keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Virkattu peitto vauvalle


Valmistuneiden käsitöiden kirjaan merkitään täten sateenkaarenkirjava vauvanpeitto, virkattu isoäidinneliötekniikalla Seitsemän veljestä -langan jämistä. Keltaista lankaa kyllä ostin keräsen lisää, nyt kun sitä taas on tuotannossa Novitalla. Peiton kooksi tuli sitten lopulta hitusen yli 70 cm/sivu. Reunat huolittelin vielä virkkaamalla kiinteitä silmukoita kerroksen. Peitto menee hyväntekeväisyyteen, tänne kun ei ole perheenlisäystä tulossa.

Kissasta vielä. Huoli! Heräsin aamulla herätyskelloon, ihmettelin hiukan, ettei Sylvi ollut herättänyt minua jo aiemmin eikä edes tullut makuuhuoneeseen kellonsoiton kutsumana. Annoin aamupalaa kissalle, mutta kotiin asioilta palattuani ruuasta oli vielä osa syömättä, mikä on poikkeuksellista. Sylvi ei myöskään vaatinut tyypilliseen tapaansa mouruten puoli neljän iltapäiväateriaansa, söi kyllä vähän, mutta meni nopeasti takaisin nukkumaan. Huolestuttaa kyllä kovasti, mikä sitä nyt vaivaa tällä kertaa.

Illalla olen menossa poikkeuksellisesti luterilaiselle kirkolle, tänne kotisaarelle, viemään ylimääräisiä lankojani seurakunnan käsintekijöille. Tarjolla on myös kauppojen lahjoittamasta ruuasta (josta on siis päiväykset pian paukkumassa) tehtyä iltapalaa: lämpimiä voileipiä ja hedelmäsalaattia. Vapaaehtoinen maksu menee Opettajat ilman rajoja -verkostolle.

16 kommenttia:

 1. Niin suloinen, kelpaisi kyllä minullekin <3

  VastaaPoista
 2. Voi onpa kaunis. Ihanan värinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään värikkäästä. Tervetuloa lukijakuntaan. :)

   Poista
 3. Voi kisua! Olisiko sillä ummetusta niin silloin ei ruoka maita? Kaunis tuo peittosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sylvi on jo onneksi parempi. Maha toimi normaalisti, mutta aamulla sain siivota oksuja. Nyt näyttää siltä, että tauti meni ohitse, kai. Huh helpotus!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Seuraavaksi jotain vähän vaativampaa kuin tuo ainainen isoäidinneliö. :)

   Poista
 5. Ihanan raikas peitto! Hehkuu sateenkaaren väreissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka kuinka yrittäisin tehdä "hillityyä", saan aina aikaiseksi riemunkirjavaa. :'D

   Poista

Kokeilen ainakin toistaiseksi kommenttien valvontaa Bloggerin ongelmien takia. Kiitos kommentistasi!