sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Vihis testissä & kissan yhdeksän miinus yksi henkeä

Jokin aika sitten kuulin, että markkinoille on tullut kasvispiirakka, vegaaninen "lihapiirakka", jota myös tuttavallisesti vihikseksi kutsutaan. Meni hetki ennen kuin aloin spotata kyseisiä piirakoita marketeissa. Nyt harjaantunut silmä löytää vihreän einespaketin kylmätiskistä lihapiirakoiden kyljestä. Ja nyt se on testattu. HoviRuoka on valmistanut pienehkön ja siis täysin eläintuotteettoman piirakan, joka kyllä maistuu silloin tällöin välipalana. Jos on tykännyt entisessä elämässään lihansyöjänä lihapiirakoista, tykännee tästäkin. Lämmitetyn piirakan tuoksu saa jopa kissan kerjuulle. Piirakka ei ole todellakaan mikään terveysruoka, vaan rasvaa tirsuvaa rehellistä mättöä. Haukatessa piirakan sisältä ei kurkista liha-riisi-mössö, vaan reippaan punainen paprikasuiku. Kuori saisi olla rapeampi mielestäni. Ei jokapäiväiseen ruokavalioon, mutta äkilliseen ja pakottavaan roskaruuan tarpeeseen ihan mainio einesvalinta.


Kissa tuli mainittua. Viikko sitten tapahtui ikäviä: kissa pääsi syömään villalankaa. Sylvi meni huonoon kuntoon ja valvoin yön oksentelevan ja kopassaan kyyhöttävän kisun vierellä. Mietin pitäisikö lähteä Viikin päivystykseen heti yöllä (mutta Sypä oksentaisi taksissakin) vai tilaisinko kotiin (hillittömän hintaisen) eläinlääkärin. Päätin odottaa aamuun ja kotisaaren eläinlääkäriaseman aukeamiseen. Valmistauduin jopa kissan lopettamiseen, tai siis eutanasiaan, kuten (kaupunki)eläinlääkärit nykyään sanovat. Viideltä aamuyöstä tapahtui jokin käänne. Kissa parkaisi kerran ja (tässä vaiheessa nukahdin puoleksitoista tunniksi) herätessäni Sylvi vaati ruokaa! Päivän mittaan kissan vointi normalisoitui. Lemmikin suolen toimintaa on seurattu harvinaisen paneutuneesti viikon ajan. Kaikki näyttäisi olevan kunnossa, yksi henki yhdeksästä ilmeisesti menetettiin. Tästä lähtien villalangat piiloutuvat kaappiin heti, kun lasken käsityön käsistäni. Lanka tukkii ja kuroo helposti kissan suolen. Toinen ikävä juttu, mikä ainakin meidän katille maistuu, on muovipussit ja kaikenlainen muovitettu pahvi. Näiden kanssa pitää olla tarkkana!

Killinger on taas oma itsensä.
Onko käynyt virpojia? Täällä ei ainuttakaan. Aurinkoista palmusunnuntaita jokaiselle! Virboi varboi virtuaalivitsasella!

15 kommenttia:

 1. Hui kauhistus! Meillä kävi aikoinaan sama juttu, käytiin lääkärissä ja joku lääke oli, millä se iso naru ulos tuli, en enää muista kummasta päästä, muistaakseni takapuolesta.

  Mukavaa palmusunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Parafiiniöljy taitaa olla semmoinen aine, mitä syötetään kissalle, jos on vierasesine-epäily. Viisastuin, kun googlettelin asiaa. Aurinkoa sinne!

   Poista
  2. parafiiniäpä hyvinkin, ja paljon! (meidän edesmenneelle coonille piti juottaa suunnilleen kahvikupillinen) (ei onnistunut kuin eläinlääkärissä)

   Meillä yksi entisistä kisuista huumaantui lahjanaruista, ne eivät edes sula suolistossa.
   Muutaman yökköepisodin ja yhdne leikkaukseen päättyneen tapahtuman jälkeen ilmoitimme kaikille läheisille, että säästäkää paketoinnin vaiva, erityisesti jouluisin, jättäkää lahjanarut meidän paketeistamme pois.
   Uskomaton vainu sillä kisulla kyllä oli: jos jostain vain narua löytyi, se oli tärppänä sen kimpussa.
   Eikä kissanruoho riittänyt sitä himoa korvaamaan.

