keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Haksahdus Hama-helmiin

Päivän toinen postaus, kun ensimmäinen oli jotenkin angstinen. Siis: Hama-helmet. Mini Hama -helmiä tuli jo kokeiltua ja nyt piti testata siis vielä nämä Midi Hamat eli ne peruskokoiset ja tunnetuimmat silityshelmet. Tiimarista aikoinaan ostin vastaavia mutta halpahelmiä, niiden kanssa epäonnistuin, koska ne eivät olleet yhtään tasalaatuisia. Nyt tein valkoisista Hama-helmistä Pinterestin ohjeilla lumihiutaleita, jotka silityksen jälkeen liimasin korttipohjin Tacky Glue -liimalla. Postitse näitä kortteja on ehkä hiukan riskialtista lähettää, saattavat hajota lajittelukoneessa, mutta kädestä käteen ojennettaviksi sopivat kyllä. Onhan nuo aika "muovisia", mutta tykkään korttien yksinkertaisuudesta. Aina ei tarvitse joulukortissakaan olla kultaa ja kimallusta. Vai tarvitseeko?


Ja sitten piti tietysti vielä irrotella ja tehdä värikäs härpäke-turhake. Ehkä tuon voisi ripustaa nauhassa kaulaan, jos kehtaisi.


Tajusin, että silitin ne Mini Hamat liian kuumalla raudalla. Ohjelämpötila oli "villa", mutta kyllä se miedompi "silkki" olisi ollut oikeampi lämpötila pikkuhelmille. Eikä sitä rautaa olisi ehkä kannattanut painaa niin paljon. Jatkamme harjoituksia. Siis todellakin jatkamme, Mini Hamoja on vielä muutama tuhat helmeä jäljellä ja Midejäkin vajaa pussillinen. Tämä on yllättävän kivaa puuhaa.

16 kommenttia:

 1. minusta tuossa on hauskaa nimenomaa tuo "sulautuminen".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on efekti, jolla voi leikitellä. Nyt olen "treenaillut" tuota silittämistä ja se sujuu milloin paremmin milloin huonommin. Tuhosin vahingossa silittäessäni yhden ison lumihiutaleen!

   Poista
 2. Upeita kortteja, pelkistetyn kauniita

  VastaaPoista
 3. Oh, tehdäänkö joulukorttivaihtarit.
  Mulla on himo lähettää joulukortti jollekin tänä vuonna ja mun sisäinen ääni sanoo että mä haluan lähettää sen sulle.

  Laita osoitetietoa sähköpostiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, sulla on hyvä sisäinen ääni! :D Tehdään toki vaihto, laitan sulle kohta s-postia. :)

   Poista
 4. Kauniita joulukortteja!

  Olen joskus yhdessä tapahtumassa kokeillut noiden hamahelmien kokoamista, ihan mukavaa puuhaa oli sen hetken mitä kokeilin. Siellä oli esillä aika hienojakin juttuja, lähinnä peliaiheisia, mitä oli tehty hamahelmistä. Ne sopivat hyvin vanhojen, 80-90 -lukujen tietokone- ja videopelien grafiikan matkimiseen, kun siihen aikaan näyttöjen tarkkuus oli vielä niin heikko, että pikselit näkyivät grafiikassa.

  Tässä jonkun tekemä stop motion video Hama Super Mariosta :D https://www.youtube.com/watch?v=cPl_K5_08hg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Hauska! Joo, näillä voi tehdä myös isoja, ehkä A4-kokoisia pikselimössö"valokuvia" käyttäen vain mustia, valkoisia ja harmaita helmiä, mutta en ole itse niistä innostunut.

   Poista
 5. Itseäni on jotenkin Hama-helmistä tehdyt askartelut vähän ärsyttäneet kun yhteen aikaan niitä oli joka paikassa. Mutta nyt kun näin nämä tekemäsi kortit, niin jotenkin aloin tykkäämään näistä tosi paljon! <3

  En olekaan ennen nähnyt näitä liimattuna kartonkiin. Tykkään tosi paljon noista tuon ekan kuvan lumihiutaleista, itseäni miellyttää juuri tuollainen minimalismi. :)

  Ja tuo retrotyylinen värikäs kukkanenkin on hauska :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinterest on kiva kun sieltä saa näitä ideoita kortteihin ja Hama-helmien käyttöön. Mä olen sellainen, että laitan aina liikaa eri värejä joka paikkaan yhdessä, joten lumihiutaleet oli hyvää minimalismiharjoitusta mulle. Kunnes tein tuon retrokukan. :D

   Poista
 6. Ihania, täällä tosin hermo menee, kun lasten yritän silittää ja aina rikon ne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tiedätkö, tein semmoisen hirmu ison lumihiutaleen ja sitten silittäessäni hajotin sen. I feel you!! :o Aagh!

   Poista
 7. No ei tarvitse olla kultaa ja kimallusta. Noi lumihiutaleet ovat kauniita. Tuli mieleen, että, jos tekisi tollaisia värikkäitä ja sitten laittaisi niitä kolme tai neljä alekkain, niin niistä voisi tulla ihan kiva ikkunakoriste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hei! Ikkunakoriste, hyvä idea. Pinterestissä oli myös laitettu joulupaketin nauhaan lumihiutale, se oli kans aika kiva.

   Poista
 8. Mä hankin muutama vuosi sitten hamahelmiä ja puuhastelin sitten innolla, kun lapsena en saanut harrastaa sitä tarpeeksi usein. Nyt on ollut vähän aikaa taukoa, niin olen miettinyt tämänkin harrastuksen elvyttämistä, kun helmiä olisi aika paljon vielä varastossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en muista oliko näitä edes silloin kun itse olin pieni. Meille ei ainakaan niitä ikinä hankittu. Oli kyllä semmoinen tappilevy, johon laitettiin pyörylöitä, mutta niitä ei silitetty. :o

   Poista

Kokeilen ainakin toistaiseksi kommenttien valvontaa Bloggerin ongelmien takia. Kiitos kommentistasi!