perjantai 25. maaliskuuta 2016

Talvipuutarhan pääsiäinen


Tänään on hiljainen päivä, suuri perjantai nimeltään ortodoksisen perinteen mukaan. Eilen, suurena torstaina (kyllä, maanantaista lauantaihin kaikki viikonpäivät ovat suuria tällä suurella viikolla; pääsiäisviikko eli kirkas viikko on sitten ensi viikolla) olin tutustumassa Helsingin Talvipuutarhaan. Olen aina käynyt vain Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa, joten oli jo aikakin tutustua tähän toiseen vanhaan kasvihuoneeseen, jonka edustalta aukeaa aika hieno näkymä alas Töölönlahdelle. Alla joitakin kukkayksityiskohtia kasvihuoneista.


Talvipuutarha on Kaisaniemeä pienempi, mutta ihan mukava käyntikohde tämäkin. Ja ilmainen. Nyt kasvihuoneeseen oli tehty pääsiäisasetelmia, oli noitia, keraamisia kanoja, munia... Paljon kukkivia orkideoja ja keltaisia narsisseja.


Ennen Talvipuutarha oli tunnettu siitä, että pääsiäisen aikaan siellä oli oikeita tipuja. Enää ei. Suihkulähteessä uiskenteli kuitenkin karppeja.

Kotona katselin ja kastelin niitä kolmea huonekasviani, jotka enää ovat hengissä. Valkoinen  orkideani ei kuki, koska en ole muistanut tai jaksanut hoitaa sitä. Jotenkin koen sen kastelun veteen upottamalla vaivalloiseksi. Kuitenkin orkidea pysyy pitkiäkin aikoja hengissä kastelematta (en suosittele kuitenkaan) ja saattaa innostua kuivan kauden päättyttyä kasvattamaan kukkavanan. Aloe vera ja rahapuu voivat edelleen loistavasti ja tekevät poikasia. Blogiini tullaan välillä hakusanalla "pennimuori". Se kasvi voi pitkään hyvin, kunnes pudotti lehtensä ja kupsahti. 

Museokorttisivusto muuten tiedotti, että Luonnontieteellinen keskusmuseo eli tuttavallisemmin Eläinmuseo on liittymässä museokorttikohteeksi. Erittäin tervetullutta! Toivon myös, että Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhaan pääsisi jatkossa sisään museokortilla. Olen ollut korttiin tosi tyytyväinen. Sen hinta nousi jonkin verran tänä vuonna, mikä oli odotettavissakin, mutta luulen ostavani korttiin jatkovuoden, kun nyt ladattu kausi päättyy.

Pääsiäistunnelmia on tiedossa enemmän seuraavassa postauksessa. 

8 kommenttia:

 1. Oi sinua ihanaa talvipuutarhan asukkia, sydämellistä pääsiäistä <3

  VastaaPoista
 2. Onpa kaunis paikka! Tämä kohde on vielä kokematta. Ihanan vanhanaikainen tunnelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kauniit kasvihuoneet, vaikka ei olekaan suosikkini Kaisaniemen kasvitieteellisen voittanutta. Hyvää pääsiäistä!

   Poista
 3. Tuo Talvipuutarha on kiva paikka. Kävin siellä toissa viikolla, kun lumikuningatar kukki vielä. Silloinkin oli jo pääsiäiskoristeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasinkin juuri, että olit käynyt siellä. Nyt siellä oli vierailijoita varsin paljon, päiväkotiryhmiä ym.

   Poista
 4. Aurinkoista pääsiäistä :)

  TTosi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa sinne päin! Täällä aurinko yrittää paistaa pilven takaa. :)

   Poista

Kokeilen ainakin toistaiseksi kommenttien valvontaa Bloggerin ongelmien takia. Kiitos kommentistasi!