perjantai 8. tammikuuta 2016

Viljelyä ikkunalaudalla

Kyvin tammikuun ensimmäisenä päivänä vihanneskrassia ikkunalaudalla kasvatettavaksi ja tänään oli ensimmäinen sadonkorjuu. Sopii tosi hyvin leivän päälle, miksei salaattiinkin. Vihanneskrassin voi kasvattaa matalassa astiassa pelkän talouspaperin päällä, jos huolehtii riittävästä kostutuksesta. Heti kun siemenet on kylvetty ja suihkutettu, niistä alkaa levitä hyvä tuoksu. Vihanneskrassi maistuu miedosti kirpeältä. 


Tämä herkku sopii kasvatettavaksi vuoden ympäri, mutta yleensä laitan krassin kasvamaan juuri näihin aikoihin, kevättalvesta. Oletteko kokeilleet? Minulla on aikoinaan Tiimarista hommattu idätysalusta, jonka avulla voisi joskus kokeilla muitakin ituhippipuuhia. Versot ja idut ovat hyviä! Varmaan terveellisiäkin.

Huomenna taas jotain ihan muuta, sillä palaan hetkeksi kivikaudelle. Siitä lisää myöhemmin.

8 kommenttia:

 1. Tuttuja ovat nuo krassit, nuorenpana sitä tuli kaikkea kasvatettua ja idätettyä, oli mailasta ja papua, mutta parhaita oli ja on auringonkukan versot, kokkeileppa.

  VastaaPoista
 2. Nam! Haluaisin kotiin oikein kunnon yrttifarmin, niin että voisi joka pv nipsaista leivänkin päälle kaikkea hyvää. Pirtsakkaa sunnuntaita Liiolii <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun krassiviljelys on jo kohta kokonaan syöty, nams. Kivaa iltaa sinnekin päin! :)

   Poista
 3. Pienenä meillä kasvoi joskus vihanneskrassia. Muistan kirpeän maun hyvin! Voisi joskus taas kasvattaa. Ja keväällä herneenversoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herneeversot kans kokeilulistalle. Ne piti kai idättää pimeässä?

   Poista
 4. Tahtoo kans. Mä kasvatan välillä mutta tuskastun sitten kun saan ne järkiään homeeseen äkkiä. Varsinkin noi auringonkukan versot ei vaan onnistu. Kertokaa miten ne saa idätettyä ilman hometta.

  TTosi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm... mulla ei tullut ainakaan krassiin hometta, päin vastoin onnistuin tappamaan krassiviljelyksen loput kuivuuteen. :O Oli yksi aamu laonnut koko kasvusto. Onneksi ehdin syödä suurimman osan.

   Poista

Kokeilen ainakin toistaiseksi kommenttien valvontaa Bloggerin ongelmien takia. Kiitos kommentistasi!