lauantai 16. tammikuuta 2016

Kysyn viisaammiltani

Aloin virkata keskiviikkona vauvanpeittoa Novellikoukussa – kirjaston illassa, jossa kuunnellaan ääneenluettuja novelleja ja tehdään samalla käsitöitä joko hyväntekeväisyyteen tai mihin nyt kukakin haluaa. Valitsin malliksi tutun isoäidinnelkun, koska se on niin aivottoman helppo, että sitä voi virkata silmukoita laskematta keskittyen vain kuuntelemaan lukemista. Väreiksi valitsin taas "kaikki värit paitsi tylsät", joten sateenkaarenkirjavalla mennään. Kysyn nyt teiltä, jotka tunnette lapsi- tai käsityöasioita minua paremmin: minkä kokoinen peitto olisi hyvä vauvalle? Tulossa on siis yksi iso tasasivuinen nelkku. Jossain törmäsin 40 cm tai 50 cm kokoisiin tasasivuisiin vauvanpeittoihin, jossain 85 cm kokoisiin. 40 cm on minusta liian pieni. Peite menee, jos kelpaa, helsinkiläiseen vastaanottokeskukseen "äitiyspakkaukseen" laitettavaksi Novellikoukun kautta.


Itse Novellikoukku oli tällä kertaa vähän erilainen kuin se missä aiemmin olin. Kallion kirjaston Novellikoukku on ilmeisen suosittu, siellä oli ainakin parikymmentä henkilöä kuuntelemassa. Käytössä oli äänentoisto, mikä oli hyvä, sillä muuten ei olisi kyllä kuulunut kunnolla. Minulta meni ihan ohitse luettujen tekstien tekijät – en ole edes varma olivatko kotimaista vai käännettyä. Huomasin saman jutun kuin edellisessäkin Novellikoukussa: luetut novellit olivat sellaisia, joita en olisi itse valinnut tai ehkä edes jaksanut lukea loppuun (esim. fantasia ei ole enää nykyään yhtään makuuni), mutta silti oli kiva kuunnella ja avartaa vähän lukutottumuksiaan. Meidän kotinurkille tulee myös Novellikoukku, samoin Kirjasto 10:een ihan Helsingin keskustaan. Täällä on lista kaikista kevään Novellikoukuista Helmet-kirjastojen alueella.

9 kommenttia:

 1. Ihanaa iloista peittoa virkkaat.
  Kun me tehtiin peittoja kvastasyntyneille niin koko oli siinä 65x65, mutta ehkä sais olla varmasti tuo 85 olis parempi, vauvan voisi kääriä siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisas en ole, enkä tunne käsityöasioitakaan, mutta kahden lapsen äitinä komppailen kosotätiä. Eli ainakin 65x65.

   Pieni peitto/peite on söpö, mutta soveltuu vain somisteeksi valokuviin. Joten jos vain jaksat niin isompi olisi parempi kuin pienempi. Saimme esikoisellemme juuri kuvailemasi kaltaisen peiton ja se oli tosi kiva vaunuissa lämmikkeenä. Toki myös sisällä esim. päiväunilla.

   <3

   Poista
  2. Hienoa! Hyvä kun tulin kysyneeksi, ei tule tehtyä liian pientä peittoa. Jatkan virkkaamista. Kiitos!

   Poista
 2. Ihanan iloisen kuuloinen peitto sulla koukulla. Kyllä se saa olla munkin mielestä ainakin sen 80cm pitkä.
  Onhan vastasyntyneet hyvikin sen 50cm pitkiä jo, ja kasvaa nopeasti. Lähipiirin tuorein vauva pisteli juuri 2kk iässä 60cm rajapyykin rikki.

  TTosi

  TTosi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mitään nukenpeittoa en tee, kyllä mä jatkan ihan kunnon kokoiseksi tämän. Lapset tosiaan kasvaa hurjaa vauhtia.

   Poista
 3. Vitsi miten ihanan näköinen tulee, kauniit värit <3 Mukavaa päivää Liiolii <3

  VastaaPoista

Kokeilen ainakin toistaiseksi kommenttien valvontaa Bloggerin ongelmien takia. Kiitos kommentistasi!