lauantai 12. syyskuuta 2015

Habitaressa ja hieman erilaista kodinlaittoa


Kävinpä minäkin tänään pikkusiukun kanssa Habitaressa ihmettelemässä huonekaluja, valaisimia, antiikkia ja kaikkea muuta kotiin kuuluvaa. Vanha kampauspöytäni nimittäin bongattiin talvisesta blogipostauksestani ja sitä pyydettiin lainaan messuille nousevia trendejä esittelevään Signals-vainunäyttelyyn. Toki suostuin! Peilipöytä oli sijoitettu näyttelyn Simplify-tilaan, jossa oli yksinkertaista muotoilua "vähemmän on enemmän" -ajatuksella. Sinnehän se sopikin passelisti.Suuret kalustejätit messuhallin pääsalissa eivät meitä niin kiinnostaneet. Pienet muotoiluyritykset sivummalla olivat paljon mielenkiintoisempia.


SPR:n Kontti oli paikalla; myynnissä mm. käytettyjä astioita ja tekstiilejä.


Tämän etnisen kaitaliinan olisi saanut Kontista kuudella eurolla. Harkitsin sitä hetken kotialttaripöydän katteeksi, mutta jätin kuitenkin ostamatta.


Antiikkipuolella törmäsin tähän hurmaavaan vanhaan nallekolmikkoon.


Tämä oli ehkä kivoin ja varmasti värikkäin myyntipiste messuilla: Retrosisko! Kaikkea oikeasti retroa, siistiä ja hauskaa astiaa ja tekstiiliä. Näette ehkä nuo etualan kelta-, puna- ja vihreäkuvioiset pienet lautaset. Niitä himoitsin, mutta jätin nekin ostamatta, mikä ehkä vähän harmittaa nyt. Lautasten hinta oli muistaakseni 4-5 € kappaleelta. Mutta Kun En Tarvitse Enää Mitään.


Ja sitten sitä hieman erilaista kodinlaittoa. Vai voiko kodista tässä yhteydessä puhua, ei kai. Kävin kotisaaren ev. lut. kirkolla talkoilemassa torstaina. Facebookin kautta haettiin ihmisiä nopeasti apuun lajittelemaan turvapaikanhakijoille lahjoitettuja vaatteita ja sitten raivaamaan tilaa kirkolle samana iltana hätämajoittuvia turvapaikanhakijoita varten. Tyhjennettiin säkkejä, joissa oli onneksi enimmäkseen hyvälaatuista lahjoitusvaatetta, mutta oli sitten kyllä hikisiä teeppareita ja haaroista reikäisiä farkkujakin. Ihanin oli yksi säkki, josta paljastui mm. kaksi pussillista uusia, käsinneulottuja villasukkia. Niitä varmasti tarvitaan. Huomenna muuten kaikki Suomen ortodoksiset seurakunnat kantavat kolehdin kansainväliseen diakoniaan. Kannattaa siis suunnata aamulla kirkkoon.

12 kommenttia:

 1. Torstaina käydessäni Habitaressa bongasin ton peilipöydän ja siitä tutun blogiosoitteen, piti oikein räpsäistä kuva, josta sitten kotona tarkistin että sun se on.
  Valaistusta ja nuoria suunnittelijoita; niitä menin sinne katsomaan. Kiersin kans kaukaa sisustusjätit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha - aika hauska, että bongasit pöydän! Mua himottaisi muuten uusia koko kodin valaistus, se on ihan liian himmeä ja huonosti suunniteltu, mutta eipä taida olla toistaiseksi mahdollista...

   Poista
 2. Minäkin olisin todennäköisesti Habitaressa etsiytynyt suurten tuottajien pöydiltä tuonne vähän pienempien ja tuntemattomien yritysten pöydille. Onpa ihanan värikästä! Samanlainen pöytä kuin tuo sinun löytyy muuten omasta kodistani äidin meikkipöytänä, se on vain valkoinen. Tuo sinun on kauniin värinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, isoihin huonekalukauppoihin pääsee tutustumaan muutenkin. Onkohan tuo pöytä 50- vai60-lukua? Veikkaisin 50-lukua, mutta en ole varma.

   Poista
 3. Sama juttu ei kiinnostanut kalustejätit ei, hyvin pitkälle samalla tyylillä menevät. Nuo värikkää tuolit ovat niin mageita ja todella huolisin nuo meille joka ikisessä värissä. Voih nallurat. <3

  Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne värikkäät tuolit olivat metallisia ja tosi kivoja. Mukavaa alkanutta viikkoa! <3

   Poista
 4. Maini kuva missä on nu sateenvarjot.
  Hienoissa talkoissa olit, apua pitää antaa,niille joilla ei mitään ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne sateenvarjot olivat varmasti kuvatuin juttu koko Habitaressa. ^____^

   Poista
 5. Tuolta Kosotädin blogista käyn täällä joskus :)
  Hei, mulla on ollut käsitys, että Habitaressa on vain uusia vasta suunniteltuja kalusteita ja trendejä. Kiva kun siellä on Kontti ja Retrosiskotkin. Mulla oottaa tuolla huoneen nurkassa vanha kampauspöytä jotain kohenusta. Ilo nähdä että ne ovat suosiossa.
  Oikein kiva kun avasit mun silmäni tuossa asiassa. Ite näyttely on niin kaukana ettei sinne tule koskaan mentyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan! :) Joo, oli tosi kivaa, että siellä oli muutakin kuin Iskua ja Maskua. Kampauspöytä on vähän turha juttu, mutta sellaista ihanaa turhuutta. Omani on makuuhuoneessa. Se palautettiin eilen messuilta.

   Poista

Kokeilen ainakin toistaiseksi kommenttien valvontaa Bloggerin ongelmien takia. Kiitos kommentistasi!