maanantai 31. elokuuta 2015

Retroverhot ja sarjakuvafestarit

Äidin komeroista löytyi myös vanhat verhot, 1960-luvun Marimekkoa, Maija Isolan Joonas-kuosi. Aika hurjat minusta, mutta nuo tummat sävyt ja oliivinvihreä olivat silloin muotia. Kangas oli hyvässä kunnossa. Pesin verhot tänään ja sain myytyä ne kirppisryhmässä jollekin, joka arvostaa näitä enemmän.


Eilen kävin Helsingin sarjakuvafestivaaleilla. Kaveri on sisällä sarjakuvascenessä ja sain hänestä seuraa. Itse en tunne juurikaan sarjakuvamaailmaa. Olen pitänyt Kaisa Lekan sarjakuvista ja ostin nyt häneltä pitkään haaveilemani teoksen Audarya Lila - The death of Tuomas Mäkinen. Se kertoo tarinan Tuomaksesta, joka lähtee Yhdysvaltoihin hinduluostariin munkiksi. Leka kertoi haastatelleensa tosipohjaista sarjakuvateosta varten Tuomaksen lisäksi myös hänen lähipiiriään. Kirja muodostuukin kolmesta erillisestä japanilaisesta sidoksesta: ensimmäinen osa on Tuomaksen äidin näkökulma poikansa elämänmuutokseen, toisessa osassa katsotaan asiaa ex-tyttöystävän näkökulmasta ja kolmannessa osassa itse Tuomaksen näkökulmasta. Toimiva ratkaisu ja hieno kertomus! Kirja on myös esineenä kaunis.

Kun pyytää sarjakuvataiteilijalta nimmarin kirjaan, näyttää saavan myös pienen piirroksen kaupanpäälle, kiva! Kuvassa vasemmalla Kaisa Lekan kirja, oikealla P. A. Mannisen albumi Kapteeni Kuolio ja Kalevankankaan ihmissusi. Kaksi ihan erilaista kirjaa ja tekijää.


Noutosortti hakee sohvan keskiviikkona. Kissalle sohvan menetys on varmasti isompi kolaus. Itse olen ihan tyytyväinen päätökseen nyt. Kisu oli muuten yöllä lähminyt virkkaamiani peitontilkkuja kielellään, uusiksi menivät. Sylvillä on joku fiksaatio muovipusseihin ja villaan. Vähän turhauttavaa.

6 kommenttia:

 1. Tutun näköinen kangas, tuota kangasta oli joskus muinoin meidän mökillä. Voi niitä aikoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä tulee kieltämättä jotenkin kesämökki mieleen. :)

   Poista
 2. Sama täällätosi tuttua kangasta, enää en tuollaista huolisi, mutta silloin nuo oli muotijuttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin kuin sinapinkeltainen oli muotia silloin!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Hih, itse en tykännyt, musta-valkoisena olisi vielä ehkä mennyt. Mutta uusi omistaja tykkäsi näistä. :)

   Poista

Kokeilen ainakin toistaiseksi kommenttien valvontaa Bloggerin ongelmien takia. Kiitos kommentistasi!