sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Astetta kummallisempia paperinukkeja

Tällä kertaa esittelyssä muutama taidepaperinukke, art paper doll, tai itse kyllä haluaisin kutsua näitä villeiksi paperinukeiksi. Taiteesta en niin tiedä... Olen tehnyt muutaman tällaisen paperinuken vuosien varrella, viimeisimpänä ampiaiskuningatar Sagan viime perjantaina. Maailmalla nämä ovat ihan oma sekatekniikkalajinsa, mixed media art. Nukkeja voi tehdä hyödyntäen mitä tahansa materiaaleja ja käyttäen monenlaisia tekniikoita. Itse käytin ampiaiskuningattareen pahvia, kartonkeja, vanhan kirjan sivun, nauhoja, helmiä, gessoa, akryylimaaleja ym. Kasvot tulostin netistä kuvapankista, jossa oli tekijänoikeusvapaita kuvia. Siivet kiinnitin vartaloon haaraniiteillä, joten niitä voi liikutella. 


Tässä on vanhempi nukke, puoliksi punarinta, puoliksi nainen – The hidden side of Miss Juliana.


Ja vielä se toinen puoli Miss Julianasta tässä.

18 kommenttia:

 1. Nuo ovat todella todella upeita. Tykkäisin laittaa täällä meilläkin koristeeksi. Kaunista sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vaatekomeroni ovessa roikkuu yksi paperinukke, jonka eräs amerikkalainen mixed media artist lähetti minulle ikoinaan. Siitä innostus näihin heräsikin.

   Poista
 2. Oletpa ollut kekseliäs. Kivan näköisiä! Näissäkin on vain taivas rajana mielikuvituksen kanssa. Omaksi lempparikseni nousi tuo alimmainen Miss Juliana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielikuvitus kyllä suorastaan nyrjähtää näiden kanssa. :D Jotenkin vapauttavaa tehdä jotain ihan hullua.

   Poista
 3. Nämä ovat hienoja! Olen tässä miettinyt, että blogisi avulla olen saanut tutustua todella mielenkiintoisiin aiheisiin ja mikä parasta: varsinkin taide- ja käsityöjuttuihin. Kiitos! :)

  VastaaPoista
 4. Näähän on aivan mahtavia, tykkään kaikista, mutta tuo lintunainen on ihan huippu :)

  VastaaPoista
 5. Ihania! Tuo keskimmäinen on kaikkein upein ;) Haluaisitkos vaihtaa kanssani paperi art-dolleja jossain vaiheessa? Minäkin olen niitä innostunut väsäilemään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Just nyt mulla on tosi hektistä, niin en uskalla heti luvata vaihtoa, mutta ehdottomasti jossain vaiheessa kyllä!

   Poista
 6. Todella kivoja paperinukkeja. En ollut tiennytkään, että tuollaisia tehdään, mutta upeita ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Amerikoissa tosiaan aika suosittuja juttuja. :)

   Poista
 7. Upeita ovat!:D Minäkään en tiennyt tällaisista aiemmin, mutta nyt kiinnostaa.:) Tosin voi olla, ettei tule tehtyä, mutta katsotaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä on kiva irrotella, siitä hauskoja, että voi rikkoa tavallisen paperinuken "kaavaa" ja tehdä ihan hulluja nukkeja.

   Poista
 8. Haa, Sirin! Tai joku muu myyttinen lintunainen, lemppariaiheitani! Ihania!

  VastaaPoista

Kokeilen ainakin toistaiseksi kommenttien valvontaa Bloggerin ongelmien takia. Kiitos kommentistasi!