tiistai 29. joulukuuta 2015

Kukkia Strömsö-ohjelmaan ja lisää liinoja

YLE:n ihana Strömsö-ohjelma, jota katselen YLE Areenasta huonoina hetkinäni, haluaa katsojiltaan virkattuja kukkia ja lehtiä installaatiota varten. Luin tästä Strömsön FB-sivuilta, kopioin tekstin suoraan tähän. 

"När julen är utstädad ska vi göra en virkinstallation i Strömsös trädgård och du får vara med. Skicka in virkade blommor eller blad, färg, form och storlek bestämmer du. Tagga dina virkande vänner och sprid ordet. Skicka in ditt bidrag till Strömsö, PB 1000, 65101 Vasa, Finland. Senast den 28.1.2016 behöver vi dina alster."

Pakkohan tähänkin soppaan oli lusikka - tai virkkuukoukku - tunkea. Saa nähdä, mitä strömsöläiset kehittelevät lähetetyistä kukista ja lehdistä. Virkkasin Vaasaaan toimitettavaksi muutaman kukkasen Catania-puuvillalangoilla. Niitä on niin pienet keräset jäljellä, ettei niistä saa aikaan liinoja, mutta tällaisiin pieniin kukkiin ei kulu paljon lankaa. Kukan ohje on Prinsessajuttu-blogista parilla muutoksella. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen käytin omissa töissäni vain tavallisia pylväitä ja lisäksi tein keskustan eri värillä kuin terälehdet.


Heti joulunpyhien mentyä suunnistin Anttilaan, missä Novitan Kartano- ja Huvila-puuvillalangat olivat kivassa tarjouksessa. Värit ovat taas näissä kuvissa mitä sattuu. Pinkki liina alakuvassa ei ole ihan noin räikeä, se on Kartano-lankaa ja virkattu 2 mm koukulla. Kartano on merseroitua puuvillaa, joten siinä on himmeä kiilto. Ja keltaiset vähän isommat liinat ovat jo blogissa nähtyä auringonkeltaista Cataniaa, ei tuollaista kuvan hailakan keltaista. Mahdotonta valokuvata talvella sisätiloissa, vaikka päivä olisi aurinkoinen, kuten tänään.


Koska tosiaan saatoin ostaa muutaman kerän lankaa, pikkuliinoja on tulossa vähän joka värissä. Nämä ovat hyviä lautasen alusia vaikkapa.

Olen ollut vähän flunssainen, mutta tuntuu siltä, ettei tauti ole äitymässä kovin pahaksi. Eilen oli vähän lämpöä illalla, aamulla melkein alilämpöä. Ehkä säästyn vähällä tällä kertaa. Olo on kyllä jotenkin voimaton, hyvä että pääsin kaupasta kotiin kantamusten kanssa.

18 kommenttia:

 1. Paranehan pian! Kauniita pikkuisia kukkia! Noista tulisikin ihana peitto yhteen ommeltuina, mutta kova työ kyllä olisi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olo on jo ihan ok, tämä flunssa oli harvinaisen helppo. Totta, peitonkin noista kukista saisi, mutta enpä jaksa tehdä. :D

   Poista
 2. Mie tarttisin noita taas uusia saippua-alustoiksi vessoihin - ei luista saippuat pitkin altaanreunoja ja on helppo pitää puhtaana! Hauskaa olisi osallistua tuohon keräykseen kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä nähdä mitä ne Strömsössä keksivät noista. Jonkinlainen virkattu puutarha talven keskellekö? ^_____^

   Poista
 3. Onpa todella hienoja sekä kukkaset että pikkuliinat!:D

  VastaaPoista
 4. Kauniita kukkia ja liinoja! Minä olen nykyään niin hurahtanut kantoliinoihin, että sanasta liina tulee aina ekana mieleen kantoliinat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, juu, kantoliinoja ei taida täällä näkyä. ;) Eilen näin kyllä kaupungilla jonkun "toukan" kantoliinassa, se on söpön näköistä ja kääntää kyllä katseet.

   Poista
 5. Voi että miten suloisia <3 Ihania nuo kukkaset ja kivat pirsakat värit. <3 Toivottavasti pian paranet ja täällä sama juttu, flunssa pukkaa päälle. <3 Iloista uutta vuotta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Tiia! Mä paranin jo melkein, parane sinäkin. Ja ihanaa vuotta 2016!!

   Poista
 6. Ihania kukkasia ja liinoja. Kumpa nuo kukkasi näkyisivät sitten aikanaan telkkarissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitää katsoa silmä kovana Strömsötä kevätpuolella, josko omat kukat näkyisivät siellä. Saavat kyllä varmaan paljon virkattua postia.

   Poista
 7. No onpa kiva tuo Strömsö-juttu! Ja vieläkin jaksan ihmetellä kuinka sinulta syntyy kerta toisensa jälkeen kauniita käsitöitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sanoistasi! Minusta on myös kiva, että strömsöläiset näin ottavat mukaan katsojansa ohjelman tekoon.

   Poista
 8. Ihania pikku liinoja. Mä tarvitsisin katelautasten ja ruokalautasten väliin pienet liinat ja toi isompi liina voisi sopia siihen kuhan vaan löydän sopivan ohutta ja kivan väristä lankaa. Oon vaan ollut nyt niin saamaton, että en ole jaksanut lähteä etsimään lankaa.

  Kiitos kuluneesta blogivuodesta ja hyvää alkavaa vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä malli voisi sopia hyvin lautasten alle. Virkaan täällä jo ihan hurmiossa sinistä liinaa, pitää tehdä koko sateenkaari. :D Kiitos samoin sinulle, olkoon uusi vuosi 2016 iloinen ja onnellinen!

   Poista
 9. Oi miten hienoja liinoja!
  Eksyin todella pitkästä aikaa blogiisi.
  Voisi itsekin harkita kukkia tehdä Strömsöĺle.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Täti Punainen, pitkästä aikaa!! :) Kannattaa tehdä ja lähettää kukkia ohjelmaan, kiva nähdä valmis installaatio sitten.

   Poista

Kokeilen ainakin toistaiseksi kommenttien valvontaa Bloggerin ongelmien takia. Kiitos kommentistasi!