maanantai 28. maaliskuuta 2016

Heinäseipään nielleenä

Iloista pääsiäismaanantaita! Kävin kotikirkossani Tapiolassa aamupalveluksessa ja liturgiassa. Oli kiva tavata taas tuttuja pitkästä aikaa. Lapset piirtelivät kirkon pihalle XB:itä katuliiduilla palveluksen jälkeen.


Jumautin lauantaina selkäni imuroidessani. Nyt olen kuin heinäseipään niellyt, en voi juurikaan kumarrella. Onneksi pääsiäiskaudella kirkossa ei ole maahankumarruksia... Jonkin verran luovuutta  tarvitaan, että saan tavarat lattiatasosta käsiini. Toisaalta pystyin todistettavasti jopa juoksemaan muutaman askeleen bussiin. Kuitenkin käyntiin lähteminen on kuin 100-vuotiaalla, hidasta töpöttelyä. Meillä ei ole talossa hissiä ja portaiden ylösnouseminen ottaa alaselkään tosi kipeästi. Alaspäin menossa taas ei ole mitään ongelmaa. Kivuttominta olisi vain seistä, ei istua eikä kävellä, mutta ilmeisesti tässäkin vaivassa "liike on lääke". Tiedossa on huhtikuun alkupuolella mm. linturetkeilyä, joten selkä pitäisi saada kuntoon mielellään pian.


Jokunen ajatus valokuvaamisesta vielä. Kevään tullen, kun valo lisääntyy, alan aina himoita parempaa kuvauskalustoa. Minulla on vain pieni Canonin pokkarikamera, jonka etu on tietysti keveys ja kompakti koko. Samsungin luurissa on myös kamera, mutta en vaan saa sillä mieleisiäni kuvia. Ilmeisesti kännykkäni kamerasta puuttuu kuvanvakaaja, koska kuvat ovat niin usein epätarkkoja... Tämän vuoksi en ole oikein syttynyt Instagramista. Lisäilen sinne aika harvoin kuvia, enemmän seurailen muita, mm. lelukeräilijöitä ja blogin kautta tutuksi tulleita ihmisiä. 

Sen sijaan olen ollut Flickr-kuvasivustolla jo vuodesta 2005 lähtien. Flickr on minun juttuni, sinne lataan pokkarikameran parhaimmat otokset. Kuvia on tililläni jo yli 3000, niistä suurin osa on julkisia. Instagramissa olen saanut pari ikävää/outoa kommenttia, siksi jätin englanninkieliset hashtagit pääasiassa pois. Flickrissä en ole saanut ikävää palautetta vuosien aikana. Olen ystävystynyt muutaman henkilön kanssa Flickrin välityksellä. Olen tavannut ruotsalaisen Flickr-tutun Suomenlinnassa, tämä tuttavuus ei syventynyt, mutta muutama suomalainen ja yksi virolainen Flickr-kontakti on muuttunut "oikeaksi" kaveriksi, siis sellaiseksi, jota tapaan silloin tällöin myös "oikeassa elämässä". Flickr oli ennen jotenkin yhteisöllisempi, siellä on tapahtunut muutoksia, ja minusta tuntuu, että jäsenet kommentoivat toistensa kuvia nykyään harvemmin kuin ennen. Se on harmi. 

Tässä on linkki Flickr-tililleni, jos kiinnostaa kurkata. Paljon blogissa nähtyjä kuvia siellä on, mutta muutakin löytyy. Kuvia voi jaotella Flickrissä omiin albumeihin ja jakaa eri teemaisissa ryhmissä. Tilastojen mukaan suosituin kuvani on tämä otos maalaamistani puumunista, se sopiikin hyvin pääsiäisen aikaan. Kuvaa on vilkuiltu hämmentävät +13000 kertaa. 