   Onneksi kissasi toipui omia aikojaan!

   Poista
  3. Joo, lahjanaru on toinen tosi paha juttu! Kiinnostaa Sylviäkin kovasti, samoin askartelussa käytettävät paperifiligraanisuikaleet, sain juuri eilen huomata.

   Poista
 2. Hienoa, että Sylvi ja sinä selvisitte säikähdyksellä. Ollut varmaan kamala yö valvoa ja miettiä, mitä tehdä.

  Meillä oli aikoinaan kissa, kun olin pieni. Mirre oli ronkeli siinä suhteessa, mitä pisti suuhunsa, eikä onneksi syönyt lankoja, mutta pari kertaa pöyritti äidin virkkauslankakerän yön aikana niin pahasti, että aamulla ei auttanut muuta kuin katkoilla lanka palasiksi, kun kukaan ei olisi saanut niitä selvitettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri äskettäin näin Sylvin poimivan jotain lattialta suuhunsa (talouspaperinpala ehkä?) ja kun huusin EI, kissa nielaisi sen nopeasti. Luulisin kissojen yleensä olevan ronkeleita syömään, mutta Sypä on oikea imuri. :o

   Poista
 3. Ou ompas Sylvi melkoisen murheyön järjestänyt. Pelottavaa ihan mitä kaikkea toinen saattaa syödä. Onneksi selvisitte tuolla :)

  Me ei oltu kotona palmusunnuntaina, mutta ei meillä ole koskaan aikasemminkaan käynyt virpojia. Kiva olisi joskus yllättyä virpojan ilmestymisestä oven taakse. Lapset virpoi kyllä sitten mummolla, että sen verran perinteistä.

  TTosi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, helpotti huomata, että kisu toipui. Nyt katselen haukkana kaikkea, mitä Sylvi mahdollisesti saattaisi syödä. Printteristä menee yöllä tavallinen kopiopaperikin kissan suuhun, kun se aamuyöstä herää ja tylsistyy yksinään. :o

   Poista
 4. Huh, onneksi Sylvi selvisi!

  Vihis onkin uusi tuttavuus. Joskus voisi kokeilla pikaeväänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa lämmittää vihis uunissa eikä mikrossa, kuten paketin ohje on, jos on vaan mahdollista, saa hitusen ehkä rapeamman kuoren silloin.

   Poista
 5. Hyvä ettei käynyt huonosti! <3

  Tuo kasvispiirakka pitääkin testata, kiitti vinkistä.

  Ai niin, kaverin lapset kävivät virpomassa. Soittivat etukäteen, että onko ok. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parit vihikset olen nyt vetäissyt ja todennut, että itse tehden voisi saada kyllä maukkaamman. Mutta kun en jaksa ruveta leipomaa, niin menee tuokin. Kiva, että kasvisvaihtoehtojakin löytyy, ennen kaikkea!

   Poista
 6. Hei! Hyvä, että Sylvi toipui:) Olen vasta vähän aikaa sitten löytänyt blogisi ja tykkään tosi paljon, joten kiitos taas uudesta kirjoituksesta. Huomasin kivat tee mukisi, mistä oletkaan ostanut ne? Tarkoitan niitä mitkä ostit nimipäivälahjaksi. T. Tarja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tarja! Tervetuloa lukijaksi! :) Tarkoitatko niitä läpinäkyviä mukeja, joissa on värillinen haudutusosa? Ne ovat rovaniemeläisestä tee- ja kahvikauppa Mandragorasta. Nettikauppa löytyy osoitteesta mandragora.fi ja siellä näkyy mukeja vielä olevan. Niiden merkki on Unimug.

   Poista
 7. Hui! Onneksi Sylvi parantui!!! Ihanasti köllöttelee tyytyväisenä!♥

  VastaaPoista

Kokeilen ainakin toistaiseksi kommenttien valvontaa Bloggerin ongelmien takia. Kiitos kommentistasi!