla tosiaan saa aikaa kulumaan, kun heittäytyy makuulle Neton teoksen uumeniin.

   Poista
 2. No nyt harmittaa, etten keskiviikkona Helsingissä käynyt Kiasmassa! Ehkä täytyy tehdä uusi reissu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, Bonbonkin voisi tykätä. Siellä on nyt värikkäitä juttuja esillä.

   Poista
 3. Voi kun ihana Sylvi! Minäkin tässä joku aika sitten kirjoitin pitkästä aikaa kirjeen :) Ja muuten sainkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etanaposti tekee mielen iloiseksi aina. Kirjoittelin seitsemälle kaverille lopulta postia, kortin tai kirjeen. Vielä on mielessä ihmisiä, joille voisin laittaa postia.

   Poista
 4. Suloinen kaunis Sylvi <3 Meillä on miltei saman ikäiset kisut, pojat vaan ovat pian 13-vuotiaita ja se sokeritautihan iski. Mutta nyt näkyy valoa tunnelissa ja Onni on hieman alkanut lihomaan ja metsästänyt jopa hiiren ja linnun eli parempi kunto on.

  Ihanaa tätä viikkoa ja Sylville terkkuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sitä Onnia, toivottavasti vointi paranee kisulla. Pelkään, että jos Sylvi sairastuu pahasti ja krooniseen tautiin, joudun siitä luopumaan, koska se on aika arka eikä hoitotoimenpiteet kyllä onnistu. :/ Mutta eipäs pelätä etukäteen. Mukavaa loppuviikkoa!

   Poista

Kokeilen ainakin toistaiseksi kommenttien valvontaa Bloggerin ongelmien takia. Kiitos kommentistasi!