lauantai 26. joulukuuta 2015

Rauhaa maailmaan -lukumaraton - päivitetty 28.12.

Tapaninpäivän iltapäivää, blogikansa! Löysin kivan välipäivien lukuhaasteen Pinon päällimmäinen -blogista. Rauhaa maailmaan -lukumaratonissa lueskellaan rennolla otteella viikon ajan 26.12.15.-2.1.16.

Kuva: Pinon päällimmäinen -blogi
Oma haastekirjapinoni on melkoisen matala, koska tunnen itseni - olen hidas lukija ja lisäksi juuri nyt kuulen myös värikkäiden puuvillalankojen kutsun... huutelevat tuolla virkkaamaan jotain keväistä. Tässä siis kirjapino, jossa joululahjaksi saamani Jevgeni Vodolagkinin Arsenin neljä elämää, Jonas Gardellin Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin -trilogian viimeinen osa Kuolema sekä Laura Saven Paljain jaloin. Lisäksi vielä tietokirja luettavaksi vaikka romaanien välipalana: Anne Helttusen, Annamari Sauren ja Jari Suomisen Mieli ja maisema - Kirjailijoiden työhuoneita.


Ei siis ihan keveimpiä kirjoja. Laura Saven kirjan maailmaan minut valmisteli jo eilen YLE Areenasta katsomani dokkari Peter Snickarsin elämän lopusta, Kunnes syöpä meidät erottaa.

Päivitän tähän alle lukukokemuksiani viikon aikana aina sopivissa paloissa.

26.12. Kolmen tunnin lukumaratonin jälkeen Laura Saven Paljain jaloin (WSOY, 2013) luettu kokonaan. Luusyöpään parantumattomasti sairastuneen kirjoittajan blogi- ja päiväkirjamerkintöihin perustuva romaani on kaunis ja surullinen, mutta myös lohdullinen lukukokemus. Laura Save ei ehtinyt ennen kuolemaansa saada tietää, että hänen kirjansa julkaistaan. Oli pakko lukea kirja yhdeltä istumalta. Keinutuolissa kiikuskelin ja luin henkeä pidättäen.

28.12. Voi rähmä. Tajusin tämän haasteen ilmeisesti väärin. Ei siis rentoa lueskelua viikon ajan, vaan tiukka lukuspurtti jossain välissä viikon aikana -ko? No niinpä niin. Luetun ymmärtämisessäni on ilmeisesti häikkää, heh. Taisi martonini vaihtua hölkäksi, mutta ei se mitään. Joka tapauksessa eilen luin Mieli ja maisema -kirjaa ehkä kolmasosan. On mielenkiintoista lukea eri kirjailijoiden työskentelytavoista ja päästä kurkistamaan valokuvien kautta sisälle heidän työhuoneisiinsa. Yksi kirjailija tarvitsee ikkunallisen työhuoneen, toinen taas nimenomaan ikkunattoman.

9 kommenttia:

 1. Sydämellistä tapaninpäivän iltaa Liiolii ja lukuiloa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia, ensimmäinen romaani jo luettu, nyt pitää pitää taukoa. Tapaninpäivän illan tervehdys sinne, meillä satoi äsken lunta!

   Poista
 2. Kiitos vinkeistä!!! Ja hali! Mä en uskalla lupautua (ees itselleni) mihinkään maratooniin tän taudin takia mutta laitan Celian hyllyyn noita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lue Saven kirja, jos uskallat. Mieli ja maisema on myös hyvin kiinnostava.

   Poista
 3. Hih, minua naurattaa tuo luonnehdinta itsestäsi 'hidas lukija', mutta samoin tein olet yhden kirjan jo lukenut :) Hyvää loppuvuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu! :D Saven kirja oli kyllä sellainen, että se vaan oli luettava kokonaisena. Ja sitten se menikin yllättävän sujuvasti, muutamassa tunnissa. Ehkä tosiaan riippuu ihan kirjasta, miten nopsaan tahtiin lukeminen edistyy. Joitakin tahkoan viikkokaupalla.

   Poista
 4. Hihih!!! Juu, ideana oli viikon ajalta valkata sellainen 42 kilsan, eiku tunnin, lukuspurtti. Mutta eipä tämä vaarallista ole, eikä oikeasti ole kauhean tiukkoja sääntöjä, eli kyllä voit koko viikonkin maratoonata hölkkätahtiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PS. Mäkin olen hidas lukija normaalielämässä ja maratonia ajatellen valkkasin sellaisia nopealukuisempia kirjoja :)

   Poista
  2. Haha! Joo, meni mulla hölkäksi, joka päättyi rasitusvammaan. :D Tuo Laura Saven kirja tuli kyllä ahmittua maratontahtiin, sitä ei voinut lopettaa kesken, vaikka aihe oli rankka. Tai ehkä juuri siksi.

   Poista

Kokeilen ainakin toistaiseksi kommenttien valvontaa Bloggerin ongelmien takia. Kiitos kommentistasi!