Niin, joka kevät mietin jatkanko kuvaamista vaaleanpunaisella pokkarillani vai sijoitanko järjestelmäkameraan. Tai minijärkkäriin ehkä? Tällä hetkellä ylimääräistä sijoitettavaa ei kyllä ole, joten pitää tyytyä tähän kuvauskalustoon mikä on. Joskus ihan peruskamerallakin saa hyvän kuvan. Sen minkä kuvan terävyydessä ehkä häviää, voi voittaa oivaltavalla kuvakulmalla tai omaperäisellä aihevalinnalla. Kuvaan jotain melkein joka päivä. Tässä lajissa voi kehittyä kuinka pitkälle tahansa.

10 kommenttia:

 1. Mielestäni melkein kaikki asiat netissä ovat muuttuneet vähemmän yhteisöllisiksi. Jotenkin väittäisin, että se liittyy mm. facebookiin, instagramiin ja twitteriin. Se muutos nimittäin tapahtui mielestäni jossain tuossa 2010 tienoilla, ehkä vuoden heitolla suuntaan tai toiseen. Blogimaailma ja keskustelupalstat ja muut vastaavat paikat netissä olivat ennen yhteisöllisempiä, mutta sitten kun suuri yleisö "löysi" netin noiden some-palvelujen avulla, niin tunnelma on muuttunut kaikkialla jotenkin erilaiseksi.

  Hyvää pääsiäistä! (vaikka näin lopuillaan jo onkin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, nyt kun mietin asiaa. FB:ssä ennen oli jotenkin viattomamapaa puuhastelua, n. 7 vuotta sitten, heiteltiin kaveria virtuaalikurpitsalla ja muuta hölmöä, nyt pitää jakaa uutislinkkejä eikä omaa arkeaan.

   Poista
 2. Hienoja ja mielenkiintoisia kuvia! Täytyykin ajan kanssa syventyä katselemaan :) Vaaleanpunaisella pokkarillakin saa hyvää jälkeä, toki järkkäri tuo enemmän mahdollisuuksia.

  VastaaPoista
 3. Sinulla on todellaa hienoja kuvia tuolla Flickr-tilillä. Toi kamera-asia on kyllä kinkkinen. Järkkärillä saa kyllä kuvalaadullisesti hyviä kuvia, mutta usein ne on sen verran isoja ja painavia, että tuleeko kuljetettua mukana ja kuten totesit, niin oivaltavalla kuvakulmalla ja mielenkiintoisella kuvattavalla voi saada todella upeita kuvia.
  Toivottavasti saat selkäsi kuntoon mahdollisimman pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Kaverilleni on käynyt juuri niin, ettei jaksa kuljettaa isoa ja painavaa järkkäriä mukanaan.

   Selkä on jo parempi. :)

   Poista
 4. Hyviä kuvia löysin flickristäsi :) Mulle kuvaaminen on muistin apuväline, siksi kuvaan vain puhelimella ja mankeloin kuvat instagramin kautta. Toki olen pitänyt näyttelyitäkin nimenomaan instakuvista - jo ennen kuin pohdittiin voiko niistä muka pitää näyttelyjä :D Mutta järkkäriä mulla ei ollut edes kirjaan kuvatessani, en jaksa sellaista. Virtuaalihali ja parannustoivotus poloiselle seljällesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun Insta-kuvasi ovat hienoja, ihan parhaasta päästä, ihmettelen aina miten saat ne niin kivoiksi. Kyllä kelpaa niistä pitää näyttelyitä.

   Poista
 5. Iloista kirkasta viikkoa ja juhlakautta. Toivottavasti saat selkäsi kuntoon.
  Mie taas haaveilen pokkarista, järjestelmä kamerani on hyvä, mutta joskus pokkari olis nopeampi ottaa esille, etenkin lenkillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsiäisiloa yhä edelleen! Onneksi selkä on jo parempi. Pitäisi muistaa jumpata sitä joka päivä.

   Poista

Kokeilen ainakin toistaiseksi kommenttien valvontaa Bloggerin ongelmien takia. Kiitos kommentistasi!