sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Värityskirjakatsaus

Hei maailma, täällä ollaan! Seuraa pieni katsaus värityskirjoihini. Tätä aivotonta - tai siis rentouttavaa - väritystoimintaa olen harrastanut nyt kuusi vuotta. Värityskirjoja on ehtinyt sinä aikana kulua loppuun useampiakin. En esittele kaikkia omistamiani kirjoja, vain suosikkini, ja ne jotka olen ehtinyt korkata. Lokerikossa on nimittäin varalla vielä muutama ihan pränikkä värityskirja odottamassa.

Käytän värittämiseen vain ja ainoastaan Stabilo 68 -huopakyniä, joissa on juuri sopiva 1 mm:n kärki. Ei siis niitä ohkaisia Stabiloita, jotka sopivat paremminkin kirjoittamiseen. Menin täällä viikolla Suomalaiseen kirjakauppaan ostamaan uutta kynäsettiä, ja kuinka ollakaan, 25 kynän paketti kera pienen värityskirjasen oli maaliskuun kanta-asiakastarjouksessa. Oli pakko liittyä kantikseksi, vaikka ärsyttää asiakaskorttien paljous lompakossa jo ennestään, mutta suht hinnakkaat Stabilot 5 €:n alennuksella oli tarjous, josta ei voinut kieltäytyä. Se kynien mukana tullut värityskirjanen on aika mitätön, mutta katsokaas näitä sävyjä, ihan uusia Stabilo-tuttavuuksia minulle monet niistä.


Juuri valmiiksi tullut Alberta Hutchinsonin Mandala Designs Coloring Book 2. Tämä on kulkenut mukanani monessa paikassa ja tuonut apua ahdistuksen hetkellä. Oli melkein haikea erota kirjasta, mutta valmis mikä valmis. Ainoastaan muutama suttuisesti piiretty kuva jäi värittämättä, koska ne eivät vain innostaneet. Kuten kuvasta näkyy, kirja on jo ihan koirankorvilla. Hutchinsonin mandalakirjat ovat ehdottomia suosikkejani.Tämä kirja, John Wikin Deco Tech - Geometric Coloring Book oli myös tosi mieleinen. Valmis tämäkin. Harmi vaan, että kuvat oli painettu joka sivulle, jolloin väri meni paperin läpi eikä taustapuolen kuvaa voinut enää värittää. Ongelma lähinnä, jos tykkää värittää huopakynillä, kuten minä. Tässä kirjassa on hyvää myös kuvioiden symmetrisyys (en tiedä mikä symmetrian kaipuu minulla oikein on) ja marginaalit kuvien laidoilla. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin värityskuva, joka uppoaa hankalasti kirjan keskitaitokseen.Kendall Bohnin Abstract Adventure -värityskirjassa on myös abstrakteja kuvia, mutta ei sitä kaipaamaani symmetriaa. Tämä kirja on jäänyt kesken pitkäksi aikaa. Joitain ihan kivoja juttuja siinäkin on. Lempikuvani alla - siinä voi nähdä ehkä jonkinlaisen kasvin?Sitten kotimaiseen värityskirjaan! Siskot kumpainenkin muistivat minua tällä kirjalla viime jouluna, kiitos! Heli Leväsen Monstra Kalevala - Värityskirja Kalevalan olennoista on tosi kaunis. Tätä väritän poikkeuksellisesti puuväreillä. Ne sopivat paremmin kirjan henkeen kuin huopakynät. Käytän Derwentin akvarellipuukyniä, tosin ilman vettä. Toimivat niinkin. Aukeamalla on aina runo Kalevalasta ja vastakkaisella sivulla runoon liittyvä värityskuva. Tämän kirjan on julkaissut Salakirjat-niminen kustantamo (2015).


Juuri nyt on käsissäni Alberta Hutchinsonin Mandala-sarjan kirja nro 1, jossa on vastaavanlaisia kuvia kuin aiemmin loppuun tehdyssä kakkososassakin. Jotenkin vain värin vaivaton soljuminen paperille (ja se kuvion symmetria!) rauhoittaa minua. Viime viikkoina en ole ollut hirveän hyvässä kuosissa, keväät ovat aina minulle jotenkin vaikeampaa aikaa, vaikka toisaalta olen 100% kevätihminen ja piristyn valosta.


Ensi viikonloppuna on jo palmusunnuntai, ihan hurjaa. Minä olen lykännyt suureen paastoon eli pääsiäispaastoon olennaisesti kuuluvaa rippiä eli synnintunnustusta eli katumuksen sakramenttia viimeiseen mahdolliseen hetkeen. Rippi-isä asuu nykyään kauempana, mutta huomasin seurakunnan nettisivuilta, että hän ottaa ripittäytyjiä vastaan vielä ensi lauantaina. Sinne siis. Rippi on kuin hammaslääkäri, joka kertaa sitä odottaa lähes kauhuissaan, mutta helpottuneena lähtee pois. Aurinkoista pyhäpäivää!

8 kommenttia:

 1. Kauniisti väritettyjä kuvioita! Minulla on kaksi värityskirjaa, toinen oma ostama ja toinen tytöltä saatu...molemmissa on sekä tavallisia kuvia että mandala-ja muita abstrakteja kuvioita....ei ole nyt vähän aikaan tullutkaan väritettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sain juuri lahjaksi uuden värityskirjan, jossa on japanilaistyyppisiä kuvia.

   Poista
 2. vaikka värityskirjat on itselleni vieraita niin ihania värejä noissa siun kuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään valita yhteen kuvaan aina vain muutaman värin, niin harmonia säilyy.

   Poista
 3. Oi ihanuutta, siinä on kyllä ollut väritysterapiaa konsanaan. Värittäminen on kyllä hyvin rauhoittavaa puuhaa. Aurinkoa tulevaan viikkoon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monta kertaa just illalla värittelen, ennen nukkumaan menoa. Mukavaa palmusunnuntaita!

   Poista
 4. Ihanan värikkäitä sivuja, värittäminen on terapeuttista;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään niin hurjasti tästä puuhasta. ^____^

   Poista